In februari en maart 2015 hebben 255 wervingsprofessionals deelgenomen aan het onderzoek De stand van Werven 2015, hieronder waren 135 arbeidsmarktcommunicatie specialisten. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft een aantal zaken gezien vanuit de AMC specialisten uitgelicht in de infographic 'De Stand van Werven door AMC specialisten in 2015'.

Wat verwachten AMC specialisten in 2015?

In de infographic zijn de volgende punten in kaart gebracht:

  • Top 10 populairste werkgevers voor AMC specialisten
  • Belangrijkste middelen voor het realiseren van de wervingsdoeleinden
  • Aannames verdeeld over wervingskanalen 2015
  • 5 belangrijkste prioriteiten om 'hoge ogen' te gooien bij directie
  • De grootste uitdagingen voor het vinden en verbinden
  • Wat brengt 2015 voor AMC specialisten?

Belangrijkste wervingsvraagstukken

Interessant om te zien is dat talent verleiden om te solliciteren dit jaar een grotere prioriteit is voor AMC specialisten dan het vinden en het bereiken van talent. 56% van de AMC specialisten verwachten ook dit jaar meer te gaan doen met employer branding, 4% verwacht minder te gaan doen en voor de overige 40% blijft het ongewijzigd. Gaat u ook met employer branding aan de slag? Leer tijdens de tweedaagse Bootcamp Employer Branding op 1 en 2 oktober 2015 hoe u het employer brand van uw organisatie naar een hoger plan kan tillen. Met een kleine groep deelnemers gaat u in een informele sfeer actief aan de slag met uw eigen werkgeversmerk. Korte theorieblokken worden afgewisseld met cases en werksessies waarin u werkt aan uw eigen employer brand strategie.

[button link="https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/arbeidsmarktcommunicatie/bootcamp-employer-branding/" color="custom" size="medium" type="flat" shape="square" target="_self" title="Bootcamp Employer Branding" gradient_colors="#002e62" gradient_hover_colors="|" accent_color="#ffffff" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_divider="yes" icon_position="left" modal="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]Bootcamp Employer Branding[/button]

Over De Stand van Werven 2015

In opdracht van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft Intelligence Group onder 255 Nederlandse wervingsprofessionals de belangrijkste trends, ontwikkelingen en effectiviteit van wervingskanalen gemeten. De vragenlijst heeft in februari en maart online gestaan. Het onderzoeksrapport 'De Stand van Werven 2015' is gratis te downloaden.

Pers & publicatie

De infographic mag vrij verspreid en gebruikt worden onder vermelding van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie met een link naar de downloadmogelijkheid van het onderzoeksrapport 'De Stand van Werven 2015'.
Voor alle details bekijk de infographic hieronder.
AVAMC-200-Infographic AMC-V3