Hoe geweldig zou het zijn om meningen over te slaan en beslissingen te nemen op basis van betrouwbare gegevens? Hiervoor heb je een goed inzicht nodig in hoe jouw gegevens het beste worden verzameld, verwerkt en gevisualiseerd. Een analyseplatform die je hiervoor kunt gebruiken is Google Analytics. De voordelen lees je in deze blog. 

Banner - Google Analytics voor recruitment

Voordelen van Google Analytics

Wist je dat Google Analytics veel voordelen heeft? De belangrijkste voordelen hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

First impression

Met Google Analytics kun je zien hoeveel mensen jouw (werkenbij)website hebben bezocht, maar uiteindelijk de pagina weer hebben afgesloten, wat betekent dat ze niet hebben gevonden wat ze zochten. Google Analytics laat je zien welke pagina's een hoog bouncepercentage hebben en welke de verwachtingen overtreffen.

Dit geeft je de mogelijkheid om dingen te veranderen, zoals mobiele optimalisatie, ontwerp, inhoudslengte en bruikbaarheid. Zo kan je meer conversies(lees:sollicitaties) genereren en terugkerende kandidaten krijgen

Zoekwoorden

Om bezoekers aan te trekken en vast te houden, moet je zichtbaar zijn in de zoekmachines van Google en moet je meestal hoog op de ranglijst staan om de aandacht te krijgen die je wilt en nodig hebt. Relevante zoekwoorden en zoektermen die in jouw URL's zijn ingesloten, helpen je te komen waar je wilt zijn. Via Google Analytics kun je zien welke zoekwoorden websiteverkeer genereren en welke niet.

Inzicht in de social media kanalen

Als recruiter wil je weten op welke social media pagina’s jouw kandidaten zich bevinden. Zo kan je je focussen op de social media platformen waar jij jouw doelgroep kan bereiken. Via Google Analytics kun je zien welke social media de meeste kandidate trekt en welke niet.

Websiteverkeer

Als recruiter wil je natuurlijk weten of je nieuwe sollicitanten aantrekt of vooral sollicitanten die al eerder de website hebben bezocht. Dat zie je aan de metric "nieuwe gebruiker". Nieuwe gebruikers zijn mooi, maar vergeet niet dat toekomstige sollicitanten een paar keer de vacaturepagina bekijken en lezen voordat ze solliciteren. Een goede balans tussen nieuwe en terugkerende gebruikers is daarom erg belangrijk.

Google Analytics voor Recruitment

Wil jij beginnen met de basis om grip te krijgen op jouw online gegevens? De training Google Analytics voor Recruitment is hier een perfect uitgangspunt voor. De docent bij deze training is Jeffrey Hamelink, met zijn jarenlange ervaring in e-commerce & recruitment helpt hij jou inzicht te krijgen in de data die van belang zijn voor jouw recruitment.

Tijdens  de training Google Analytics voor Recruitment zal Jeffrey je meenemen in:

  • Welke rapporten en dashboards nuttig zijn.
  • Hoe je er zeker van bent dat medewerkers, recruiters en bureaus gestuurd worden aan de hand van meetbare resultaten
  • Hoe je jou recruitment site en media kunt optimaliseren
  • Hoe je cijfers kunt omzetten in optimale conversie

Jeffrey heeft als motto ‘less talk, more do’ en daarom ga je tijdens de workshop Google Analytics voor Recruitment meteen aan de slag met de dingen die je hebt geleerd.

LESS TALK, MORE DO

Samen nog voordeliger: Schrijf in samen met een collega van dezelfde organisatie en de tweede deelnemer ontvangt bij gelijktijdige aanmelding 25% korting. Gebruik hiervoor bij inschrijving de actiecode combi-ga *

Andere interessante blogs

Storytelling in recruitment en employer branding

/
Verhalen helpen ons om informatie over te brengen en te onthouden. Ook in recruitment wordt de kracht van het verhaal steeds meer onderkend.
Header Candidate Experience: deze fouten wil jij als recruiter niet maken

Candidate experience: deze fouten wil jij als recruiter niet maken

/
In deze blog lees je welke fouten jij als recruiter niet wilt maken als het gaat om de candidate experience.
Header- lead gen

Hoe genereer je recruitment leads?

/
Dit is het moment om te kijken hoe jouw organisatie recruitment lead generation – ook vaak sourcing genoemd – zou kunnen aanpakken.
Header meten is weten

Van meten naar weten in recruitment met Google Analytics

/
In deze blog krijg je antwoord op welke vragen Google Analytics voor jou als recruitmentspecialist kan beantwoorden.
Talkshow RMA

Talkshow Recruitment Marketing Automation

/
Meld je aan voor de talkshow waar onze vakexperts aan de tand worden gevoeld over Recruitment Marketing Automation.

Doe mee met het onderzoek 'De Stand van Werven 2021'

/
De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft al 7 jaar op…
Header WordPress AvAC Blog's - Employer branding – wereld van werkgevers is aan het veranderen

Employer branding – wereld van werkgevers is aan het veranderen

/
De wereld van werkgevers is aan het veranderen op korte en lange termijn. In deze blog het effect daarvan op de employer brand.
Header WordPress - vaste basis, meebewegen met de tijd

Employer branding – vaste basis, meebewegen met de tijd

/
Hoe verandert het vakgebied employer branding? In de basis van employer branding verandert er weinig. In deze blog gaat het over de basis.
Header - Wat is je ‘why’ en laat je socials hierop aansluiten

Wat is je ‘why’ en laat je socials hierop aansluiten

/
In dit artikel staan we stil bij de belangrijke elementen voor online betrokkenheid en het vinden van een nieuwe baan.