Tijdens de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget was, net als tijdens de eerste ronde, het budget binnen een mum van tijd op. We hebben inmiddels een goed beeld van waar de subsidies heengaan.

Een stormloop: zo kun je de tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget gerust beschrijven. Op het moment dat het digitale loket voor de subsidie op maandag 2 mei openging, stonden er al 43 duizend mensen in de wachtrij. Nog geen 40 uur later was het budget volledig op.

Veel aanvragen, korte wachttijden

In totaal deden 45 duizend mensen tijdens de tweede aanvraagperiode een gooi naar het budget. Ze konden daarbij geld aanvragen voor ruim 80 duizend verschillende opleidingen, aangeboden door 540 opleidingsinstanties. Even voor de goede orde: succesvolle aanvragers krijgen maximaal €1.000 (inclusief BTW) subsidie om iets nieuws te leren.

Een verzoek voor het budget indienen ging dit keer een stuk makkelijker dan tijdens de eerste aanvraagperiode, meldt het UWV trots in zijn eigen persbericht. Dat komt omdat de uitkeringsinstantie flink heeft geïnvesteerd in de technische capaciteit van het online loket.

Daar was overigens ook alle reden toe: het eerst aanvraagtijdvak van ­afgelopen maart werd overschaduwd door ellenlange online wachtrijen.

Mbo'ers, 30-ers en zorgmedewerkers

Interessant is dat we inmiddels een beter beeld hebben van waar het STAP-budget precies terechtkomt – cijfers over de eerste aanvraagperiode die het UWV eind april publiceerde zorgen daarvoor. In de eerste aanvraagperiode hebben ruim 36.000 mensen STAP-budget aangevraagd voor ruim 4.000 verschillende opleidingen verdeeld over 235 opleiders.

Opleiding STAP
Bron: UWV

Uit de cijfers blijkt onder andere dat meer dan de helft van de STAP-aanvragers mbo of lager als hoogst genoten opleiding heeft. Daarnaast weten we dat de zorg de meest voorkomende sector onder aanvragers is, en dat maar liefst een derde van de aanvragers dertiger is.

Meer bijscholers dan omscholers

Dan nog een leuk feitje: 58% van de aanvragers geeft aan bijscholing te willen bekostigen van het STAP-budget. Op die manier hopen ze hun huidige werk beter te kunnen doen.

De overige aanvragers gebruiken de subsidie voor omscholing – zij zijn dus op zoek naar ander werk.

Opleidingsdoel

Bron: UWV

STAP-budget

Voor wie een geheugensteuntje kan gebruiken: het STAP-budget werd vorig jaar door toenmalig minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geïnitieerd. De bedoeling? Mensen een financiële impuls geven om iets nieuws te leren, zodat ze zichzelf makkelijker op de arbeidsmarkt kunnen bewegen.

Dit jaar heeft de Nederlandse overheid 160 miljoen euro voor het budget uitgetrokken. In 2023 is er 200 miljoen voor de regeling vrijgemaakt.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Op 1 juli aanstaande gaat het aanvraagloket voor het STAP-budget opnieuw open, ook dan wordt weer een stormloop verwacht.

De trainingen van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, waaronder de masterclass Employer Branding, E-learning Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional en E-learning Het arbeidsmarktcommunicatieplan kun je met het STAP-budget aanvragen.

Meer weten? Bekijk onze STAP-budget pagina. 

Andere interessante blogs

Header- vacatures

Meer dan de helft van de vacatures moeilijk vervulbaar

/
55% van de vacatures blijkt lastig vervulbaar. Wat hebben werkgevers zelf in gedachten om daaraan te doen?
header - gezichten rma

De vele gezichten van Recruitment Marketing Automation

/
Recruitment Marketing Automation is een snelgroeiend vakgebied, met vele gezichten. Maar waar gáat het precies over?
Header BP

Inbound recruitment is een business prioriteit

/
Werven is geen HR prioriteit, maar een business prioriteit. Recruiters moeten meer denken als marketeers om dit business doel te halen.
Header - 7 tips

Zeven tips om slimmer te werven

/
Hoe kun je als werkgever slim werven in een krappe arbeidsmarkt? In dit artikel geven docenten Heleen en Martijn 7 tips om slimmer te werven.
Header- implementatie RMA

Hoe implementeer je recruitment marketing automation?

/
Wat zijn de voordelen van recruitment marketing automation en hoe implementeer je het? Je leest het in deze blog.

Wat is arbeidsmarktcommunicatie?

/
Goede arbeidsmarktcommunicatie is essentieel om de juiste doelgroep te bereiken. Maar wat is het nou eigenlijk? Je leest het in deze blog.
Header-sourcing

Jaag op potentiële kandidaten met sourcing & search

/
Sourcen is een manier van werven die door inzet van moderne technologie een ander gezicht heeft gekregen.
Header-hiring

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie zoekt accountmanager opleidingen en media

/
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie zoekt accountmanager opleidingen en media
Header blog GA

De voordelen van Google Analytics

/
Analyseplatform Google Analytics heeft ontzettend veel voordelen voor recruiters. Welke dat zijn lees je in deze blog.