Casus:

Recruitment via social media

Bij Accon■AVM werd veel van de social media ingezet door de backoffice en nog niet uitgedragen door de recruiters. Zij hebben de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie gevraagd om in 2016 een incompany training te verzorgen om de recruiters van Accon■AVM op de hoogte te brengen en te inspireren met betrekking tot de moderne vormen van recruitment. De leerbehoefte zat vooral in het effectief en efficiënt werken met social media en dan met name LinkedIn en twitter. Hierbij was niet alleen de impact, nut en samenhang van de verschillende kanalen belangrijk maar ook de praktische kant, de opties, de hoe-vraag. Doel van de workshop was om de recruiters het effect van het inzetten van social media te laten zien en een gedragsverandering te creëren waarbij de doelgroep centraal werd gesteld.

“De training Recruitment via social media is door alle deelnemers zeer positief ervaren. Het was een leuke training en heeft ons veel opgeleverd. Er is meer bewustwording en inzicht gekomen op het gebied van social media recruitment. Intussen zijn we bezig om het geleerde verder uit te werken middels een social media plan.”

  • Kiki van Kempen
  • HR Adviseur
  • Accon■AVM

Accon■AVM

Accon■AVM is dé advies- en accountantsorganisatie voor ondernemers in het MKB. Als advies- en kennisorganisatie streven zij er naar ondernemen duurzamer, aantrekkelijker, eenvoudiger en uitdagender te maken. Met hun eersteklas diensten en advies stimuleren zij ondernemers hun onderneming naar een hoger plan te brengen.