57x57 Paper-stand vh wervenIn januari 2014 zijn 213 professionals op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment ondervraagd via een online enquête over de effectiviteit van de door hen gebruikte wervingskanalen. Dit heeft geresulteerd in de rapportage: De Stand van Werven 2014.

Het onderzoek had tot doel om tot een totaalbeeld te komen van het vakgebied anno 2014, o.a. op het gebied van trends & ontwikkelingen, prioriteiten, hoe werven werkgevers, effectiviteit van wervingskanalen en opleidingsbehoeften.

LinkedIn belangrijkste wervingskanaal

De Stand van Werven 2014 wordt sterk bepaald door LinkedIn, zowel in gebruik als gemiddelde effectiviteit. Het is, uitgezonderd voor doelgroepen die niet op LinkedIn zitten zoals laagopgeleiden, nagenoeg ondenkbaar dat LinkedIn niet in de wervingsstrategie terug te vinden is van werkgevend Nederland. LinkedIn wordt vooral ingezet als distributiekanaal van vacatures.Werkgevers willen anno 2014 gevonden worden en zullen dus hun vacatures breed uitzetten. Via LinkedIn en de verschillende generieke en niche vacaturesites. Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek De Stand van werven 2014 van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en vakmagazine Werf&.

Top-10 belangrijkste wervingskanalen van Nederland

Hieronder een top-10 van de belangrijkste wervingskanalen van Nederland.

  1. LinkedIn
  2. Generieke jobboards
  3. Referral recruitment
  4. Overige social media
  5. Huidige medewerkers
  6. Kandidaten in het recruitmentstysteem (ATS)
  7. Niche jobboards
  8. Sourcing
  9. CV/databases
  10. Google (SEO/SEA)

Download de whitepaper180x127 Paper-stand vh werven

Wilt meer weten over De Stand van Werven 2014? Download dan de 24 pagina's tellende whitepaper De Stand van Werven 2014 door uw gegevens achter te laten. Wilt u ook voor 2015 op de hoogte zijn van de arbeidsmarkttrends? Schrijf u dan in voor het seminar Arbeidsmarkttrends 2015 op dinsdag 18 november.