Het is de week van het Werkgeluk. Docent Cleo Hooyer heeft haar eerste tip gegeven over Werkgeluk: waardering. Vandaag heeft Cleo een nieuwe tip! Benieuwd? Lees dan snel verder.

Werkgeluk banner

Tip 2 van onze docent Cleo

Waarom is dit nou zo belangrijk?

Aan het einde van de dag ben je ontzettend moe, heb je geen energie meer en is je batterij helemaal leeg. Dit klinkt je waarschijnlijk bekend in de oren als je wel eens werk hebt gedaan waar jij niet goed in bent. Op lange termijn levert dit stress op, ziekte en in sommige gevallen heeft dit zelfs een depressie of burn-out tot gevolg. Om jouw werkgeluk of dat van jouw medewerkers te optimaliseren is het dus belangrijk om te ontdekken ‘waar ben ik goed in’ of ‘waar is hij/zij goed in’.

Hoe kom je erachter waar je goed in bent?

Weet je nog niet zo goed waar je goed in bent? Ga eens voor jezelf na:

  • Waar krijg ik energie uit?
  • Wanneer voel ik voldoening?
  • Wat zijn mijn interesses?
  • Wat zijn mijn competenties?

Mocht je het lastig vinden om dit zelf in kaart te brengen of twijfel je of je op jouw plek zit bij jouw huidige werk? Neem dan eens contact op met een loopbaancoach.

Meer weten over Werkgeluk?

Doen waar je goed in bent is een onderdeel van werkgeluk. Wil jij hier mee over weten? Schrijf je dan snel in voor de workshop Werkgeluk: Hype of heel normaal? Docent Cleo Hooyer neemt jou in één middag mee in alle belangrijke facetten van Werkgeluk.