De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie werkt met topdocenten die dagelijks bezig zijn met arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Professionals die niet alleen doceren, maar nog dagelijks betrokken zijn bij de materie in de praktijk. Op deze wijze weten zij als geen ander de vertaling te maken van theorie naar praktijk in de trainingen en opleidingen van de Academie. Deze keer een interview met docent Martijn Hemminga, die naast mede-oprichter van de Academie ook docent is van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie die 25 en 26 juni plaatsvindt in Ermelo. 

Waar gaat de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie over?

Arbeidsmarktcommunicatie kent vele facetten zoals directe werving, structureel werken aan het employer brand, relatiemanagement, inzet van media en middelen, creativiteit, een meerjarenplan maken etc. De Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie geeft deelnemers een verdieping op al deze aspecten. Korte masterclasses worden afgewisseld met cases en werksessies waarin deelnemers aan de slag gaan voor hun eigen organisatie. Zowel de korte als lange termijn komen aan bod en deelnemers gaan naar huis met concreet uitgewerkte onderdelen van hun arbeidsmarktcommunicatie.

[button link="https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/arbeidsmarktcommunicatie/bootcamp-arbeidsmarktcommunicatie/" color="custom" size="medium" type="flat" shape="square" target="_self" title="Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie" gradient_colors="#002e62" gradient_hover_colors="|" accent_color="#ffffff" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_divider="yes" icon_position="left" modal="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie[/button]

Wat maakt dit onderwerp momenteel actueel?

Arbeidsmarktcommunicatie wordt steeds specialistischer en complexer. Een vacature levert soms honderden reacties op, terwijl een IT vacature bij hetzelfde bedrijf niet of nauwelijks te vervullen is. Hoe gaat u daarmee om? Het aantal media, middelen en kanalen om doelgroepen te bereiken is enorm toegenomen. Hoe maak je daarin keuzes? Wat betekent dat voor budget? Maar ook voor het bouwen aan je employer brand? Organisaties zijn daarom op zoek naar goede adviseurs op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Na de Bootcamp zijn deelnemers zo’n adviseur.
De zomer is een ideaal moment om even stil te staan bij waar je als werkgever allemaal mee bezig bent op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Wat gaat goed en wat kan beter? En wat gaan we doen in 2016?
In september/oktober worden de jaarplannen voor 2015 weer opgesteld. Na deze Bootcamp bent u in staat om een goed onderbouwd plan te maken.

Voor wie is deze Bootcamp onmisbaar?

Deze Bootcamp is specifiek voor iedereen die arbeidsmarktcommunicatie tot zijn of haar takenpakket rekent en meer wil doen dan alleen goede wervingsteksten opleveren. Die overtuigend advies wil kunnen geven binnen de organisatie over de aanpak van arbeidsmarktcommunicatie. Of deze nu klein of groot is. U hoeft niet op strategisch niveau te werken, maar wel de ambitie hebben om iets te doen met de uitkomsten van deze Bootcamp. Ervaring leert dat we zowel HR-, recruitment- als communicatieprofessionals in de trainingen zien. Zowel van corporate zijde, als van HR-advies- en (arbeidsmarkt)communicatiebureaus.

Waarmee gaan de deelnemers naar huis?

Na afloop van de bootcamp hebben deelnemers concrete input voor hun operationele arbeidsmarktcommunicatie en een blauwdruk voor hun strategie voor de komende 2 jaar. En is hun passie voor het arbeidsmarktcommunicatievak nog groter dan het daarvoor al was.

Wie is Martijn Hemminga als hij niet doceert voor de Academie?

Ik houd mij bezig met arbeidsmarktcommunicatie in al haar facetten. Als ik geen trainingen verzorg voor de Academie, adviseer ik organisaties op het gebied van strategische arbeidsmarktcommunicatie en employer branding vanuit mijn bedrijf Nr29. Ik deel graag mijn kennis, onder andere via kennisbank voor arbeidsmarktcommunicatie amcexpert.nl. En vanuit mijn site Recruitmentsystemen.nl organiseer ik 26 november een evenement over recruitmenttechnologie, het Recruitment Tech Event. Als ik niet werk, dan mag ik graag hardlopen, skiën, filmen, de burendag in de wijk mede organiseren en bootje varen door de Utrechtse grachten.

Interesse in de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie?

Enthousiast geworden en wilt u meer weten over deze Bootcamp of direct inschrijven? Download dan onze digitale brochure of schrijf direct in.