Wat is een candidate persona? En waarom is een candidate persona zo belangrijk? In deze blog leggen wij jou dat uit. 

Banner - Candidate Experience

Wat is een candidate persona?

Een candidate persona komt uit de marketing, waar ze persona's gebruiken. Dit is een gedetailleerde omschrijving van de ideale kandidaat die de organisatie zoekt. Let op, dit is een fictief persoon en wordt gebruikt om een beeld te geven naar wie er gezocht wordt. Een candidate persona bevat een aantal vaste kenmerken, zo wordt er standaard de volgende kenmerken opgenomen:

  • Demografische kenmerken: naam, leeftijd, geslacht en woonplaats.
  • Privé kenmerken: grootte huishouden, hobby's en type persoon (introvert/extravert)
  • Carrière kenmerken: huidige of voorgaande functie, branche, aantal jaar ervaring, inkomen en opleiding
  • Uitdagingen: waar de candidate persona tegenaan loopt
  • Doelen: welke doelen de candidate persona wilt halen
  • Naam: fictieve naam die past bij de candidate persona

Uiteraard moeten er nog kenmerken toegevoegd worden en mag er tijdens het sourcen en searchen afgeweken worden van de candidate persona, dat is per vacature anders. Als jij de juiste aanpak en strategie hanteert laat talent zich wel vinden en verleiden en dit begint met het opstellen van de juiste persona.

Waarom een candidate persona?

Waarom wordt er gebruik gemaakt van een candidate persona? Een omschrijving van een persoon met een naam maakt het makkelijker om te zoeken dan wanneer er een groep met kenmerken omschreven wordt.  Iedere kandidaat is anders en in ieder team is soms net andere kennis, vaardigheid of senioriteit nodig om een goede balans te houden in het team of in de organisatie. Een candidate persona is een prachtige marketing tool die binnen recruitment helpt om je doelgroep beter aan te kunnen spreken en je communicatie gerichter aan te sturen. Wel is het een voorwaarde om de doelgroep eerste omschrijven en aan deze doelgroep minimaal 3 en maximaal 5 candidate persona's te hangen.

Voor sourcing is de candidate persona een tool die de sourcer beter kan laten inleven in de gezochte kandidaat. Het helpt ook om inzicht te geven in wat een kandidaat niet moet zijn, waardoor er eerder contact aangegaan wordt met de juiste kandidaat en wordt de tijd van de sourcer effectiever ingezet. Je wilt immers zo min mogelijk tijd besteden aan een ongeschikte kandidaat!

De persoon achter de candidate persona

De sourcer is in veel organisaties iemand die actief werkt aan het opbouwen en uitbreiden van de funnel. Hiervoor spreken sourcers meerdere mensen per dag en werken ze op micro niveau aan job marketing en arbeidsmarktcommunicatie. Ze zijn voor veel mensen het eerste gezicht van je organisatie.

Je krijgt meer kennis van je doelgroep door iedere persoon individueel goed te bekijken. Door vragen te stellen aan de personen die jij interessant vindt en door het opslaan van interessante informatie.

Wij dagen jou uit om echt na te denken over jouw candidate persona. Waarom een man? Waarom die leeftijd? Waarom 3 jaar ervaring? Vaak zien wij dat dit opgesteld wordt uit onderbuik gevoel, terwijl wij graag jou de overstap willen laten maken naar candidate persona's gebaseerd op data.

Vanuit sourcing kan je op basis van data over vaardigheden, opleidingen, niche groepen en meer inzoomen op jouw candidate persona.
Dit helpt in de meeste organisaties met het aanscherpen en uitbreiden van de candidate persona’s. Zo kan je vanuit sourcing bijdragen aan een divers en inclusief wervingsbeleid.

Versnelling

Recruiters kennen het gezegde: “met stoom en kokend water”. Echter, door aan de voorkant meer tijd te besteden aan het in kaart brengen van je doelgroep door bijvoorbeeld een doelgroependashboard, LinkedIn onderzoek en het toetsen van aanwezige candidate persona’s, kan je functieprofielen scherper krijgen en weet jij je doelgroep als sourcer of recruiter sneller te vinden en nog beter aan te spreken.

Wil jij ook leren hoe je beter in kunt inzoomen op de persoon, om daardoor sneller en meer divers te leren sourcen en jouw funnel beter op te bouwen? Schrijf je dan in voor onze Tweedaagse Sourcing & Search.