Iedere recruiter weet inmiddels dat je niet ontkomt aan referral als je wilt werven. Immers kandidaten aangedragen door huidige werknemers zijn gemotiveerder en blijven langer.

Toch niet 100% inzetten op referral?

Toch wordt het afgeraden om bij je werving 100% in te zetten op referral. Ondanks de vele voordelen van referral zoals:

  • een relatief goedkope manier om te werven
  • het levert kwalitatief betere kandidaten op
  • in de meeste gevallen een goede cultuurmatch

Maar die cultuurmatch kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn.

Diversiteit is ook belangrijk

Gemiddeld zullen werknemers vooral mensen aandragen die op hen lijken. Hierdoor is de de cultuurmatch ook vaker aanwezig. In 2017 wordt er door de Amerikaanse vergelijkingswebsite Payscale onderzoek gedaan met 53.000 Amerikaanse werknemers. Daaruit kwam naar voren dat vooral vrouwen en etnische minderheden minder vaak werden aangedragen bij referral. Dit kan dus een grote impact hebben op de diversiteit op de werkvloer.

Zorg voor een goede balans

Heleen Stoevelaar, verbonden als docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, geeft aan dat een goede balans tussen medewerkers die via referral binnenkomen en zelf aangetrokken medewerkers zeer belangrijk is. Het is dus zeker raadzaam om bij je werving gebruik te maken van referrals maar let op dat de groep die je aanneemt via referral niet te groot wordt. Heleen is zich ervan bewust dat het aantrekkelijk is met de huidige krapte op de arbeidsmarkt om 'ja'te zeggen tegen iedere aangedragen kandidaat. Echter als je teveel gebruik maakt van het netwerk van bestaande medewerkers kan het gebeuren dat je de diversiteit binnen de teams uit het oog verliest. Feit is dat we, vaak onbewust, sneller iemand kiezen die op ons lijkt.

Ook aan de slag met referral?

Deze maand verzorgt Heleen Stoevelaar een masterclass en een workshop referral recruitment. Dinsdag 9 april gaat ze van start met de masterclass Referral recruitment en leert ze de deelnemers een goede basis te leggen om effectief te werven via referrals. Tijdens de workshop Referral Recruitment op donderdag 25 april maakt zij samen met de deelnemers een start naar een strategisch referral programma voor de eigen organisatie, compleet met strategie, doel en idee. De workshop is een verlengstuk van de masterclass. Ze zijn beiden prima los te volgen, maar een combinatie is natuurlijk het effectiefst. Bij inschrijving voor beide trainingen ontvang je 290 euro korting met de kortingscode combi-ref2.

Foto: pixabay.com