Larissa is Beleidsadviseur Arbeidsmarkt bij samenwerkingsverband RegioPlus en heeft haar eigen bedrijf. Als beleidsadviseur houdt zij zich bezig met de thema’s kiezen, toeleiden en duurzame inzetbaarheid van (potentiële) medewerkers in zorg en welzijn. RegioPlus heeft als missie het in balans krijgen en houden van de arbeidsmarkt van deze sector.

Vanuit haar eigen bedrijf doet ze opdrachten als adviseur en training op het gebied van in-, door- en uitstroom. Zo is onder andere docent bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Het gebruiken van objectieve arbeidsmarktinformatie en daarmee op realistische wijze dichter bij brengen van vraag en aanbod is haar ambitie. Zij helpt mensen en organisaties ‘andersom denken’: niet alleen vanuit het perspectief wat iemand wil en kan, maar vanuit wat de vraag in de markt is.

De liefde voor arbeidsmarktvraagstukken is ontstaan nadat zij haar studie Psychologie afrondde in 2010 en er weinig werk was om als basispsycholoog aan de slag te gaan. Die mismatch maakte haar nieuwsgierig naar de werking van de arbeidsmarkt en het verschil dat er tussen het aanbod van mensen en de vraag op de arbeidsmarkt bestaat. Haar eigen arbeidsmarktonderzoek bracht haar van intercedent, naar jobsearcher, trainer, loopbaan- en arbeidsmarktadviseur en tot slot naar beleidsadviseur en deeltijd-zzp’er.