Larissa Lodewijk is Beleidsadviseur Arbeidsmarkt bij Stichting RegioPlus. Binnen deze rol houdt zij zich bezig met arbeidsmobiliteit, duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning en zet zij zich in voor het in belans krijgen en houden van de arbeidsmarkt binnen de sector Zorg en Welzijn.

Haar affiniteit met de arbeidsmarkt is na het afronden van haar studie Psychologie in 2010 ontstaan, door de functies bij Adecco als intercedent en als jobsearcher, loopbaancoach, trainer en arbeidsmarkt adviseur bij Leeuwendaal. Het is haar passie en ambitie om mens en maatschappij te laten bewegen met een realistische kijk op vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Zij helpt mensen en organisaties ‘andersom denken’: niet alleen vanuit het perspectief wat iemand wil en kan, maar vanuit wat de vraag in de markt is.

In social media en zoeken/vinden op internet is zij helemaal thuis. Door het continu volgen van arbeidsmarktontwikkelingen en het opstellen van arbeidsmarktanalyses op landelijk, regionaal en individueel niveau heeft zij goede kennis van wat kansen kunnen zijn en hoe de arbeidsmarkt er momenteel uit ziet. Zij heeft ervaring met het geven van trainingen op het gebied van de arbeidsmarktontwikkelingen, social media, zoeken en vinden, persoonlijke profilering, gespreks- en schrijfvaardigheden en sollicitatie- en netwerkvaardigheden.