Tijdens de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget was, net als tijdens de eerste ronde, het budget binnen een mum van tijd op. We hebben inmiddels een goed beeld van waar de subsidies heengaan.

Een stormloop: zo kun je de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget gerust beschrijven. Op het moment dat het digitale loket voor de subsidie op maandag 2 mei openging, stonden er al 43 duizend mensen in de wachtrij. Nog geen 40 uur later was het budget volledig op.

Veel aanvragen, korte wachttijden

In totaal deden 45 duizend mensen tijdens de tweede aanvraagperiode een gooi naar het budget. Ze konden daarbij geld aanvragen voor ruim 80 duizend verschillende opleidingen, aangeboden door 540 opleidingsinstanties. Even voor de goede orde: succesvolle aanvragers krijgen maximaal €1.000 (inclusief BTW) subsidie om iets nieuws te leren.

Een verzoek voor het budget indienen ging dit keer een stuk makkelijker dan tijdens de eerste aanvraagperiode, meldt het UWV trots in zijn eigen persbericht. Dat komt omdat de uitkeringsinstantie flink heeft geïnvesteerd in de technische capaciteit van het online loket.

Daar was overigens ook alle reden toe: het eerst aanvraagtijdvak van ­afgelopen maart werd overschaduwd door ellenlange online wachtrijen.

Mbo'ers, 30-ers en zorgmedewerkers

Interessant is dat we inmiddels een beter beeld hebben van waar het STAP-budget precies terechtkomt – cijfers over de eerste aanvraagperiode die het UWV eind april publiceerde zorgen daarvoor. In de eerste aanvraagperiode hebben ruim 36.000 mensen STAP-budget aangevraagd voor ruim 4.000 verschillende opleidingen verdeeld over 235 opleiders.

Opleiding STAP
Bron: UWV

Uit de cijfers blijkt onder andere dat meer dan de helft van de STAP-aanvragers mbo of lager als hoogst genoten opleiding heeft. Daarnaast weten we dat de zorg de meest voorkomende sector onder aanvragers is, en dat maar liefst een derde van de aanvragers dertiger is.

Meer bijscholers dan omscholers

Dan nog een leuk feitje: 58% van de aanvragers geeft aan bijscholing te willen bekostigen van het STAP-budget. Op die manier hopen ze hun huidige werk beter te kunnen doen.

De overige aanvragers gebruiken de subsidie voor omscholing – zij zijn dus op zoek naar ander werk.

Opleidingsdoel

Bron: UWV

STAP-budget

Voor wie een geheugensteuntje kan gebruiken: het STAP-budget werd vorig jaar door toenmalig minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geïnitieerd. De bedoeling? Mensen een financiële impuls geven om iets nieuws te leren, zodat ze zichzelf makkelijker op de arbeidsmarkt kunnen bewegen.

Dit jaar heeft de Nederlandse overheid 160 miljoen euro voor het budget uitgetrokken. In 2023 is er 200 miljoen voor de regeling vrijgemaakt.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Op 1 juli aanstaande gaat het aanvraagloket voor het STAP-budget opnieuw open, ook dan wordt weer een stormloop verwacht.

De trainingen van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, waaronder de masterclass Employer Branding, E-learning Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional en E-learning Het arbeidsmarktcommunicatieplan kun je met het STAP-budget aanvragen.

Meer weten? Bekijk onze STAP-budget pagina. 

Andere interessante blogs

Header-arbeidsmarktgedreven loopbaanprof

Dit is waarom elke coach zou moeten kiezen voor een arbeidsmarktgedreven aanpak

/
Arbeidsmarktgedreven loopbaanprofessionals zijn de oplossing voor de huidige krapte. In dit artikel lees je waarom en hoe jij er een wordt!
Header - geboortejaar STAP

Zo zag het geboortejaar van het STAP-budget eruit

/
Op 1 maart 2022 heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen. Wij blikken terug op het geboortejaar van deze subsidie.
header- recruitment

Beginnend recruiter? Deze 3 tips van een expert mag je niet missen!

/
Onze docent Dorien Waasdorp heeft talloze tips voor beginnende recruiters die je niet mag missen. Welke dat zijn lees je in dit artikel.

Dit zijn de 5 meest gelezen berichten van het jaar 2022

/
Het jaar 2022 zit er weer op. Tijd voor een terugblik naar onze meest gelezen artikelen van dit jaar.
Header - verloopcijfers

Download rapport 'Verloopcijfers 2022'

/
Download hier het rapport 'Verloopcijfers 2022'
Header nieuwe tarieven

Nieuwe tarieven per 1 januari 2023

/
Vanaf 1 januari 2023 hanteren wij nieuwe tarieven voor onze trainingen. In dit artikel vind je de nieuwe tarieven en lichten we je de reden van deze prijswijziging toe.
Header - verzuim

Ziekteverzuim bereikt recordhoogte van meer dan 5%

/
Als organisatie kun je veel doen om langdurige uitval te voorkomen. Wil je weten hoe? De tips lees je in dit artikel.
Header - 10 recruitment trends 2023

Download Whitepaper '10 belangrijkste recruitment trends voor 2023'

/
Download hier de gratis whitepaper '10 belangrijkste recruitment trends voor 2023'
Header- Sint

Je bent nooit te oud om te leren

/
Je bent nooit te oud om te leren, dus waarom laat je jezelf niet op een e-learning trakteren? Profiteer tot 6 december van 25% korting.