Marjolein Lokenberg is recruiter en sourcer bij Cariero. Cariero houdt zich bezig met recruitment, sourcing en werving & selectie. Marjolein heeft in 2018 deelgenomen aan de Leergang Recruitment. Wij gaan met haar in gesprek om te kijken wat de leergang haar gebracht heeft en of ze nog tips heeft voor andere recruiters.

Wat heeft de Leergang Recruitment jou gebracht?

Terugkijkend op deelname aan deze leergang en het vervolgens in de praktijk brengen van het geleerde, concludeert Marjolein dat ze het vooral waardevol vindt dat ze meer zelfvertrouwen als recruiter heeft gekregen. Vervolgens vertelt Marjolein "Ook aan de Vacature Intake heb ik veel gehad. Deze was lekker uitgebreid en heb ik ook al toegepast. Ook het netwerk met de andere cursisten vond ik erg fijn, dat we nog steeds contact met elkaar hebben en dat je daarmee ook je netwerk verder hebt uitgebreid."

'DE LEERGANG RECRUITMENT HEEFT MIJ MEER ZELVERTROUWEN ALS RECRUITER GEGEVEN'

Heb je tips voor recruiters?

  1. De eerste tip die Marjolein recruiters wil geven is; "Het belangrijkste is dat je jezelf blijft, kandidaten gaan met jou als recruiter in gesprek. Laat vooral zien wie je bent."
  2. Tevens adviseert Marjolein "Ben persoonlijk. Realiseer je dat de kandidaat ook iemand is en verdiep je in wat hij/zij nodig heeft."
  3. Als derde tip raadt zij aan om ook contact te maken met andere recruiters. "Kijk hoe zij het doen en of je daar tips vandaan kan halen."

'HET BELANGRIJKSTE IS DAT JE JEZELF BLIJFT'

Bekijk het video interview met Marjolein

Ook je kennis en netwerk uitbreiden? 

Schrijf je dan in voor de Leergang Recruitment. Recruitment is een vak waarin je succesvol wordt als je de basisprincipes kent en leert beheersen. Maandag 11 maart gaat de eerstvolgende leergang van start, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. In deze praktische 2x tweedaagse opleiding leer je wat recruitment is, hoe je succesvol kunt searchen, verleiden en interviewen. Dat leer je van de beste docenten en trainers uit de huidige recruitmentpraktijk. Lees meer informatie over de Leergang Recruitment en/of schrijf je direct in »