Hoe geweldig zou het zijn om meningen over te slaan en beslissingen te nemen op basis van betrouwbare gegevens? Hiervoor heb je een goed inzicht nodig in hoe jouw gegevens het beste worden verzameld, verwerkt en gevisualiseerd. Een analyseplatform dat je hiervoor kunt gebruiken is Google Analytics. De voordelen lees je in deze blog. 

Voordelen van Google Analytics

Wist je dat Google Analytics veel voordelen heeft? De belangrijkste voordelen hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

First impression

Met Google Analytics kun je zien hoeveel mensen jouw (werkenbij)website hebben bezocht, maar uiteindelijk de pagina weer hebben afgesloten, wat betekent dat ze niet hebben gevonden wat ze zochten. Google Analytics laat je zien welke pagina's een hoog bouncepercentage hebben en welke de verwachtingen overtreffen.

Dit geeft je de mogelijkheid om dingen te veranderen, zoals mobiele optimalisatie, ontwerp, inhoudslengte en bruikbaarheid. Zo kan je meer conversies(lees:sollicitaties) genereren en terugkerende kandidaten krijgen

Zoekwoorden

Om bezoekers aan te trekken en vast te houden, moet je zichtbaar zijn in de zoekmachines van Google en moet je meestal hoog op de ranglijst staan om de aandacht te krijgen die je wilt en nodig hebt. Relevante zoekwoorden en zoektermen die in jouw URL's zijn ingesloten, helpen je te komen waar je wilt zijn. Via Google Analytics kun je zien welke zoekwoorden websiteverkeer genereren en welke niet.

Inzicht in de social media kanalen

Als recruiter wil je weten op welke social media pagina’s jouw kandidaten zich bevinden. Zo kan je je focussen op de social media platformen waar jij jouw doelgroep kan bereiken. Via Google Analytics kun je zien welke social media de meeste kandidate trekt en welke niet.

Websiteverkeer

Als recruiter wil je natuurlijk weten of je nieuwe sollicitanten aantrekt of vooral sollicitanten die al eerder de website hebben bezocht. Dat zie je aan de metric "nieuwe gebruiker". Nieuwe gebruikers zijn mooi, maar vergeet niet dat toekomstige sollicitanten een paar keer de vacaturepagina bekijken en lezen voordat ze solliciteren. Een goede balans tussen nieuwe en terugkerende gebruikers is daarom erg belangrijk.

Google Analytics voor Recruitment

Wil jij beginnen met de basis om grip te krijgen op jouw online gegevens? De workshop Google Analytics voor Recruitment is hier een perfect uitgangspunt voor. Tijdens de workshop helpt docent Jeffrey Hamelink, die jarenlang ervaring heeft in e-commerce & recruitment,  jou inzicht te krijgen in de data die van belang zijn voor jouw recruitment.

Tijdens de workshop Google Analytics voor Recruitment zal Jeffrey je meenemen in:

  • Welke rapporten en dashboards nuttig zijn.
  • Hoe je er zeker van bent dat medewerkers, recruiters en bureaus gestuurd worden aan de hand van meetbare resultaten
  • Hoe je jou recruitment site en media kunt optimaliseren
  • Hoe je cijfers kunt omzetten in optimale conversie

Jeffrey heeft als motto ‘less talk, more do’ en daarom ga je tijdens de workshop Google Analytics voor Recruitment meteen aan de slag met de dingen die je hebt geleerd.

LESS TALK, MORE DO

Samen nog voordeliger: Schrijf in samen met een collega van dezelfde organisatie en de tweede deelnemer ontvangt bij gelijktijdige aanmelding 25% korting. Gebruik hiervoor bij inschrijving de actiecode combi-ga *

Andere interessante blogs

Header BF

25% korting op alle e-learnings

/
Consuminder & leer meer: profiteer van 25% korting op al onze e-learnings. Deze actie is geldig van 25 november tot en met 28 november.
Header - Roos

Maak kennis met Roos Lavrijsen, onze nieuwe docent

/
Wij hebben vakexpert Roos Lavrijsen bij het docententeam mogen verwelkomen. Wij stellen haar in deze blog graag voor.
Header - Q&A

Q&A met docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie

/
Wij hebben de docent van de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie vragen gesteld waar jij graag een antwoord op wil krijgen.
Header- belang amc

Hoe belangrijk is goede arbeidsmarktcommunicatie?

/
Arbeidsmarktcommunicatie beslaat een groot deel van recruitment, HR en eigenlijk de hele organisatie. Zowel bewust als onbewust. Maar, hoe belangrijk is het nou eigenlijk? Nou, ontzettend belangrijk! En in deze blog leggen wij jou uit waarom. 
Header webinar EB icm RMA

Replay webinar 'De kracht van employer branding in combinatie met Recruitment Marketing Automation'

/
Meld je aan voor de replay van het webinar 'De kracht van employer branding in combinatie met Recruitment Marketing Automation'
header ce

Candidate experience: deze fouten wil jij als recruiter niet maken

/
In deze blog lees je welke fouten jij als recruiter niet wilt maken als het gaat om de candidate experience.
header waardevast

Van 'waardeloos' naar 'waardevast' werven!

/
In deze blog beschrijft een deelnemer zijn ervaring met de Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation opleiding.
header recruitmentmanager

Hoe onderbouwen recruitment managers hun recruitment jaarplan succesvol?

/
Als recruitment manager ben je bezig met onderbouwingen, KPI’s en een goed recruitment jaarplan. Hoe zet je dit goed neer? Lees het in deze blog!
Header - Alles over een strategisch recruitment plan

Jouw sleutel naar een snellere, betere en goedkopere werving

/
Download het document 'Alles over een strategisch recruitmentplan' waarin we je vertellen hoe je sneller, beter en goedkoper werft.