Begin 2016 zijn 289 wervingsprofessionals online ondervraagd in het kader van het onderzoek Stand van Werven 2016.

Waar liggen de prioriteiten op de wervingsafdeling?

Een van de gestelde vragen in het onderzoek is 'Wat zijn de prioriteiten in 2016 voor u en uw afdeling? Logischerwijs liggen de prioriteiten op de arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentafdeling in lijn met datgene dat impact heeft in de boardroom. Bij corporates staan employer branding (69%) en arbeidsmarktcommunicatie (65%) op respectievelijk de eerste en tweede plaats. Hierna volgt pas het vervullen van vacatures (61%). Dit is opvallend daar zowel employer branding als arbeidsmarktcommunicatie vanzelfsprekend in dienst staan van het doel nl. het invullen van vacatures. Bij de bureaus is de focus op het vervullen van vacatures -logischerwijs- met kop en schouders nummer één.

Maak dit najaar een professionaliseringsslag

Gebruik deze zomer om te kijken hoe u dit najaar een professionaliseringsslag kunt maken. De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie biedt diverse trainingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, recruitment en mobiliteit. Om te vieren dat de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie 10 jaar bestaat, ontvangt u 10% jubileumkorting bij inschrijving uiterlijk woensdag 31 augustus 2016. De volgende 2 trainingen sluiten mooi aan als ook bij u employer branding en arbeidsmarktcommunicatie de hoogste prioriteit hebben.

[button link="https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/arbeidsmarktcommunicatie/bootcamp-employer-branding/" color="custom" size="small" type="flat" shape="square" target="_self" title="Bootcamp Employer Branding" gradient_colors="#002e62" gradient_hover_colors="|" accent_color="#ffffff" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_divider="yes" icon_position="left" modal="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]Bootcamp Employer Branding[/button]

Til in twee dagen uw employer branding naar een hoger plan. Update uw kennis en ga direct aan de slag voor uw eigen organisatie tijdens de Bootcamp Employer Branding op 29 en 30 september 2016. De bootcamp is ook ideaal om samen met uw collega van HR, recruitment of communicatie te volgen zodat u samen het employer brand van uw organisatie optimaliseert. U profiteert dan ook nog eens van een speciaal combitarief. Download de factsheet voor alle informatie.

[button link="https://www.arbeidsmarktcommunicatie.eu/arbeidsmarktcommunicatie/leergang-arbeidsmarktcommunicatie/" color="custom" size="medium" type="flat" shape="square" target="_self" title="Leergang Arbeidsmarktcommunicatie" gradient_colors="#002e62" gradient_hover_colors="|" accent_color="#ffffff" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_divider="yes" icon_position="left" modal="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]Leergang Arbeidsmarktcommunicatie[/button]

Woensdag 12 oktober start alweer de 20e editie van de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. U leert het complete vakgebied kennen tijdens 4 masterclasses, een online class, een terugkommiddag en een coachingsgesprek. Onze docenten maken samen met u actief de vertaalslag naar uw eigen praktijk aan de hand van actuele voorbeelden en cases. Kijk voor het programma, reacties van deelnemers, factsheet met alle informatie en een docentvideo op Leergang Arbeidsmarktcommunicatie.

[button link="http://www.avamc.nl/svw-16/" color="custom" size="medium" type="flat" shape="square" target="_self" title=Onderzoek Stand van Werven 2016" gradient_colors="#002e62" gradient_hover_colors="|" accent_color="#ffffff" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_divider="yes" icon_position="left" modal="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]Onderzoek Stand van Werven 2016[/button]

In de eerste drie weken van januari zijn 289 wervingsprofessionals online ondervraagd door onderzoeksbureau Intelligence Group in opdracht van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. 77 procent van hen was werkzaam in recruitment, gevolgd door 45 procent werkzaam in arbeidsmarktcommunicatie. Het onderzoek had tot doel om tot een totaalbeeld te komen van het vakgebied anno 2016, o.a. op het gebied van belangrijkste trends, ontwikkelingen en effectiviteit van wervingskanalen. De complete 28 pagina’s tellende rapportage Stand van Werven 2016 is gratis te downloaden.