De krapte op de arbeidsmarkt in de zorgsector is al meerdere jaren voelbaar. Nu corona een grote rol speelt in het dagelijkse leven zorgt dit voor een pijnpunt bij zorgmedewerkers. Door het tekort aan personeel én de coronacrisis wordt er momenteel enorm veel van zorgmedewerkers gevraagd. Welke relatie heeft dit met de wervingsproblematiek en wat kunnen we hieraan doen om dit aan te pakken?

Banner - Arbeidsmarkttrends

Arbeidsmarkt in cijfers

Wist je dat in de zorg ruim 1,1 miljoen mensen werken? Dat is ruim 14% van alle medewerkers in Nederland. Dit geeft aan hoe belangrijk en groot de zorgwereld is. Tussen 2012 en 2016 kromp de werkgelegenheid in de zorgsector. Sinds 4 jaar groeit de werkgelegenheid weer: in het derde kwartaal van 2019 waren er 8% meer zorgwerknemers dan in 2016. Eind 2019 gingen verschillende prognoses (UWV, AZW, CPB) uit van een verdere groei in de zorgsector. Dit was gebaseerd op een vergrijzende bevolking. Maar niemand had kunnen voorzien dat corona begin 2020 de wereld op zijn kop zou zetten en zorgmedewerkers harder nodig zijn dan ooit te voren.

Investeer in je huidige zorgpersoneel

De huidige situatie vraagt enorm veel van de zorgmedewerkers. Lange dagen, weinig slaap, vreselijke dingen die zij zien en meemaken… Je wilt natuurlijk dat deze helden (want zo mogen we ze wel noemen) hun werkzaamheden zowel fysiek als mentaal blijven aankunnen. Nu én in de toekomst. Dit noemt men duurzame inzetbaarheid. Wanneer jouw medewerkers niet duurzaam inzetbaar zijn, zal de wervingsproblematiek alleen maar groter worden. Eind juni 2020 waren er 33.000 openstaande vacatures in de zorg. Dit aantal zal alleen maar groter worden als medewerkers niet duurzaam inzetbaar zijn.

Wat kan jij als organisatie doen?

Een goede fysieke en mentale gezondheid draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid. Wat kan jij als zorgorganisatie doen om jouw medewerkers duurzaam inzetbaar te maken én te houden?:
• Betrek jouw medewerkers bij belangrijke processen
• Bied diverse (persoonlijke) ontwikkelingsmogelijkheden aan
• Luister naar jouw medewerkers
• Zorg dat je medewerkers fysiek gezond blijven (door bijvoorbeeld een fietsplan of sportschoolabonnement, fruit op de werkplaats)

Kom naar Beter werven in de Zorg

Naast investeren in het huidige zorgpersoneel is het ook van belang om te investeren in nieuw talent. De meeste zorgorganisaties willen hun vacatures zoveel mogelijk op korte termijn invullen. Zorgorganisaties vinden het over het algemeen lastig om verder te kijken dan morgen en overmorgen. Maar het wervingsprobleem is zo groot, dat een meer jaren aanpak essentieel is. Door nu alvast vooruit te kijken en te investeren in nieuw talent, investeer je indirect ook in je huidige medewerkers. Je probeert immers de werkdruk te verlichten. Wil jij ook aan de slag met jouw werving op de (middel) lange termijn? Schrijf je dan in voor het online seminar Beter werven in de Zorg op 18 maart 2020.

Tamara de Man

Tamara de Man

Opleidingscoördinator

Als opleidingscoördinator zorgt Tamara ervoor dat de opleidingen gesmeerd lopen. Daarnaast schrijft ze blogs, e-mails en social posts gerelateerd aan de opleidingen waar zij verantwoordelijke voor is. Kennis maken? Je kunt haar bereiken op 088 – 730 28 88.

Andere interessante blogs

Header - Welke rol spelen jouw zorgmedewerkers in de huidige wervingsproblematiek

Welke rol spelen jouw zorgmedewerkers in de huidige wervingsproblematiek?

/
Welke relatie heeft dit met de wervingsproblematiek en wat kunnen we hieraan doen om dit aan te pakken? Leer het in deze blog!
Header - Q&A met docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie

Q&A met docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie

/
Wij hebben de docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie vragen gesteld waar jij graag een antwoord op wil krijgen.
Header - Wat zijn jouw misvattingen over de ontwikkeling van medewerkers

Wat zijn jouw misvattingen over de ontwikkeling van medewerkers?

/
Hoe kun je jouw loopbaan beter regisseren en daardoor ontwikkeling bevorderen? Door jouw misvattingen aan de kant te zetten!
Eind november geeft docent Martijn Hemminga het webinar met '10 concrete zaken waar je in 2021 mee aan de slag moet'

Webinar '10 concrete zaken voor je arbeidsmarktcommunicatie in 2021'

/
8 december geeft docent Martijn Hemminga het webinar met '10 concrete zaken waar je in 2021 mee aan de slag moet'.
Blog - Sneller werven met arbeidsmarktdata

Sneller werven met arbeidsmarktdata

/
Als er iets interessant is op dit moment in dataland dan is het de arbeidsmarktdata wel. In deze blog lees je over arbeidsmarktdata.
Blog - Waarom een candidate persona opstellen

Waarom een candidate persona opstellen?

/
Als jij de juiste aanpak en strategie hanteert laat talent zich wel vinden en verleiden. Te beginnen met het opstellen van de juiste persona.
Header- 5 opleidingen

Deze 5 opleidingen voor recruiters mag je niet missen dit najaar 2020!

/
Welke opleiding past nou het beste bij jouw wervingsproblematiek en ontwikkelingsbehoeften? We snappen de zoektocht door deze jungle en we helpen je graag op weg. Welke opleidingen mag je dit najaar écht niet missen?
Header-webinar

Webinar '5 tips voor het succesvol inrichten van je Recruitment Marketing Automation'

/
Leuk dat jij interesse hebt in het gratis webinar “5 tips voor…
Social aankondiging arbeidsmarkttrends

De specialisten bij het online seminar Arbeidsmarkttrends 2021-2025

/
Op dinsdag 15 december vindt het online seminar Arbeidsmarkttrends 2021-2025 plaats. Het event waar je bij moet zijn! Welke arbeidsmarkttrends en kengetallen zijn in 2021 voor jou van belang? Wat zijn de laatste nieuwtjes en waarmee behaal je meteen een aantal quick wins? Dit jaar live online te volgen.