Ruim 10 jaar ervaring heeft Michiel binnen recruitment. Deze ervaring heeft hij opgedaan binnen de detachering en als corporate recruiter bij ENGIE (nu Equans), de grootste technisch dienstverlener van Nederland. Door zijn ervaring als end-to-end recruiter kent hij alle stappen van het recruitmentproces.

Sinds 2020 is Michiel werkzaam als Recruitment Specialist bij Timetohire. Vanuit zijn rol adviseert hij bedrijven hoe zij next level kunnen gaan met hun recruitment activiteiten en begeleid ze in dit proces. Hij heeft opdrachten gedaan bij o.a. RoyalHaskoningDHV, TATA Steel, Radio Holland, Swiss Sense en Inntel Hotels.

Michiel heeft veel gewerkt met technische doelgroepen en heeft daardoor veel ervaring in het werven binnen een krappe arbeidsmarkt. Hij vindt het leuk om zich te verdiepen in de doelgroep zodat de communicatie goed kan aansluiten op hun wensen en. Door zijn achtergrond binnen de hospitality industrie hecht Michiel veel waarde aan de candidate experience. Van een snelle reactie op een sollicitatie tot een professioneel sollicitatiegesprek. Elke stap in het proces kijkt hij hoe hij die schaarse kandidaat nog verder aan een organisatie te binden.