De pyramide van Maslow bestaat al zo’n 75 jaar, maar wordt nog steeds gebruikt. Volgens Matt Buckland kunnen we dit ook goed inzetten bij vacatureteksten. Maslow deelde de menselijke behoeftes op in verschillende lagen: de hogere behoeftes komen pas aan bod als de lagere vervuld zijn. Vacatures raken onze werkelijke behoeftes namelijk niet, omdat ze vaak samengesteld zijn uit andere teksten. Wat kunnen we hiervan leren?

Salaris

Bij werk gaat het in eerste instantie om geld verdienen, zodat je je vaste lasten kunt betalen. Dat betekent dat je niet voor langere tijd iets gaat doen zonder dat je er geld voor verdient, hoe interessant het werk misschien wel is. Salaris is daarom belangrijk om te vernoemen, ook omdat het werkt als preselectie: alleen mensen die het salaris oké vinden, zullen solliciteren.

Veiligheid

Ook veiligheid is belangrijk voor kandidaten. Daarom willen ze weten of het gaat om een vast contract of niet en hoe de organisatie is geregeld. Maak dit dan ook altijd duidelijk.

Team

Sociale relaties spelen ook een rol bij Maslow. In vacatures kun je daarop ingaan door iets te vertellen over het team. Hoe ziet die eruit? Wees daar wat explicieter over.

Rol

Individuele ontplooiing is ook belangrijk. Je moet niet alleen iets over het team vertellen, maar ook aan de kandidaat denken. De rol moet daarom essentieel zijn. Zinnen als ‘We nemen elk jaar 800 ontwikkelaars aan’ geven de kandidaat geen goed gevoel.

Persoonlijke groei

Het hoogste niveau is die van zelf-actualisatie. Als aan alle basisbehoeften is voldaan, wordt het volledig potentieel van een persoon bereikt. Laat in je vacaturetekst dan ook zien wat er aan persoonlijke groei mogelijk is.

Komen alle 5 niveaus aan bod in jouw vacaturetekst? Dan is de kans groot dat de ideale kandidaat naar je toekomt.

Alle ins en outs weten voor het schrijven van goede vacatureteksten?

Wil jij weten wat er exact komt kijken bij het schrijven van goede vacatureteksten zodat deze goed vindbaar is en de juiste mensen reageren op jouw vacature? Meld je dan aan voor de Kennisportal Vacatureteksten. Dit portal biedt je de manier om je alle facetten van het schrijven van goede vacatureteksten eigen te maken. Onderdeel van de portal is de online training Schrijven van vacatureteksten. Hierin laten de docenten Mariska Smits en Martijn Hemminga je stapsgewijs zien hoe je jouw vacatureteksten naar een hoger plan kunt tillen. Je ontvangt 1 jaar lang toegang. Lees meer en/of schrijf je direct in >> 

Of kom naar de blended workshop Schrijven van Vacatureteksten. Bij inschrijving ontvang je direct een jaar lang toegang tot de Portal Vacatureteksten. Voorafgaand aan de workshop volg jij alle 8 de modules van de online training die in dit portal staan in jouw eigen tempo op het tijdstip dat jou schikt. Op donderdag 19 maart kan jij dan samen met docent Mariska Smits en de andere deelnemers praktisch aan de slag om aan de hand van theorie en voorbeelden jouw eigen vacatureteksten te optimaliseren. Na afloop van de workshop leg je een herschreven vacaturetekst voor aan de docent voor een-op-een feedback. Lees meer en/of schrijf direct in >>

Na het volgen van deze blended workshop:

  • Beschik je over concrete verbeterpunten voor jouw vacatureteksten
  • Kun je doelgroepgerichte vacatureteksten schrijven
  • Weet je hoe jouw vacatureteksten gevonden worden door zoekmachines
  • Haal je meer rendement uit je print en online personeelsadvertenties
  • Weet je wat de randvoorwaarden zijn voor goede vacatureteksten
  • Heb je je netwerk met vakgenoten vergroot

Foto: pixabay.com