Zorgorganisaties moeten alles uit de kast halen om goede mensen te vinden en aan zich te verbinden. Tijdens het online seminar Beter werven in de Zorg vertellen ervaringsdeskundigen hoe zij hun wervingsproblematiek aanpakken in de zorg. Benieuwd wat je kan verwachten? Lees dat snel verder!

Beter werven in de Zorg

Wie zijn de gastsprekers?

Het online seminar Beter werven in de Zorg start om 13:00 uur en wordt om 17:00 uur afgesloten. Wij mogen 4 gastsprekers verwelkomen, waar wij enorm trots op zijn. We geven je per onderdeel graag een tipje van de sluier over wat jij kan verwachten!

Arkin

In 2020 won de Amsterdamse GGZ-organisatie Arkin de Werf& Awards met haar campagne waarin BN’ers openhartig vertelden over hun eigen problematiek. Van Wim Kieft over zijn cocaïneverslaving tot Filemon Wesselink die twijfelt over zijn diagnose autisme en Heleen van Royen die door een zaal vol psychiaters bipolair werd verklaard.

Leonie Fotiadis, marketing- & communicatieadviseur bij Arkin, neemt je mee hoe zij tot de prijswinnende campagne zijn gekomen en hoe ze de campagne hebben doorontwikkeld.

Compagnon

Compagnon heeft samen met Intelligence Group het rapport 'Arbeidsmarkt zorg in cijfers 2020/2021' opgesteld. Het onderwerp van dit rapport luidt: Winnend werven en behouden van personeel in een krappe arbeidsmarkt. Compagnon deelt cijfers uit dit rapport die van belang kunnen zijn voor jouw wervingsstrategie in de zorg. Je kunt hierbij denken aan cijfers die betrekking hebben op het diversiteitsbeleid, de kracht van bereik en word de zorgvraag in kaart gebracht.

's Heeren Loo

Een veranderende aanpak in een veranderende arbeidsmarkt, waarbij de kandidaat centraal staat. Dit is het thema waar recruiters Pamela de Man en Joëlla Morssink bij stil staan tijdens het seminar Beter werven in de zorg. Het thema spreekt misschien wel voor zich: de arbeidsmarkt verandert en daardoor heeft ’s Heeren Loo haar wervingsproces met die reden de afgelopen jaren anders ingericht. Je krijgt antwoord op de vraag waar ’s Heeren Loo drie jaar geleden stond, waar ze nu staan, hoe ze dit bereikt hebben en wat zij hebben gedaan om de kandidaat ten alle tijden centraal te stellen.

Erasmus Medisch Centrum

Het Erasmus MC is dagelijks in het nieuws betreft Covid-19 met specialisten als Ernst Kuipers, Diederik Gommers en Marion Koopmans. Wat doet deze zichtbaarheid met het werkgeversmerk en hoe heeft Erasmus MC haar werving aangepast door Covid-19? Tijdens het online seminar Beter werven in de Zorg geeft arbeidsmarktcommunicatieadviseur Daniëlle Valk hier antwoord op.

Wat kan je nog meer verwachten?

Naast de gastsprekers hebben we nog een aantal punten op het programma. Welke dat zijn lees je hieronder:

Beter werven op korte en (middel)lange termijn
Op basis van de resultaten van het onderzoek Stand van Werven binnen de zorg wordt gekeken op welke wijze je jouw werving kunt optimaliseren op de korte en (middel)lange termijn. Je brengt voor jouw eigen organisatie de prioriteiten in kaart, zodat je naar huis gaat met een blauwdruk voor een verbeterplan op de korte en (middel)lange termijn.

Rond de tafel
We gaan in kleine groepen in gesprek over diverse thema's. Dit doen we door middel van break-out rooms. Dit zijn digitale ruimtes waarin de groep kan worden opgesplitst.

Beter werven in de Zorg

Werk jij in de zorg en wil jij jouw werving ook verder optimaliseren? Dan is het interactieve, online seminar echt iets voor jou! Meer informatie kun je hier vinden. 

Andere interessante blogs

Header - Waarover onderhandelen kandidaten met hun beoogd werkgever

Waarover onderhandelen kandidaten met hun beoogd werkgever?

/
Net als onderhandelen bij aankoop of verkoop van een auto of huis, onderhandelen we ook over de waarde van het arbeidscontract.
Webinar

Webinar 'Thuiswerk sourcing basics'

/
vrijdag 5 maart geeft docent Sandor Lokenberg het webinar met 10 Sourcing & Search tips voor jouw recruitment afdeling
Header - Wat kan je verwachten bij het seminar beter werven in de zorg

Wat kan je verwachten tijdens het seminar beter werven in de zorg?

/
Benieuwd wat je kan verwachten tijdens Beter werven in de Zorg? Lees dat snel verder!
Header - Doorlooptijd, verwacht aantal gesprekken en benodigd aantal sollicitaties

Doorlooptijd, verwacht aantal gesprekken en benodigd aantal sollicitaties

/
In een serie van drie artikelen gaan we in op de door kandidaten gewenste sollicitatiesituatie. In dit tweede artikel staan de doorlooptijd, verwacht aantal gesprekken en benodigd aantal sollicitaties centraal.
Header - CE Blog 1

De 10 belangrijkste aspecten van de sollicitatieprocedure volgens kandidaten

/
In een serie van drie artikelen gaan we in op de door kandidaten gewenste sollicitatiesituatie. In dit eerste artikel staat de candidate experience top-10 centraal. Wat zijn de verwachtingen en ervaringen van mensen die een baan zoeken met de organisatie waar ze solliciteren?
Header - De verschillen tussen een sourcer en een searcher

De verschillen tussen een sourcer en een searcher

/
Op internet lees je veel over sourcing & searchen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee termen? Je leest het in deze blog.
recruitment marketing

Maak verschil met recruitment marketing

/
Recruitment marketing is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Zet jij recruitment marketing al in? Nog niet? In deze blog vertellen we je waarom je hier, vooral in deze tijd, in moet investeren.
Blog - valkuilen

5 redenen waarom jij topkandidaten verliest

/
In deze blog 5 redenen waarom jij goede kandidaten verliest en hoe je dit kan tegengaan.
Employer branding

Waarom jij in 2021 stappen moet zetten in Employer Branding

/
Employer branding is een term die je vast vaak voorbij ziet komen. Maar wat is dit nou precies, waarom is het belangrijk en hoe kun je dit inzetten in je wervingsstrategie? In deze blog vertellen we je het!