Dat is een van de reacties die de docenten Geert-Jan Waasdorp en Melle Tuik mochten ontvangen van een deelnemer aan de Bootcamp Arbeids­markt­communicatie. De deelnemers en docenten kijken met veel enthousiasme terug op de tweedaagse Bootcamp Arbeids­markt­communicatie die vorige week plaatsvond in Ermelo. In een informele sfeer hebben zij twee dagen intensief gewerkt. Korte theorieblokken werden afgewisseld met cases en werksessies. Het hele vakgebied arbeidsmarktcommunicatie is aan bod gekomen met onderwerpen als werving, online recruitment, social media recruitment, employer branding, employee relationship management en strategie.

Mysterie guest

Na het diner op donderdag 22 juni werden de deelnemers verrast met een mysterie guest. Deze keer was dit Nynke de Jong die een kijkje in de arbeids­markt­communicatiekeuken van het retail management traineeship van Albert Heijn heeft gegeven. Zij is begonnen met het stellen van de vraag 'Wil je dit?' Door het stellen van deze vraag is er o.a. een aanpassing gekomen van de periode, het aantal jaren en de functienaam. Dit heeft geresulteerd in meer en betere aanmeldingen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van veel moderne technieken waaronder gaming. Dit vraagt veel van de sollicitant (3 uur) en hiermee kan een goede eerste selectie gemaakt worden.

Ervaringen deelnemers

Hieronder enkele reacties die wij reeds van onze deelnemers mochten ontvangen:

  • "Inspirerende en leerzame cursus met een goede mix van theorie en praktijk. De cursusleiders geven je inzicht in de arbeidsmarktcommunicatie van je bedrijf en handvatten om dit beter af te stemmen op de doelgroep en naar een hoger plan te tillen."
  • "Wat een fantastische trainingsdagen waren dat, zeg! Ik heb enorm veel geleerd, ben tot nieuwe (eigenlijk heel logische) inzichten gekomen en ik heb genoten van de bevlogenheid en vakkennis van de docenten."
  • "Leuke sfeer, vakinhoudelijk ijzersterke docenten en de gegeven stof wordt meteen gelinkt naar de praktijk. Super!"
  • "Zeer bruikbare en verhelderende training, gegeven door inspirerende docenten. De opgedane kennis kan in de praktijk eenvoudig worden toegepast."
  • "Zeer inspirerend en veel bruikbare tips en inzichten mogen ontvangen om arbeidsmarktcommunicatie sterker in te zetten vanuit onze organisatie."

8,8 op Springest

De Bootcamp Arbeids­markt­communicatie scoort gemiddeld een 8,8 op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest. Binnenkort kunt u hier de ingevulde reviews van de deelnemers aan deze bootcamp teruglezen.

Deelnemers en docenten

Deelnemers: Clarisse van Amerongen, Annette Brugman, Diana van Gent, Yvette Heezen, Nancy van 't Hof, Stefanie Maarse, Robert de Ruijter, Malou Snel, Carolien Steens en Inge Vuik
Docenten: Melle Tuik en Geert-Jan Waasdorp

Ook aan de slag met uw arbeids­markt­communicatie?

  • Donderdag 12 oktober start start alweer de 22e editie van de succesvolle Leergang Arbeids­markt­communicatie. Deze scoort een 8,4 op Springest. De leergang bestaat uit 4 masterclasses en een eindpresentatie op dag 5. Voorafgaand aan elke masterclass volgt u een e-training waarin de belangrijkste theorie wordt besproken. Hierdoor kan het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht en worden getoetst aan de theorie en de expertise van collega’s. Lees meer >> 
  • Op donderdag 9 november organiseren wij voor de tweede keer het Seminar Arbeids­markt­communicatie in 1 dag. Deze scoort een 8,3 op Springest. Tijdens dit seminar wordt u in één dag getraind in de do’s & don’ts van arbeids­markt­communicatie. Van de basis van een goede wervingsboodschap tot en met de manier hoe u social media gebruikt om vacatures aantrekkelijk te verspreiden onder de doelgroep. Lees meer >>
  • Deelnemen aan een Bootcamp Arbeids­markt­communicatie kan ook. De volgende staat gepland op 8 en 9 februari 2018. Lees meer >>