2020 is inmiddels alweer in volle gang. Toch willen we nog even terugblikken op 2019. Hieronder de 5 belangrijkste berichten van 2019 op een rij die jij als bezoeker van onze website niet wilt missen.

#1 Stand van Werven 2019/2020: Focus bij recruiters verschuift naar lange termijn

Dit artikel over de verschuiving van de focus bij recruiters van het snel vervullen van vacatures naar de lange termijn 'hoe kun je personeel vasthouden?' op basis van het jaarlijks onderzoek De Stand van Werven 2019/2020 is het meest gelezen bericht 2019 (1011 keer). In 2018 stond het verleiden en verrassen nog bovenaan de agenda, maar door de krapte zien steeds meer corporate recruiters in hoe lastig dit is, en richten ze zich vooral op hoe ze hun huidige werknemers kunnen behouden. Zo is een stijging van 5 procentpunt te zien in ‘het vasthouden van talent’ als prioriteit op de recruitmentafdeling. Ook zien wervingsprofessionals het nu als een onderwerp waarmee ze hogere ogen kunnen gooien bij hun directie (+7%). Een onderwerp als ‘Strategische personeelsplanning’ stijgt eveneens in belangstelling onder recruiters van bedrijven (+5%). Net als trouwens interne processen. Recruitmenttooling, recruitmentsystemen en automatisering scoren in elk geval alle drie hoger dan in 2018.

Lees hier het volledige bericht.

#2 Wat moet je voorkomen tijdens een sollicitatiegesprek?

De blog van Dorien Waasdorp over wat je moet voorkomen tijdens een sollicitatiegesprek staat met 873 lezers stip op nummer 2. Hierin geeft Dorien 7 tips wat je moet voorkomen tijdens een gesprek met een kandidaat.

#1 Plan niet teveel sollicitatiegesprekken op een dag
#2 Geef niet het voordeel van de twijfel
#3 Toon niet teveel enthousiasme
#4 Stuur geen algemene uitnodiging
#5 Haal geen cv's door elkaar
#6 Geen roddelende collega's
#7 De vergaderruimte niet op orde

Lees hier de volledige blog.

#3 Waar moet een recruiter nou écht wakker van liggen?

Direct daar achteraan met 870 lezers komt het bericht waarin Geert-Jan Waasdorp, oprichter van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en eigenaar van Intelligence Group en Aad van der Werf, Strategisch Arbeidsmarkt Adviseur ingaan op de vraag: waar moet een recruiter nou écht wakker van liggen? Onderwerpen die hierin aan bod komen zijn:

#1 Employability wordt belangrijker
#2 Moeten we ons zorgen maken over de nieuwe technologieën die (delen van) het werk van recruiters overbodig maken?
#3 Het effect van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)
#4 De workload van recruiters
#5 Hoe je je voor kan bereiden op de veranderende markt en arbeidsmarkttrends

Hier kan je het complete bericht lezen.

#4 Generatiekloof op de werkvloer

Op een mooie vierde plaats met 771 keer gelezen, staat het bericht over de generatiekloof op de werkvloer. In dit eerste deel van de drieluik over starters en jong talent zijn we Nynke de Jong en Wieke Dijkstra aan het woord over het leren begrijpen en bereiken van deze jonge generatie. In dit eerste deel van het drieluik vertelt Nynke over de generatiekloof op de werkvloer. Zij vertelt o.a. meer over:

#1 Generatie Y versus de babyboomers
#2 Moeten we echt vergelijken?
#3 Stigma versus torenhoge verwachtingen
#4 Bouw aan een relatie

Lees hier het complete artikel.

#5 20 redenen om in 2019 te investeren in employer branding

Het artikel waarin je een e-book kan aanvragen met de 20 voordelen van employer branding zowel intern als extern mag met gepaste trots met 615 lezers deze rij van best gelezen artikelen afsluiten. Het behouden van talent is bij employer branding net zo belangrijk als talent binnenhalen. Het tegengaan van ongewenst vertrek is in een krappe arbeidsmarkt een deel van de oplossing. In dit e-book lees je 20 redenen waarom jij in 2019 met employer branding aan de slag moet. 10 interne redenen en 10 externe redenen. Met welke redenen krijg jij intern de handen op elkaar?

Bekijk hier het volledige bericht of vraag direct het e-book aan.

Wat kan je in 2020 van ons verwachten

Ook dit staan er weer diverse leergangen, bootcamps, seminars, workshops en masterclasses voor jou in de planning staan. Denk hierbij aan:

Dit is nog maar een kleine selectie uit ons complete aanbod 2020. Kijk hier voor ons volledige aanbod 2020 en hou onze website in de gaten want er komt nog meer >>

Foto: pixabay.com