Afgelopen donderdag en vrijdag mochten de trainers Geert-Jan Waasdorp en Martijn Hemminga weer met een enthousiaste groep aan de slag met arbeidsmarktcommunicatie. Zoals altijd kijken we terug op een meer dan geslaagde bootcamp. Met elkaar hebben zij intensief gewerkt aan de onderdelen van hun arbeidsmarktcommunicatie zoals werving, online recruitment, social media recruitment, employer branding, employee relationship management en de arbeidsmarktcommunicatiestrategie.

Mystery guest

De bootcamp arbeidsmarktcommunicatie die twee maal per jaar plaatsvindt, bestaat uit twee intensieve maar leuke en leerzame dagen. Tijdens deze dagen werden korte theorieblokken afgewisseld met cases en werksessies waarin de deelnemers werkten aan de arbeidsmarktcommunicatie van hun eigen organisatie.

In het middagprogramma van de eerste dag, stond een wandeling door het bos ingepland om even een frisse neus te halen. De dag eindigde in het begin van de avond met een mystery guest. Dit was deze keer Arjan Mackaay van Macknificent. Arjan gunde de deelnemers een kijkje in de creatieve keuken van Macknificent. Hij vertelde hoe je als organisatie tot een sterk kernverhaal komt, waarmee je zowel intern als extern kunt werken aan je profilering als werkgever. Aan de hand van diverse stellingen over Employer Branding, Organisatiecultuur, Purpose en Referrals werd er tussendoor gediscussieerd over diverse facetten van het vak arbeidsmarktcommunicatie. Vervolgens liet Arjan aan de hand van cases zien dat creativiteit je anders laat kijken naar werkgevers.

Na de afsluiting van de eerste dag gingen de deelnemers in een informele sfeer met elkaar dineren en napraten. De volgende ochtend begon al vroeg voor de liefhebbers met hardlopen door het bos, waarna men direct na het ontbijt de tweede trainingsdag aftrapte. De deelnemers sloten de tweede dag voldaan af. In 2 dagen hadden ze niet alleen hun arbeidsmarktcommunicatie op peil gebracht, maar gingen ze naar huis met concrete onderdelen van hun arbeidsmarktcommunicatiestrategie en -operatie.

Ervaringen deelnemers

Het enthousiasme van de deelnemers is ook terug te zien in de evaluaties die we hebben mogen ontvangen. Hieronder alvast een selectie uit de eerste reacties die we hebben mogen ontvangen.

Bianca Schraag, Fugro: "De training was een goede manier om mijn kennis weer op te frissen en te sparren over hoe nu verder. Erg tevreden, erg toepasbaar, nu overbrengen naar de praktijk."

"Door de training een beter beeld gekregen van het vak van arbeidsmarktcommunicatie. Keuzes durven maken, dat is een van de voornaamste zaken die ik van de training heb meegekregen. Daarnaast ook praktische tips meegekregen hoe deze keuzes te onderbouwen zijn." 

"Waardevolle kennis aanvulling op onze huidige activiteiten. Fijne locatie. Prima verzorging (eten en drinken). Ervaren trainers die op basis van kennis en ervaring toegevoegde waarde bieden."

Sunny Lakerveld, Stork: "Mooie dagen! en veel informatie ontvangen. Bedankt." 

Vera Batelaan, Rijk Zwaan: "Tijdens de bootcamp heb ik veel nieuwe inzichten gekregen van de trainers en collega recruiters. Veel informatie en handige hands-on tips die op zowel de korte als lange termijn kunnen worden toegepast in de praktijk. Erg leuk." 

Luba Sangar, AFP: "Een leerzame training welke je goed kunt gebruiken in de praktijk. De interactie was super goed, diversiteit van de groep. (Recruiters, managers en adviseurs). Dit zorgt ervoor dat je diverse inzichten meekrijgt." 

8,7 op Springest

We zijn trots op een gemiddelde score van een 8,7 voor de Bootcamp Arbeids­markt­communicatie op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest.

Foto impressie

Bekijk hieronder een korte foto impressie van deze tweedaagse bootcamp.

Deelnemers en docenten

Deelnemers: Bianca Schraag, Dorien de Jong, Joyce Gyselinck, Karin Megchelsen, Leo de Bruin, Lianne van Beekhuizen, Linda de Winter, Luba Sangar, Margriet van Dijk, Natasja Turksma, Ronald Koeken, Roy van der Pouw, Solange Bos, Stefanie Baldassarri, Sunny Lakerveld, Vera Batelaan en Yorick Lindeman
Docenten: Martijn Hemminga en Geert-Jan Waasdorp
Gastspreker: Arjan Mackaay

Ook aan de slag met jouw arbeids­markt­communicatie?

  • Donderdag 28 maart start alweer de 25e editie van de succesvolle Leergang Arbeids­markt­communicatie. De leergang bestaat uit 4 masterclasses en een eindpresentatie op dag 5. Voorafgaand aan elke masterclass volg je een e-training waarin de belangrijkste theorie wordt besproken. Hierdoor kan het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht en worden getoetst aan de theorie en de expertise van collega’s. Lees meer >> 
  • Dinsdag 26 april kan je een voorsprong nemen met een sterk werkgeversmerk tijdens de masterclass Employer Branding. Om nieuw talent binnen te halen én om te verbinden met jouw huidig talent. Ontdek in 1 dag alle ins & outs over employer branding. Van ontwikkelen tot uitbouwen. Lees meer >> 
  • Op dinsdag 28 mei organiseren wij de masterclass Arbeids­markt­communicatie. Tijdens deze masterclass leer je het verschil te maken met arbeidsmarktcommunicatie. Van doelgroep gerichte werving adviezen, tot employee relationship management en van employer branding tot arbeidsmarktcommunicatiestrategie. De masterclass is in het bijzonder geschikt voor professionals die de breedte van het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie willen leren ontdekken. Lees meer >>
  • Deelnemen aan de Bootcamp Arbeids­markt­communicatie kan ook. De volgende staat gepland op 20 en 21 juni 2019. Lees meer >>
  • Graag een opleidingsadvies bij het maken van een keuze uit ons opleidingsaanbod? Neem dan contact met ons op.