Tijdens de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget was, net als tijdens de eerste ronde, het budget binnen een mum van tijd op. We hebben inmiddels een goed beeld van waar de subsidies heengaan.

Een stormloop: zo kun je de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget gerust beschrijven. Op het moment dat het digitale loket voor de subsidie op maandag 2 mei openging, stonden er al 43 duizend mensen in de wachtrij. Nog geen 40 uur later was het budget volledig op.

Veel aanvragen, korte wachttijden

In totaal deden 45 duizend mensen tijdens de tweede aanvraagperiode een gooi naar het budget. Ze konden daarbij geld aanvragen voor ruim 80 duizend verschillende opleidingen, aangeboden door 540 opleidingsinstanties. Even voor de goede orde: succesvolle aanvragers krijgen maximaal €1.000 (inclusief BTW) subsidie om iets nieuws te leren.

Een verzoek voor het budget indienen ging dit keer een stuk makkelijker dan tijdens de eerste aanvraagperiode, meldt het UWV trots in zijn eigen persbericht. Dat komt omdat de uitkeringsinstantie flink heeft geïnvesteerd in de technische capaciteit van het online loket.

Daar was overigens ook alle reden toe: het eerst aanvraagtijdvak van ­afgelopen maart werd overschaduwd door ellenlange online wachtrijen.

Mbo'ers, 30-ers en zorgmedewerkers

Interessant is dat we inmiddels een beter beeld hebben van waar het STAP-budget precies terechtkomt – cijfers over de eerste aanvraagperiode die het UWV eind april publiceerde zorgen daarvoor. In de eerste aanvraagperiode hebben ruim 36.000 mensen STAP-budget aangevraagd voor ruim 4.000 verschillende opleidingen verdeeld over 235 opleiders.

Opleiding STAP
Bron: UWV

Uit de cijfers blijkt onder andere dat meer dan de helft van de STAP-aanvragers mbo of lager als hoogst genoten opleiding heeft. Daarnaast weten we dat de zorg de meest voorkomende sector onder aanvragers is, en dat maar liefst een derde van de aanvragers dertiger is.

Meer bijscholers dan omscholers

Dan nog een leuk feitje: 58% van de aanvragers geeft aan bijscholing te willen bekostigen van het STAP-budget. Op die manier hopen ze hun huidige werk beter te kunnen doen.

De overige aanvragers gebruiken de subsidie voor omscholing – zij zijn dus op zoek naar ander werk.

Opleidingsdoel

Bron: UWV

STAP-budget

Voor wie een geheugensteuntje kan gebruiken: het STAP-budget werd vorig jaar door toenmalig minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geïnitieerd. De bedoeling? Mensen een financiële impuls geven om iets nieuws te leren, zodat ze zichzelf makkelijker op de arbeidsmarkt kunnen bewegen.

Dit jaar heeft de Nederlandse overheid 160 miljoen euro voor het budget uitgetrokken. In 2023 is er 200 miljoen voor de regeling vrijgemaakt.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Op 1 juli aanstaande gaat het aanvraagloket voor het STAP-budget opnieuw open, ook dan wordt weer een stormloop verwacht.

De trainingen van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, waaronder de masterclass Employer Branding, E-learning Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional en E-learning Het arbeidsmarktcommunicatieplan kun je met het STAP-budget aanvragen.

Meer weten? Bekijk onze STAP-budget pagina. 

Andere interessante blogs

Blog Diana

En ze leefden nog lang en gelukkig...

/
Het is ontzettend belangrijk om te investeren in een harmonieus vertrek. Waarom? Dat lees je in deze blog.
A&O blog

Van theorie naar praktijk: masterclasses helpen gemeenten met werving én retentie

/
Het A&O fonds Gemeenten heeft samen met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie masterclasses ontwikkeld, specifiek gericht op de uitdagingen binnen de gemeentelijke sector.

Download hier het E-book '20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding'

20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding Yes,…
LinkedIn Recruiter

Do's en don'ts van LinkedIn Recruiter

/
In deze blog delen wij de do's en don'ts van LinkedIn Recruiter: een onmisbare gids voor recruitmentprofessionals.
Header-vooroordelen

Met deze methoden houd je het sollicitatiegesprek vooroordeel-vrij

/
Mensen zitten vol vooroordelen. Hoe zorg je ervoor dat je deze niet meeneemt in gesprekken met kandidaten? Je leest het in deze blog.
Wat is referral recruitment

Wat is referral recruitment?

/
Wat is referral recruitment nou precies en hoe belangrijk is het? In deze blog lees je alles wat jij wil weten over referral recruitment.
Onboarding

Verbeter jouw onboarding op basis van deze 5 punten

/
Wat mag niet missen in een onboarding? In deze blog lees je 5 punten die aanwezig zijn in iedere uitstekende onboarding.
Webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?

Webinar 'Wat moet ik als recruiter of amc-pro met AI?'

/
Meld je aan voor de replay van het webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?
Checklist voor startende recruiters

Download hier de checklist voor startende recruiters

/
Download hier de checklist voor startende recruiters: een handig hulpmiddel bij het opbouwen van een solide basis in het vakgebied.