Wil je weten hoe jouw recruitment het doet in vergelijking tot de markt? Doe dan mee met het Recruitment Kengetallen onderzoek en ontvang een persoonlijk benchmarkrapport, nadat alle resultaten zijn geanalyseerd.

Doel

Binnen de recruitmentsector is er veel vraag naar kengetallen in het vakgebied en zijn veel organisaties op zoek naar een benchmark ter ondersteuning van managementplannen. In het Recruitment Kengetallen onderzoek van Intelligence Group bevragen zij corporates en bureaus over hun belangrijkste recruitmentkengetallen, zoals de workload, fullfillmentratio, time to hire, het budget, de gemiddelde quality of hire en leggen ze opvallende verbanden tussen deze kengetallen. Het doel van dit onderzoek is om de meest recente Recruitment Kengetallen in kaart te brengen. Deze kengetallen zullen in een rapportage verwerkt worden, welke vervolgens gepubliceerd zal worden. Jouw gegevens zullen uiteraard anoniem verwerkt worden, zodat de resultaten nooit naar jou en jouw organisatie herleid kunnen worden.

Waar geeft het Recruitment Kengetallen onderzoek antwoord op?

Het onderzoek beantwoordt de belangrijkste vragen van recruitment managers, zoals:

  • Wat is de gangbare workload van een recruiter?
  • Hoe scoort onze organisatie ten opzichte van anderen op cost per hire, doorlooptijd e.d.?
  • Hoe kunnen de kosten worden gereduceerd?

Met de resultaten uit het onderzoek kunnen recruitment managers hun strategie met data ondersteunen en de recruitmentafdeling binnen de organisatie slimmer en efficiënter inrichten.

Waarom een nieuw onderzoek?

Het laatste onderzoek dateert uit 2013, een tijd met een hoge werkeloosheid en veel overschot aan arbeid. Anno 2019 is er in vrijwel alle sectoren schaarste en is het veel lastiger voor recruiters om deze kandidaten te werven.

Resultaten uit het onderzoek van 2013:

  • Een recruiter kan gemiddeld 67 vacatures vervullen per jaar
  • De recruitmentcapaciteit per 1.000 werknemers is 9,7 FTE
  • De gemiddelde cost per hire is €4.728
  • De gemiddelde time to hire is: 59 kalenderdagen
  • De uitgaven aan social media en sourcing nemen toe

De arbeidsmarkt is inmiddels veranderd en daar horen ook andere kengetallen bij. Intelligence Group lanceert deze maand de vragenlijst voor dit onderzoek over de veelgevraagde kengetallen in de recruitmentsector.

Meedoen met het onderzoek?

Ben jij recruitment manager, bureau directeur, (corporate) recruiter of bureau recruiter en wil je meedoen met het onderzoek? Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de snelheid waarmee je bepaalde kengetallen paraat hebt. Kengetallen waar naar gevraagd wordt zijn onder andere het aantal vacatures, aantal FTE recruitment, time to hire en budget. Sommige vragen kun je ook overslaan indien de informatie ontbreekt. Indien je soms de exacte data niet weet, is een estimated guess ook voldoende. Start direct met het invullen van het onderzoek >>

Ontvang als dank een benchmarktrapport

Het Recruitment Kengetallen onderzoek is hét leidende onderzoek in de Nederlandse arbeidsmarkt naar de belangrijkste kengetallen, uitgevoerd door Intelligence Group. Als dank voor jouw inspanning ontvang je in april een exclusief rapport waarin jouw cijfers zijn gebenchmarkt met de markt. Hiermee kan je de recruitmentstrategie met data ondersteunen en de recruitmentafdeling binnen de organisatie slimmer en efficiënter inrichten. Het is daarom meer dan de moeite waard om heel serieus de vragenlijst in te vullen.

Partners Recruitment Kengetallen onderzoek 2019

Het onderzoek van Intelligence Group wordt mede mogelijk gemaakt door hun partners:

Start direct het Recruitment Kengetallen onderzoek >>