Gerard Evers (1954) is sinds 2004 directeur-eigenaar van adviesbureau Euro-HRM, gespecialiseerd in economisch personeelsmanagement. Hij studeerde algemene econometrie (cum laude) in Tilburg en werkte aansluitend (1987-1999) bij universiteiten in Groningen en Tilburg. Tussen 1999 en 2009 werkte hij als senior-consultant bij IVA Tilburg en OSA. Van 2004 tot 2007 was hij tevens hoogleraar Human Capital Valuation. Ook was hij 20 jaar (hoofd-) redacteur van de Gids voor Personeelsmanagement.

Gerard publiceert regelmatig boeken en artikelen over onderwerpen als strategische personeelsplanning, HR Analytics, duurzame inzetbaarheid, en human capital valuation. Het (voorlopig?) laatste boek heet Strategische personeelsplanning à la carte, en verscheen in april 2020. Zijn belangstelling gaat vooral uit naar economische aspecten van personeelsmanagement en de relatie tussen HRM en arbeidsmarkt. Zijn insteek bij onderzoeks- en consultancytrajecten is een mix van wetenschap en pragmatiek. “Met het hoofd in de wolken, en de voeten aan de grond”.

De laatste jaren zijn veel leergangen en incompany trajecten uitgevoerd rond strategische personeelsplanning, waaronder de Rijksoverheid, diverse provincies en gemeenten,  zorginstellingen, woningcorporaties,  banken, universiteiten, hogescholen, vervoersbedrijven, schoonmaaksector, supermarkten, ook in het buitenland (Jordanië, Suriname, Curaçao). Daarnaast doceert hij in verschillende post-academische opleidingen zoals Nyenrode, Academy voor Management, Utrecht Business School en Business School Nederland en verzorgt hij veel masterclasses en webinars over SPP en HR-Analytics.