Dinsdag 7 november vond het eerste sectorseminar Beter Werven in de Zorg plaats in Amersfoort. Spreker deze dag was Martijn Hemminga en Kim Hooijmans, recruiter bij AxionContinu, was aanwezig als inspirerende gastspreker.

Krapteberoepen

Het uitverkochte seminar bevestigde de uitspraak van het UWV dat de arbeidsmarkt in de zorg samen met die in de techniek en ICT tot de zogenaamde krapteberoepen behoren. Martijn gaf de deelnemers deze middag tips, inspiratie en verbeteringen voor hun werving van nu en die van morgen en overmorgen. Hierbij gaf hij ook veel praktijkvoorbeelden. Kim was een inspirerende gastspreker die de deelnemers leerde hoe zij hun werving naar een hoger niveau kunnen tillen.

Resultaat

Na afloop gingen de deelnemers enthousiast naar huis en waren ze weer volledig op de hoogte van:

  • De laatste wervingstrends binnen de zorg
  • Het oriëntatiegedrag van de belangrijke zorgdoelgroepen
  • Hoe zij op korte en lange termijn hun personeelswerving kunnen optimaliseren
  • Tevens hadden ze (internationale) voorbeelden gezien en inspiratie gekregen

Ervaringen deelnemers

Wij hebben al enkele reacties van de deelnemers mogen ontvangen op hun deelname aan dit seminar. Hieronder een kleine selectie.

Huub Buijs, Buijs Arbeid & Communicatie: "Martijn is een uitstekende trainer. Luistert goed en anticipeert op vragen van de deelnemers. Durft ook vastgeroeste meningen van deelnemers - met respect - ter discussie te stellen. Martijn weet wat er speelt in de zorg en komt met concrete voorbeelden waarmee je - binnen de context van de langere termijn - morgen al je arbeidsmarktcommunicatie en personeelswerving kunt verbeteren."

Sandra Charan, Compagnon BV: "Goed en nuttig seminar, uitstekende verzorging!"

Anoniem: "Het was een goed seminar met heldere informatie. Tips en trucs om toe te passen inclusief ruimte voor de praktijk. Goed om dit soort seminars te herhalen met diverse actuele thema's."

Daniël Duifhuizen, Care4 Group: "Het Seminar is goed georganiseerd op alle vlakken. Locatie, lunch, lesmateriaal, et cetera is goed geregeld. De deelnemersgroep is niet te groot en niet te klein zodat je een mooi gemêleerd gezelschap hebt waarmee de interactie inhoudelijk zinvol is, maar niet te druk. De verhouding intermediair en P&O/recruiter van de zorgorganisaties bijten elkaar een beetje. Wellicht is het een idee om voor beiden partijen een apart seminar te organiseren. De nadruk ligt toch net even anders."

Pauline Koop, Sensire: "Veel inspiratie opgedaan. Handige tips gekregen die we op korte termijn al kunnen gaan inzetten. Ook de bevestiging gekregen dat we al een aantal zaken goed doen. Genoeg ideeën opgedaan om het nog beter te gaan doen. Leuke en enthousiaste trainer. Blij dat ik ben gegaan en zeker de moeite waard."

Elisabeth Wijbenga, Noorderbreedte: "Zeer inspirerende bijeenkomst. Kennis en input opgedaan die mij helpt plannen te maken voor de toekomst om beter te werven in de zorg."

Enkele evaluaties zijn reeds zichtbaar op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest.

Foto impressie

Om u een indruk te geven van het eerste sectorseminar Beter Werven in de Zorg volgt hieronder een foto impressie.

Ook deelnemen aan het sectorseminar Beter Werven in de Zorg?

Op dinsdag 10 april vindt het tweede sectorseminar Beter Werven in de Zorg plaats. Bij gelijktijdige inschrijving samen met een collega, ontvangt de tweede deelnemer 50% korting. Gebruik hiervoor bij inschrijving de actiecode combi-zorgLees hier meer over het seminar, download de factsheet met alle informatie en/of schrijf direct in. Indien er vragen zijn, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.