2020 wordt een spannend jaar voor recruitment. Komt Google for Jobs nu eindelijk echt dit jaar? En wat voor effect heeft de Brexit? De druk is hoog en dat is ook terug te zien in De Stand van Werven 2019/2020, een jaarlijks onderzoek onder ruim 360 recruiters en andere wervingsprofessionals, in augustus uitgevoerd in opdracht van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Het gebruik van snelle wervingsmiddelen neemt namelijk toe.

LinkedIn op 1

LinkedIn is net als in 2018 het belangrijkste wervingsmiddel. Het gebruik hiervan is zelfs gestegen met 3%. Ook de eigen recruitmentsite is belangrijker geworden. Social media en referral recruitment worden nog steeds gebruikt, maar zijn wel gedaald qua prioriteit. De reden dat LinkedIn meer gebruikt wordt, is vanwege de druk om vacatures te vullen die steeds groter wordt. Het is een medium waarbij snel geschakeld en gereageerd kan worden en een minder lange adem nodig heeft dan referral en social media. Dit is zeker voor bureaus belangrijk: snelheid is daarbij van nog groter belang geworden.

Ook klassieke methodes zoals de vacaturesite en en source & search zijn toegekomen, beiden met een procent. Dit is opmerkelijk, omdat maar 32% aangeeft dat vacatures effectief zijn. Methoden die zich meer op de lange termijn focussen, zoals employer branding referral en talentpools worden minder gebruikt. Ook dit geeft aan dat er meer aandacht is voor wervingsmiddelen die snel zijn.

Opvallend is dat video steeds meer wordt ingezet: dit gebruik is met 4% toegenomen en lijkt steeds belangrijker in het realiseren van wervingsdoelstellingen.

Snelheid

De mindere aandacht betekent echter niet per definitie dat deze methoden niet belangrijk zijn. Het is mogelijk dat employer branding strategie en referral recruitment al eerder zijn geïmplementeerd of dat er juist meer aandacht is voor het behouden van personeel in plaats van werven.

Snelheid lijkt dus key te zijn de komende tijd. Of dat met de veranderingen in 2020 hetzelfde zal zijn, moet nog blijken.

Met welke wervingsmiddelen ga jij in in 2020 de wervingsdoelstellingen halen?

Wil jij juist de arbeidsmarktcommunicatie van jouw organisatie goed vorm gaan geven? Kom dan naar de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie op 13 en 14 februari. Marion de Vries en Laura Baselaar gaan deze 2 dagen actief met jou aan de slag met de arbeidsmarktcommunicatie van jouw organisatie. Je krijgt nieuwe energie en inzichten, en begrijpt de verbanden tussen employer branding, relatiemanagement en directe werving. Je wordt gesprekspartner voor HR, directie en communicatie en krijgt draagvlak voor jouw plannen. Én als lezer van dit nieuwsbericht ontvang jij bij inschrijving uiterlijk 22  januari een vrijkaart voor het Werf& Live event op 28 mei. Wil je hiervan gebruik maken vermeld dan in het opmerkingenveld ‘Gratis Werf& Live’. Je ontvangt te zijner tijd de kortingscode waarmee je gratis kan inschrijven. Lees meer en/of schrijf je direct in >>

Of ben jij recruiter en wil jij alle ins en outs van dit vak weten om via de beste wegen en manieren de vacatures voor jouw organisatie te vervullen? Schrijf je dan in voor de Leergang Recruitment met start 16 maart. Hoofddocent Dorien Waasdorp gaat dan samen met haar collega docenten met jou 9 dagdelen aan de slag en zij geven jou de basis om een vakvolwassen recruiter (gesprekspartner) te zijn voor opdrachtgever, vacaturehouder, collega en kandidaat. Lees meer en/of schrijf je direct in >>