Terwijl aan de ene kant de vergrijzing op de arbeidsmarkt steeds sterker wordt, neemt aan de andere kant de instroom van jonge mensen steeds minder snel toe. De strijd om de schaarse young professional wordt daardoor steeds harder. Wat zijn de grootste trends voor jongeren op de arbeidsmarkt en hoe kom je met ze in contact? Je leest het in deze blog. 

Summerclasses

Effect arbeidsmarkt op jongeren

De ontwikkelingen in het afgelopen jaar zijn van grote invloed geweest op de arbeidsmarkt. Ook voor studenten die op het punt staan om de arbeidsmarkt te betreden en young professionals. We staan in deze blog stil bij de 3 grootste trends voor jongeren.

Positie op de arbeidsmarkt

Door de forse steunmaatregelen van de overheid bleef een flinke toename van de werkloosheid vorig jaar uit. Het valt wel op dat jongeren de hardste klappen incasseerden op de arbeidsmarkt. Uit cijfers van het CBS blijkt dat jongeren met een flexibel contract als eerste hun contract verloren. Bij de jongeren tot 25 jaar was op een gegeven moment meer dan 11 procent werkloos, terwijl de werkloosheid onder 25- tot 45-jarigen slechts opliep tot 3,9 procent.

Bredere oriëntatie

De ideale (bij)baan zit er momenteel niet voor iedere student en young professional in. Door zich breder te oriënteren en andere branches te ontdekken kunnen jongeren erachter komen wat ze leuk vinden en waar de eigen talenten liggen. De horeca was enige tijd gesloten, waardoor we een verschuiving in werk zagen naar de retail, logistiek en transport.

Minder interesse in diploma

De meeste snelgroeiende bedrijven zijn in hun vacatures veel meer geïnteresseerd in welke vaardigheden een kandidaat meebrengt, dan dat zij geïnteresseerd zijn in het diploma. Uit onderzoek, waar 100 vacatures naast elkaar zijn gelegd, is gebleken dat maar liefst 64% níet om een specifiek diploma vraagt, somt 66% wel zogeheten hard skills in zijn vacatures op, en 60% vraagt ook om expliciete soft skills. Ook opvallend is de roep om digitale skills. Zelfs in de vacatures voor niet-technische rollen komt in 47% van de gevallen een vraag om specifieke digitale vaardigheden voor (zoals programmeren en datamanagement), zo meldt het onderzoek.

Hoe bereik je studenten en young professionals?

Voor de coronatijd waren er voor bedrijven veel mogelijkheden om op een fysieke manier contact te leggen met studenten en young professionals. Wat dacht je van een banenbeurs of campusrecruitment?  Nu scholen en universiteiten een langere tijd gesloten waren, wordt om een andere manier van contact leggen gevraagd. Creativiteit speelt een belangrijke rol in een arbeidsmarkt waar skills steeds belangrijker worden en jongeren zich nog steeds willen oriënteren op de volgende stap in hun carrière.

Walhalla voor jongeren

Op 28 juni organiseert Sollicitatiedokter De Virtuele Banenbeurs. De mooiste nationale en internationale werkgevers als Google, Heineken, Alliander en KLM zijn hierbij aanwezig. De organisatie verwacht daarnaast enkele duizenden studenten met minimaal een bachelorsdiploma te verwelkomen op de beurs. De werkgevers die op 28 juni op de beurs aanwezig zijn, presenteren zichzelf aan deze ambitieuze studenten en young professionals. Dat alles doen ze in een digitale omgeving die nauwelijks van echt te onderscheiden is.

Verreweg de meeste van deze bedrijven nemen tijdens de Virtuele Banenbeurs niet alleen de tijd om zichzelf als werkgever te presenteren. Ze zullen ook 1-op-1 in gesprek gaan met studenten die op de beurs afkomen.

Skills first

Studenten die zich aanmelden voor deze face to face meetings, worden bij werkgevers gematcht op basis van een intensief assessment. De assessments zorgen ervoor dat jonge werkzoekers op basis van hun skills en vaardigheden – en niet op basis van hun gender, etniciteit of netwerk – bij grote bedrijven aan tafel komen.

Netwerken

Op de Virtuele Banenbeurs kunnen studenten en starters naar harte lust netwerken met recruiters. Ook zijn er op de beurs talloze sollicitatie-experts aanwezig die kunnen helpen bij het oppoetsen van een cv en het voorbereiden op een kennismakingsgesprek.

De Virtuele Banenbeurs is ons inziens een mooi initiatief voor zowel bedrijven als studenten en young profesionals.

Andere interessante blogs

Header - voor wie

Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk?

/
Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk? In deze blog gaan we in op jouw doelgroep en wat daadwerkelijk relevant is voor hen.
Header summerclasses

Heb jij onze summerclasses al gezien?

/
Dit is hét moment om te investeren in jouw arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Daarom organiseren wij deze 5 summerclasses.
RKO- header

Meet je prestaties met recruitment KPI's

/
We gaan in op de meest gangbare recruitment KPI's. Hierbij geven wij een sneakpreview van het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2021.
Header- AMC plan

Zelf een arbeidsmarktcommunicatieplan opstellen?

/
Zelf een arbeidsmarktcommunicatieplan opstellen? In deze blog lees je waarom dit van belang is en welke 14 stappen je hierbij kunt aanhouden.
Header- blog young professionals

Young professionals werven op basis van skills

/
Wat zijn de trends voor young professionals op de arbeidsmarkt en hoe werf je jongeren op basis van skills? Je leest het in deze blog.
Header - Blog Diana

Hoe steel je de show tijdens het sollicitatiegesprek?

/
Hoe steel je de show tijdens het sollicitatiegesprek? In dit artikel lees je 5 tips die je hierbij kunnen helpen.
Header Bootcamp of Leergang AMC

Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

/
Twijfel je tussen de bootcamp- of leergang arbeidsmarktcommunicatie? In deze blog hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet.
Header webinar

Webinar 'Succesvol werven in (en na) de zomer!'

/
Bekijk hier de replay van het webinar 'Succesvol werven in (en na) de zomer

Waarom de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie nuttig is voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitmentprofessionals

/
Er zijn zoveel arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentopleidingen die je kunt volgen waardoor het lastig is om een keuze te maken. In deze blog vertellen we je waarom onze Bootcamp ideaal is voor jou als arbeidsmarktcommunicatie of recruitmentprofessional.