Net als de rest van Nederland, heeft de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie de nodige maatregelen genomen om de verspreiding van het virus zoveel als mogelijk tegen te gaan en opleidingen zo ingericht dat deze op een gezonde en veilige manier gevolgd kunnen worden. 

Onze fysieke opleidingen zijn nu Corona-proof

In de afgelopen tijd hebben wij ons aangepast aan de omstandigheden om onze opleidingen en seminars in aangepaste vorm aan te bieden. Sinds 1 juni vinden onze opleidingen plaats in de vorm van 1,5 meter sessies. Wij hebben onze eigen trainingsruimte in Het IndustrieGebouw (HIG) in Rotterdam hier speciaal op ingericht. In deze ruimte kunnen wij fysieke trainingen, opleidingen en workshops geven en toch de 1,5 meter afstand garanderen. Meer leren over onze 1,5 Meter Sessies? Klik hier.

Maatregelen die wij toepassen op onze opleidingen

Wij nemen de richtlijnen van het RIVM als uitgangspunt. Onze medewerkers en docenten hebben op basis van dit uitgangspunt instructies gekregen over hoe te handelen onder COVID-19. Voor onze deelnemers hebben we ook richtlijnen opgesteld en deze ontvangen deelnemer voor de start van de opleiding. Uiteraard gaan wij er vanuit dat deze richtlijnen door de deelnemers gehanteerd worden in het belang van ieders veiligheid.

Daarnaast zijn deelnemers, docenten en medewerkers op locatie welkom als ze geen risico vormen voor de gezondheid. Denk aan:

 • Koorts (38 graden of hoger)
 • Verkoudheid
 • Benauwdheid
 • Hoesten
 • Of andere symptomen

Indien er sprake is van een van deze symptomen, dan vragen wij om thuis te blijven en bieden wij de mogelijkheid om digitaal deel te nemen.

Aankomst op de locatie

Wij heten je graag persoonlijk welkom, maken je wegwijs en we staan open voor vragen. Wij willen vragen om altijd de aanwijzingen op te volgen van onze medewerkers. Ook willen wij je vragen om bij aankomst je handen te reinigen.

Gepaste afstand tijdens de training

Op verschillende plaatsen bij ons op locatie tref je maatregelen en markeringen aan waarmee we de 1,5 m afstand willen waarborgen. Dat zijn plaatsen waar meerdere personen gebruik van maken of elkaar passeren. Wij vragen je deze maatregelen en markeringen op te volgen. In de verkeersruimten, zoals entree locatie, trap, lift etc. kun je personen tegenkomen die niet voor de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie werkzaam zijn. Respecteer de veilige afstand tot andere gasten. In de opleidingsruimte staan de tafels op 1,5 meter uit elkaar met desinfecterende gel of spray op tafel.

Hygiëne op de locatie

Wij garanderen regelmatige desinfectie van blootgestelde oppervlakken zoals tafels, stoelen, deurgrepen etc. met antibacteriële vloeistoffen. Verder kun je het volgende verwachten rondom hygiëne:

 • De ruimte wordt in de ochtend van de training geheel gereinigd door een schoonmaakploeg.
 • Het sanitair in onze toiletten wordt met extra zorg en desinfecterende middelen gereinigd.
 • Wij zorgen voor voldoende zeep, doekjes, schone handdoeken, papieren zakdoekjes en handgel zodat alle deelnemers, docenten en medewerkers met enige regelmaat hun handen kunnen wassen.
 • Iedereen dient regelmatig zijn/haar handen te wassen
 • Niezen of hoesten graag in de elleboog.
 • Onze medewerkers dragen handschoenen uit hygiënisch oogpunt op momenten van uitgifte van materialen, voedsel, dranken etc.

Maatregelen tijdens ontvangst, lunch en pauzes

Deelnemers krijgen eten en drinken aangeboden in afgesloten eenheden, zoals waterflesjes, zakjes snoep etc. Broodjes voor de lunch worden aangeboden per deelnemer in een eigen ‘boterhammenzak’ en in bestek dat in een afgesloten zakje wordt aangeboden. Als laatste worden koffie en thee  door onze opleidingscoördinators op gezette tijden geschonken en aangeboden op afgiftepunten waar dit om de beurt opgehaald kan worden.

Communicatie rondom besmetting

Wij zullen ons voor de volle 100% inzetten om dit te voorkomen, maar het uitsluiten is helaas niet mogelijk. Wanneer er een deelnemer besmet aanwezig was tijdens de opleiding, dan zullen we contact opnemen met alle deelnemers die op die dag aanwezig waren. Wegens de AVG zijn wij verplicht de gegevens van deze persoon anoniem te houden.

De opleidingsruimte

Hieronder een voorbeeld van een opstelling in onze trainingsruimte. Wij hanteren maximaal 14 deelnemers per training.

Plattegrond opstelling 1,5 meter sessies Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

Nog vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat je nog met vragen zit. Neem gerust contact met ons op om je vragen te stellen of wanneer je opmerkingen hebt rondom corona.