Laurens Waling is Chief Evangelist bij 8vance. Hij is een pionier in de wereld van Artificial Intelligence (AI) en Human Resources (HR). Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over diverse sectoren, staat Laurens bekend om zijn vermogen om complexe technologische concepten te vertalen naar eenvoudig te begrijpen en praktisch toepasbare strategieën.

Zijn expertise in AI-gedreven recruitment- en interne mobiliteitsoplossingen heeft hem een autoriteit gemaakt op het gebied van innovatie in HR. Laurens' benadering is gefocust op skills-based recruitment en het ontwikkelen van talentenmarktplaatsen, waarbij hij benadrukt hoe AI kan worden ingezet om onbevooroordeeld de beste matches te voorspellen. Zijn werk richt zich niet alleen op het verbeteren van HR-processen, maar ook op het empoweren van individuen in hun carrièrenavigatie en het vormen van flexibele, responsieve arbeidsmarkten.

Als spreker en thought leader inspireert Laurens grote organisaties om innovatieve technologieën te omarmen en te integreren in hun HR-praktijken. Als docent deelt hij inzichten en voorbeelden van hoe AI-recruitmentprocessen kunnen leiden tot de vorming van dynamische talentfunnels en ecosystemen, en bijdraagt aan het overbruggen van skills-gaps in diverse industrieën. Zijn presentaties zijn informatief, inspirerend en interactief, waarbij hij de nadruk legt op de positieve impact van AI op de toekomst van werk en organiseren.