Ruim 15 jaar geleden stapte Jan Willem binnen in de wereld van werving en selectie. De impact van het zoeken naar en maken van goede matches voor organisaties én kandidaten had hem meteen te pakken.

Na jaren aan de bureauzijde gewerkt te hebben stapte hij over naar de corporate recruitment-kant waar hij veel ervaring op deed met recruitment in de breedste zin van het woord. Van het schrijven van vacatureteksten tot het opzetten van doelgroepcampagnes. Van de implementatie van websites tot het maken van recruitmentplannen.

Die ervaring heeft hij opgedaan bij de Randstad Groep en bij grote Rotterdamse werkgevers als het Erasmus MC en gemeente Rotterdam. Daarnaast geeft hij op interimbasis via Wervingskracht strategisch recruitmentadvies aan verschillende organisaties.

Jan Willem kijkt niet alleen graag vanuit organisatieperspectief naar recruitment maar ook vanuit de kandidaat. Hij wordt enthousiast van het behapbaar maken van recruitmentvraagstukken, het inspireren van vakgenoten om kandidaat -en doelgroepgericht te denken en organisaties te helpen om recruitment als strategisch vraagstuk te benaderen.

Naast recruitment is Jan Willem gek op goede koffie, lekker koken en sporten.