Hoe geweldig zou het zijn om meningen over te slaan en beslissingen te nemen op basis van betrouwbare gegevens? Hiervoor heb je een goed inzicht nodig in hoe jouw gegevens het beste worden verzameld, verwerkt en gevisualiseerd. Een analyseplatform dat je hiervoor kunt gebruiken is Google Analytics. De voordelen lees je in deze blog. 

Google Analytics Recruitment

Voordelen van Google Analytics

Wist je dat Google Analytics veel voordelen heeft? De belangrijkste voordelen hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

First impression

Met Google Analytics kun je zien hoeveel mensen jouw (werkenbij)website hebben bezocht, maar uiteindelijk de pagina weer hebben afgesloten, wat betekent dat ze niet hebben gevonden wat ze zochten. Google Analytics laat je zien welke pagina's een hoog bouncepercentage hebben en welke de verwachtingen overtreffen.

Dit geeft je de mogelijkheid om dingen te veranderen, zoals mobiele optimalisatie, ontwerp, inhoudslengte en bruikbaarheid. Zo kan je meer conversies(lees:sollicitaties) genereren en terugkerende kandidaten krijgen

Zoekwoorden

Om bezoekers aan te trekken en vast te houden, moet je zichtbaar zijn in de zoekmachines van Google en moet je meestal hoog op de ranglijst staan om de aandacht te krijgen die je wilt en nodig hebt. Relevante zoekwoorden en zoektermen die in jouw URL's zijn ingesloten, helpen je te komen waar je wilt zijn. Via Google Analytics kun je zien welke zoekwoorden websiteverkeer genereren en welke niet.

Inzicht in de social media kanalen

Als recruiter wil je weten op welke social media pagina’s jouw kandidaten zich bevinden. Zo kan je je focussen op de social media platformen waar jij jouw doelgroep kan bereiken. Via Google Analytics kun je zien welke social media de meeste kandidate trekt en welke niet.

Websiteverkeer

Als recruiter wil je natuurlijk weten of je nieuwe sollicitanten aantrekt of vooral sollicitanten die al eerder de website hebben bezocht. Dat zie je aan de metric "nieuwe gebruiker". Nieuwe gebruikers zijn mooi, maar vergeet niet dat toekomstige sollicitanten een paar keer de vacaturepagina bekijken en lezen voordat ze solliciteren. Een goede balans tussen nieuwe en terugkerende gebruikers is daarom erg belangrijk.

Google Analytics voor Recruitment

Wil jij beginnen met de basis om grip te krijgen op jouw online gegevens? De workshop Google Analytics voor Recruitment is hier een perfect uitgangspunt voor. Tijdens de workshop helpt docent Jeffrey Hamelink, die jarenlang ervaring heeft in e-commerce & recruitment,  jou inzicht te krijgen in de data die van belang zijn voor jouw recruitment.

Tijdens de workshop Google Analytics voor Recruitment zal Jeffrey je meenemen in:

  • Welke rapporten en dashboards nuttig zijn.
  • Hoe je er zeker van bent dat medewerkers, recruiters en bureaus gestuurd worden aan de hand van meetbare resultaten
  • Hoe je jou recruitment site en media kunt optimaliseren
  • Hoe je cijfers kunt omzetten in optimale conversie

Jeffrey heeft als motto ‘less talk, more do’ en daarom ga je tijdens de workshop Google Analytics voor Recruitment meteen aan de slag met de dingen die je hebt geleerd.

LESS TALK, MORE DO

Samen nog voordeliger: Schrijf in samen met een collega van dezelfde organisatie en de tweede deelnemer ontvangt bij gelijktijdige aanmelding 25% korting. Gebruik hiervoor bij inschrijving de actiecode combi-ga *

Andere interessante blogs

Header - gen z

5 verrassende inzichten voor iedereen die generatie Z wil werven

/
De generatie die nu de arbeidsmarkt op komt is compleet anders dan de vorige generatie. In deze blog delen wij een aantal inzichten. 
Header - recruitmentvideo's

3 types recruitment video die jij kunt inzetten

/
Er zijn veel mogelijkheden om video in te zetten voor jouw recruitment. In deze blog noemen we drie types, waaronder een werkgeversvideo.
blog-schaarste

Recruiters blijven extreem schaars

/
Recruiters blijken enorm schaars te zijn, meldt recent onderzoek. Is er nog wel hoop voor wie op zoek is naar recruiters?
Header Referral

Hoe zet je een referral programma op?

/
Het is verstandig om goed na te denken over de opzet van je referral programma. Waarom en hoe? Dat lees je in deze blog.
Header-WhatsApp

5 voordelen van WhatsApp gebruiken in je werving

/
Bellen vinden kandidaten tegenwoordig al snel een struikelblok. WhatsApp kan dan een oplossing zijn. Maar wat zijn precies de voordelen van WhatsApp in je werving en selectie? In dit artikel benoemen we er 5. 

Win een gratis e-learning!

/
Win een gratis e-learning tijdens Demo_Day op donderdag 9 juni.
Header - werkgeluk

De relatie tussen werkgeluk en employer branding

/
Dit artikel beschrijft de relatie tussen werkgelukkige medewerkers en de kracht van het werkgeversmerk. Beiden worden door elkaar versterkt.
Header- STAP

Mbo’ers, dertigers en zorgmedewerkers staan vooraan in de rij bij STAP-budget

/
Tijdens de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget was, net als tijdens de eerste ronde, het budget binnen een mum van tijd op.
Header BAMC of LAMC

Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

/
Twijfel je tussen de bootcamp- of leergang arbeidsmarktcommunicatie? In deze blog hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet.