In de VRanderkamer richt je in een virtuele omgeving je eigen toekomst in. Dat geeft perspectief en helpt bij het nú nemen van beslissingen. “Cliënten zeggen soms: mijn onzekerheid zet ik even op het balkon.”

Dat hun coachingsmethode gebruik maakt van Virtual Reality-brillen is ronduit uniek. En toch maakt een ander component, namelijk de toekomstgerichtheid, de methode van Sasja Dirkse en Angela Talen pas écht bijzonder. “In coachingstrajecten worden problemen vaak aangepakt door naar het verleden (waar ontstond je trauma?) of het heden (vind nu rust via meditatie) te kijken”, vertellen de ontwikkelaars. “Uit onderzoek blijkt echter dat mensen met een scherp beeld van hun toekomst gelukkiger, gezonder en succesvoller zijn – het perspectief geeft energie en zet mensen weer aan.”

VR versnelt

Toen de zakenpartners ten tijde van corona iets wilden doen voor jongeren, was toekomstgerichtheid dan ook hun uitgangspunt. Geen van beiden had enige ervaring met tech: de VR-bril voegden ze alleen toe aan hun methode-in-wording om de propositie ervan aantrekkelijker te maken. “Jongelui hebben geen zin om een uur op de bank bij een therapeut te liggen”, dachten we.

Over wat die VR vervolgens teweegbracht is het duo vier jaar na dato nog steeds verbaasd. “We zagen dat mensen ongekend grote progressie boekten: een traject dat normaalgesproken maanden kostte klaarden we nu ineens in twee of drie sessies.” Een verklaring voor het VR-succes heeft het tweetal ook: ze wijzen ervoor op de tweede letter van de afkorting FEED – de zogeheten ‘breintechniek’ achter hun methode. “Die eerste ‘F’ staat voor Future, dat ingrediënt hebben we zojuist al besproken, en heeft niets met die VR-brillen te maken. Maar dankzij VR kunnen we ook de ‘E’ van Embodiment (belichaming) aan onze methode toevoegen: in een virtuele realiteit kruipen mensen in de huid van hun toekomstige zelf, die hun huidige versie als het ware kan adviseren.

VR blog socials

In de praktijk

In VR je toekomstige zelf worden begint met een vragenlijst, leggen Dirkse en Talen verder uit. Cliënten beantwoorden stellingen over hoe hun ideale situatie er over tien jaar uitziet – dus bijvoorbeeld over waar en hoe ze wonen. Aan de hand van die antwoorden richten ze tijdens hun eerste sessie al meteen hun eigen VRanderkamer in: hun Toekomstkamer. Met die VR-bril op zien ze opeens hun perfecte leven voor zich, het komt op Emotioneel vlak binnen – de lezer mag raden waar de derde letter uit de FEED-afkorting voor staat. “We zien mensen binnenkomen met duizenden vraagstukken, maar als ze die bril eenmaal weer afzetten, weten ze de antwoorden meteen”, vertellen twee trotse methode-ontwikkelaars.

In de paar sessies die volgen, nemen de VRanderkamers meer specifieke vraagstukken onder de loep. Opnieuw richten cliënten een perfecte kamer in, maar een coach kan hen nu ook vragen om een belemmering in het interieur te zetten – bijvoorbeeld een onzekerheid. ‘Maak hem maar zo groot als-ie voor jou soms voelt’, draagt een coach dan op, waardoor een cliënt zijn perfecte wereld achter mentale barrières ziet verdwijnen. Vervolgens vraagt een coach: ‘wat zou er gebeuren als je die belemmering een plek kunt geven?’, en plots zet een cliënt zijn onzekerheid op het balkon, en verschijnt Utopia weer in de VR-omgeving. “Die actie geeft mensen concrete motivatie om, hoe lastig ook, met obstakels af te rekenen”, legt het duo uit. “Dat is natuurlijk effectiever dan iemand vertellen dat-ie een depressie aan moet pakken, zonder daar een concreet doel tegenover te stellen. Het maakt mensen eigenaar van hun eigen ontwikkeling, en dus staat de laatste letter in de FEED-afkorting voor Development.”

Impact op loopbaanwereld

Toen Dirkse en Talen de VRanderkamer-methode ontwikkelden, deden ze dat uit zorg voor jongeren – dat lazen we al. Die jongeren hadden echter lang niet allemaal loopbaanproblemen: veel van hen worstelden midden in de coronapandemie met hele andere zaken. “In beginsel is ons initiatief ook niet per se een loopbaaninstrument”, vertellen de twee. “Van mensen in de GGZ tot gokverslaafden: een breed scala aan hulpzoekers heeft iets aan de VRanderkamer.”

Door de bewezen werking van de methode verspreidde de VRanderkamer zich snel: dus ook naar de loopbaansector. “Dat we in de loopbaanwereld terecht zijn gekomen hebben we verder te danken aan Ingrid, een cliënt”, vervolgen Dirkse en Talen. “Zij ontdekte dankzij in haar Toekomstkamer dat de werkplek waar ze altijd van gedroomd had toch niet bij haar paste, en voor die openbaring beloonde ze ons met een nominatie voor een LoopbaanPro Award. Dat we die prijs afgelopen maand ook daadwerkelijk in ontvangst mochten nemen, zien we als een enorme aanmoediging – het geeft energie om verder te gaan. Dankzij de LoopbaanPro Awards kwamen we bovendien in aanraking met Noloc, de beroepsorganisatie voor loopbaancoaches. Door dat contact ontdekten we snel welke impact de VRanderkamer op loopbaanbegeleiders en hun cliënten kan hebben: inmiddels organiseren we dan ook opleidingen in onze methode speciaal voor hen.”

Meer weten?

Op 1 juli spreken Sasja en Angela op het Seminar AI & Loopbaanprofessionals. Tijdens dit seminar staan we stil bij de nieuwste ontwikkelingen in het loopbaanvak en bespreken we de impact van AI op loopbaanbegeleiding. Via onderstaande button vind je meer informatie over het seminar.

 

 

Ontwikkelaars VRanderkamer

Sasja Dirkse en Angela Talen

Sasja Dirkse en Angela Talen

Ontwikkelaars VRanderkamer

Sasja Dirkse en Angela Talen werken al 25 jaar samen. Bekend van onder andere Het Groot Werkvormenboek en het Groot Coachboek.

Na de verkoop van hun coachingsbureau in 2020, startten zij de VRanderkamer en ontwikkelden zij een innovatieve coachmethodiek in virtual reality: de Toekomstkamer. Met hun toekomstgerichte methodiek wonnen ze dit jaar de LoopbaanPro Innovatie Award.

Tijdens het seminar AI & Loopbaanprofessionals delen zij kort iets over de methode, over de neuropsychologische principes achter de methode en over de opleiding tot VRandercoach, want iedereen kan leren werken met de methode.

Andere interessante blogs

_Loopbaan & AI

“Loopbaanadvies zonder AI is net zo’n gemiste kans als loopbaanadvies zonder mens”

/
De koude, machinale wereld van AI en de warme menselijke wereld van loopbaanprofessionals hebben elkaar nodig. Hoe dat zit, lees je in deze blog.

Whitepaper: AI in recruitment: aan de vooravond van een revolutie?

Vraag hier de whitepaper 'Referral recruitment: Strategisch onderdeel van jouw recruitment plan' gratis aan.
VR-blog header

Dankzij Virtual Reality krijgen cliënten loopbaanadvies van hun toekomstige zelf

/
In de VRanderkamer richt je in een virtuele omgeving je eigen toekomst in. Dat geeft perspectief en helpt bij het nú nemen van beslissingen.
Blog afwijzing - header

Kandidaten afwijzen hoeft geen pijn te doen

/
Het is ontzettend belangrijk om kandidaten beleefd af te wijzen. Waarom en hoe je dat doet lees je in deze blog.
Blog feedback

De ROI van feedback is indrukwekkend

/
Het geven van feedback tijdens sollicitatieprocedures is voor zowel kandidaten als recruiters een win-winsituatie. Waarom? Dat lees je in deze blog.
Header samenwerking recruiter en hiring manager

Prettige samenwerking tussen recruiter en hiring manager zorgt voor betere wervingsresultaten

/
Samen met docent Marit van den Broek leggen we de samenwerking tussen recruiter en hiring manager onder de loep.
Noloc-leden

Vanaf heden PE-punten en 10% korting voor Noloc-leden

Noloc-leden ontvangen niet alleen PE-punten bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, maar ook 10% korting!

12 uitdagingen voor recruiters in 2024

/
Benieuwd naar de twaalf grootste interne- en externe uitdagingen voor recruiters in 2024? Je leest het in deze blog.

7 tips om jouw kandidaat optimaal voor te bereiden

/
In deze blog geven we 7 tips over hoe je jouw kandidaat optimaal voorbereidt op het gesprek met de hiring manager