De vooroordelen over luie, egocentrische en brutale millennials worden van tafel geveegd door het onderzoek van de dienstverlener CVster. Uit dit onderzoek, waar ruim honderdduizend cv's uit 39 landen geanalyseerd werden, bleek namelijk dat Nederlandse jongeren het meest loyaal zijn aan werkgevers. Ten opzichte van jongeren in andere landen, blijven millennials in Nederland gemiddeld ruim twee keer langer bij een werkgever voordat zij overstappen naar een ander bedrijf. Daar moet je het van hebben!

Jonge werknemers zijn loyaal

Loyaliteit richting de werkgever wordt gemeten aan de hand van het aantal jaren in dienst bij één organisatie. Zo bleek uit het onderzoek van CVster dat Nederlandse jonge werknemers gemiddeld 2,5 jaar werkzaam zijn voor hetzelfde bedrijf, terwijl dit wereldwijde gemiddelde een stuk lager ligt (1,21 jaar per werkgever gemiddeld wereldwijd). Toch wordt er vaak beweerd dat jonge werknemers juist niet loyaal zijn richting hun werkgever. Ergens is het logisch dat je op een jongere leeftijd vaker van baan wisselt, omdat je nog niet precies weet welke functie het best bij jou past. Loyaliteit is een van de vele 'generatiestempels' die op het functioneren van millennials in het werkveld worden geplakt. De stereotypen en vooroordelen over Generatie Z, oftewel millennials, is een veelbesproken onderwerp, maar gaan we niet herhalen. We weten in ieder geval dat millennials een duurzame relatie met hun werkgever op willen bouwen. Dit sluit ook aan op de ontwikkeldrang van deze jonge generatie.

Hoe werf je jonge werknemers?

Loyale medewerkers, daar moet je het als werkgever van hebben. Het gras lijkt groener bij de buren en zo blijft jobhoppen een aanhoudend principe op de arbeidsmarkt. Hoe ga je dus te werk als je deze jonge én loyale doelgroep langdurig aan jouw organisatie wil verbinden? De masterclass Werven van starters en jong talent bied je alle handvatten die je nodig hebt om jong talent op de arbeidsmarkt te vinden en verbinden. Het vergt namelijk een andere wervingsaanpak, waar videobellen, Whatsappen en chatten heel normaal gevonden wordt door jonge kandidaten. Je leert de taal spreken van je doelgroep, je gaat inzien wat millennials vooral belangrijk vinden in hun functie als voorwaarde om succesvol te kunnen zijn en je wordt gecoacht op flexibiliteit en duidelijk leiderschap. Onboarding is hierin essentieel om jong talent op duurzame wijze aan jouw organisatie te verbinden.

Interessante stelling

Of jonge werknemers daadwerkelijk gaan voor een duurzame relatie met hun werkgever, of dat millennials toch meer hun eigen belangen nastreven heeft Werf& uitgevraagd in een stelling: "Generatie Z is egoïstisch". Wat vind jij? Breng je stem uit.\

Bron: CVster