Wij verzorgen uiteenlopende maatwerk opleidingen en trainingen. Voor iedere situatie is er wel een passende vorm die afhangt van de doelstellingen die de opdrachtgever voor ogen heeft. Van masterclass tot training on the job. Van interactieve workshop tot compleet opleidingstraject. Daarnaast kunnen onze docenten ook komen spreken op jouw event! Dit hebben docenten Heleen Stoevelaar en Martijn Hemminga vorig jaar gedaan voor VNO-NCW en WerkgeversServicepunt Regio Amersfoort. Naar aanleiding van deze sessies zijn zij geïnterviewd door het UWV-magazine. Het artikel lees je hier. 

Slimmer werven in een krappe arbeidsmarkt

Hoe kun je als werkgever slim werven in een krappe arbeidsmarkt? Veel tips voor werving en selectie lijken open deuren. ‘Dat impliceert dat iedereen het al doet, maar dat is in de praktijk vaak niet het geval’, vinden Heleen Stoevelaar en Martijn Hemminga, specialisten op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In dit artikel geven Heleen en Martijn 7 tips om slimmer te werven.

Tip 1: Schrijf een duidelijk functieprofiel

‘Het begint met een goede vacaturetekst. Veel bedrijven kopiëren de tekst uit de functieomschrijving en checken niet of het nog klopt. Vraag je medewerker, is dit het werk dat jij doet? Verder staan er vaak twee regels in de vacaturetekst over de werkinhoud gevolgd door een lange lijst met eisen waaraan een kandidaat moet voldoen. Dat nodigt niet uit. Bied kandidaten ook de kans om contact op te nemen, bijvoorbeeld door te bellen met een
werknemer die veel over de functie weet.

Tip 2: Benader silver medal-kandidaten

‘Ga door je bestand met oud-sollicitanten; je silver medalkandidaten. Benader de mensen die het eerder nét niet zijn geworden of die een open sollicitatie stuurden, maar waar destijds geen plek voor was. Bel ook die oud-collega die drie jaar eerder wegging vanwege een tekort aan doorgroeimogelijkheden, zeker als die vacature er nu wél is. En vraag je medewerkers in hun eigen netwerk te rond te vragen en kijken: wie kennen zij?’

Tip 3: Kijk door de ogen van een sollicitant

Kijk door de ogen van een sollicitant ‘Loop eens onbevooroordeeld je eigen bedrijf binnen, alsof je zelf komt solliciteren. Wat valt je op? Ziet de ontvangstruimte er opgeruimd en schoon uit? Neem ook even tijd om je rustig voor te bereiden. Verdiep je in de persoon die je gaat spreken. Niets
zo vervelend voor een sollicitant als zijn cv wordt voorgelezen aan het begin van het gesprek: ‘Dus jij bent Klaas en woont in Appingedam?’’

Tip 4: Focus ook op het netwerk van de sollicitant

‘Focus niet alleen op de doelgroep die je zoekt, maar ook op de mensen daaromheen. Ouders hebben bijvoorbeeld een enorme invloed op het carrièrepad van hun kinderen. Een filmpje van de Politieacademie waarin een moeder vertelt over haar dochter die de opleiding volgt: ‘Eerst vond ik het spannend, maar nu ik zie hoe goed ze wordt opgeleid, vind ik het stoer.’ Zoiets kan andere ouders met een tienerdochter inspireren waardoor ze hun kind erover gaan vertellen.’

Benieuwd naar de overige tips?

Ben je benieuwd naar de overige 3 tips? Deze kun je lezen in het artikel van het UWV op pagina 30 en 31.

Sfeerimpressie bustour

In september 2021 hebben Martijn Hemminga en Heleen Stoevelaar 6 workshops verzorgd tijdens de bustour van WerkgeversServicepunt regio Amersfoort. Het onderwerp van deze interactieve workshops was 'Succesvol werven voor vandaag en morgen voor jouw organisatie'. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk deelden zij hun kennis over de huidige arbeidsmarkt en hoe je voor jouw doelgroep interessant bent en blijft.

 

Andere interessante blogs

Header - gen z

5 verrassende inzichten voor iedereen die generatie Z wil werven

/
De generatie die nu de arbeidsmarkt op komt is compleet anders dan de vorige generatie. In deze blog delen wij een aantal inzichten. 
Header - recruitmentvideo's

3 types recruitment video die jij kunt inzetten

/
Er zijn veel mogelijkheden om video in te zetten voor jouw recruitment. In deze blog noemen we drie types, waaronder een werkgeversvideo.
blog-schaarste

Recruiters blijven extreem schaars

/
Recruiters blijken enorm schaars te zijn, meldt recent onderzoek. Is er nog wel hoop voor wie op zoek is naar recruiters?
Header Referral

Hoe zet je een referral programma op?

/
Het is verstandig om goed na te denken over de opzet van je referral programma. Waarom en hoe? Dat lees je in deze blog.
Header-WhatsApp

5 voordelen van WhatsApp gebruiken in je werving

/
Bellen vinden kandidaten tegenwoordig al snel een struikelblok. WhatsApp kan dan een oplossing zijn. Maar wat zijn precies de voordelen van WhatsApp in je werving en selectie? In dit artikel benoemen we er 5. 

Win een gratis e-learning!

/
Win een gratis e-learning tijdens Demo_Day op donderdag 9 juni.
Header - werkgeluk

De relatie tussen werkgeluk en employer branding

/
Dit artikel beschrijft de relatie tussen werkgelukkige medewerkers en de kracht van het werkgeversmerk. Beiden worden door elkaar versterkt.
Header- STAP

Mbo’ers, dertigers en zorgmedewerkers staan vooraan in de rij bij STAP-budget

/
Tijdens de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget was, net als tijdens de eerste ronde, het budget binnen een mum van tijd op.
Header BAMC of LAMC

Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

/
Twijfel je tussen de bootcamp- of leergang arbeidsmarktcommunicatie? In deze blog hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet.