Referral Recruitment

Referrals vormen vaak de meest waardevolle sollicitanten voor een organisatie. Het via via werven wordt dan ook steeds belangrijker. In deze expertclass leert u hoe u een goede basis legt om effectief te werven via referrals.

Dinsdag 16 mei 2017
12.00 – 17.00 uur in Amersfoort
€ 495,- excl. BTW

Structureel werven via uw eigen medewerkers

Referral recruitment wint steeds meer terrein bij personeelswerving. Met behulp van social media zetten werkgevers eigen medewerkers, oud-medewerkers en/of klanten in als ambassadeurs voor het werven van nieuw personeel. Dit biedt veel kansen. Zeker als u dit met beleid en weldoordacht aanpakt. In deze expertclass Referral Recruitment krijgt u aan de hand van een checklist en concrete cases handreikingen en input voor een duurzame opzet van een referral strategie. Zowel succesvol op de korte als op de lange termijn. Best practices en inspirerende voorbeelden passeren de revue om te laten zien hoe u succesvol kunt zijn met referral recruitment.

Download de brochure

Ga naar de download pagina (zie laatste tabblad) en download de brochure van de Expertclass Referral recruitment.

Programma

Het programma begint om 12.30 uur. Van 12.00 tot 12.30 uur kunt u gebruik maken van de inlooplunch. Om 17.00 uur wordt de expertclass afgerond.

Welkom en kennismaking

De essentie van referral recruitment
Wat is referral recruitment? Wat zijn de voor- en nadelen van referral recruitment en wat zijn de laatste ontwikkelingen op dit gebied?

Referral strategie opzetten
Hoe ziet een referral strategie eruit? Wat zijn de voorwaarden voordat u met een referral strategie aan de slag kunt? Hoe zorgt u dat u de referral strategie goed integreert met de rest van uw arbeidsmarktcommunicatie- en/of personeelswerving?

Referral strategie implementeren en onderhouden
Hoe kunt u de recruitmentstrategie effectief implementeren? Hoe zorgt u ervoor dat het referralprogramma blijft leven? Ook wordt stilgestaan bij de offline en online middelen die kunnen worden ingezet bij referral recruitment.

Afronding
Laatste vragenronde waarin vragen kunnen worden voorgelegd aan de docenten en collega deelnemers.

Na het volgen van deze expertclass:

• weet u wat de voorwaarden zijn voor een effectieve referral strategie;
• heeft u geleerd hoe u uw referral strategie optimaal kunt integreren binnen uw overige arbeidsmarktcommunicatie en werving;
• beschikt u over voldoende kennis om zelf uw referral strategie te optimaliseren of op te zetten;
• heeft u inspiratie opgedaan door nationale en internationale best practices op referral gebied;
• heeft u uw netwerk met vakgenoten vergroot.

Deze expertclass is in het bijzonder geschikt voor:

• (arbeidsmarktcommunicatie)medewerkers en -adviseurs;
• recruiters en recruitmentmanagers;
• beleidsmakers HRM;
• P&O–adviseurs.

Werkwijze

Onder leiding van een vakdocent krijgt u alle ins & outs te horen over het opzetten en optimaliseren van een referral strategie. Tijdens de expertclass is er ook ruimte voor het delen van kennis en ervaringen met collega deelnemers en de docent.

Deelnamekosten

De investering voor deze expertclass is € 495,00 (excl. BTW).
De kosten zijn inclusief:

• uitgebreide werkmap;
• inlooplunch, tussendoortjes en drankjes;
• parkeerkaart;
• deelnamecertificaat.

Locatie

De expertclass vindt plaats in het centraal gelegen Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort. Deze locatie is uitstekend te bereiken per auto en openbaar vervoer. De Eenhoorn is gelegen op 84 stappen van station Amersfoort. Bij inschrijving ontvangt u een routebeschrijving zowel per auto als het openbaar vervoer.

Parkeren

Regardz Meeting Center Eenhoorn Amersfoort heeft parkeerplaatsen op de locatie. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt u de gelegenheid om hier gratis gebruik van te maken.

Docent

Martijn HemmingaMartijn Hemminga is adviseur, docent, spreker, auteur en ondernemer op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitmenttechnologie. Vanuit zijn bedrijf Nr29 adviseert, begeleidt en helpt hij werkgevers op het gebied van employer branding en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Hij opereert hierbij op het snijvlak van organisatie, communicatie en human resources. Op afstand helpt hij werkgevers via de in 2013 gelanceerde kennisbank en adviesdesk amcexpert.nl. In 2012 verscheen het boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand waarvan hij een van de auteurs is.

Met initiatieven als Recruitmentsystemen.nl, Recruitmenttech.nl en het jaarlijkse Recruitment Tech Event en de Recruitment Tech Awards maakt hij de markt van recruitmenttechnologie inzichtelijk.

Martijn Hemminga heeft samen met Geert-Jan Waasdorp eind 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie opgericht. Samen stonden zij begin 2008 aan de wieg van vakblad en -site Werf&, vakmagazine over arbeidsmarktcommunicatie.

Download informatie

Alle informatie overzichtelijk op een rij? Download hieronder de factsheet van de Expertclass Referral recruitment met alle informatie:

  • Vanaf heden houden wij u op de hoogte van onze activiteiten via een tweewekelijkse nieuwsbrief. U kunt zich hiervoor te allen tijde afmelden.

DIRECT INSCHRIJVEN
VRIJBLIJVEND RESERVEREN
Download de brochure