Alle ogen waren in 2020 gericht op de loopbaanprofessional. Artikelen over dit vakgebied kunnen dan ook zeker niet uitblijven. Ons zuster bedrijf Werf& publiceert wekelijks een loopbaan gerelateerd artikel. Welke artikelen je echt niet gemist mag hebben als loopbaanprofessional lees je in deze blog.

Banner - Leergang Loopbanprofessional

#5: 'Naar skills kijken, niet naar diploma’s, dat is dé uitdaging'

Als er één groot bedrijf in Nederland is dat momenteel veel te maken heeft met omscholing, dan is het wel de KLM. Veel vliegtuigen moeten nog aan de grond blijven staan, waardoor ook vele banen op het spel staan. Aan de Director Health & Mobility om veel van die mensen te begeleiden naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt; zowel binnen als buiten de luchtvaartmaatschappij. Maar hoe gaat KLM om met deze veranderingen?

Bekijk het artikel hier

#4 : Hoe belangrijk zijn skills nou echt op de arbeidsmarkt?

Minder diploma’s, cv en ervaring en juist meer selecteren op skills. Het wordt al enige tijd gezien als dé trend op de arbeidsmarkt. Waarom? Door middel van skills stem je behoefte van mens en organisatie beter op elkaar af. Maar hoe ver staat het er nu mee? Werf& vroeg 6 experts hoe belangrijk skills nu al zijn.

Bekijk het artikel hier

#3 : ‘Oudere medewerkers in beweging krijgen? Begin bij hun drijfveren’

Ontwikkelen, trainingen volgen en doorgroeien. Het zijn dingen waar veel organisaties op sturen. Zeker nu alles in rap tempo digitaler, flexibeler en skills-gerichter wordt. De millennials van een organisatie willen zichzelf meestal zoveel mogelijk ontwikkelen, maar de oudere medewerkers blijven nog wel eens achter. Zijn ze niet te motiveren? Vinden ze het wel best zo? Of zit er toch iets anders achter? In dit artikel worden al deze vragen beantwoord.

Bekijk het artikel hier

# 2: Supermarkt Dirk start ‘omschoolweek’ voor horeca en toerismemanagers

De horeca, het toerisme en de evenementenbranche liggen al langere tijd volledig stil. Daardoor zijn veel managers op zoek naar een nieuwe uitdaging. Supermarktketen Dirk speelt daar slim op in met een heuse ‘omschoolweek’. Een week waarin managers in sneltreinvaart worden klaargestoomd voor een nieuwe klus als afdelingshoofd of supermarktmanager.

Bekijk het artikel hier

# 1: 7 trends die elke loopbaanprofessional nu zou moeten kennen

De coronacrisis heeft de economie onherkenbaar verandert. Daarom heeft het kabinet alle werkenden en werkzoekenden in Nederland de kans gegevens om een gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij een gekwalificeerde loopbaanprofessional. Wat moet een goede loopbaanprofessional allemaal weten om werkelijk van toegevoegde waarde te zijn voor zijn of haar kandidaat? Dit artikel geeft de zeven belangrijkste trends, feiten en inzichten.

Bekijk het artikel hier.