Dinsdag 31 oktober vond alweer het tweede seminar Employer Branding in één dag plaats in De Observant in Amersfoort. De docenten gingen met 24 deelnemers in een informele sfeer en aan de hand van praktijkvoorbeelden en kleine opdrachten intensief aan de slag met employer branding.

Een voorsprong met een sterk werkgeversmerk

Een sterk werkgeversmerk maakt het verschil in de krapper wordende arbeidsmarkt. De docenten Martijn Hemminga en Marcel van der Quast namen de deelnemers deze dag mee in de wereld van employer branding.  O.a. werden de vragen beantwoordt:

    • Hoe bouwt u anno 2018 succesvol aan uw employer brand?
    • Hoe komt u tot een authentieke en onderscheidende werkgeverspositionering?
    • Hoe zorgt u ervoor dat uw hele organisatie het werkgeversmerk leeft?

Met concrete ken- en stuurgetallen gingen ze onderbouwd aan de slag om van binnenuit het werkgeversmerk te versterken. Afsluitend aan de hand van een uitvoerig stappenplan met vele praktijkvoorbeelden kregen de deelnemers handvatten om zelf aan de slag te gaan met employer branding.

Gastspreker Paul Klaessen

Paul Klaessen, Hoofd Arbeidsmarktcommunicatie bij het Ministerie van Defensie, was deze dag gastspreker om vanuit zijn praktijk te vertellen hoe ze bij defensie employer branding hebben aangepakt. Defensie is al vele jaren toonaangevend in Nederland op het gebied van employer branding. Om ieder jaar weer duizenden nieuwe militairen te werven, is er een zorgvuldige mix van doelgroepgerichte werving en employer branding nodig. Een baan bij Defensie is toch even iets meer dan in de burgermaatschappij. Defensie besteedt dan ook veel aandacht aan employer branding, juist ook bij indirecte doelgroepen zoals ouders en vrienden.

Ervaringen deelnemers

Na afloop is de deelnemers gevraagd naar hun ervaringen deze dag, hieronder enkele reacties:

Lydia Blaauw, Syndion: 'Het was een dag waarbij je weer ontdekt waar in jouw organisatie de ontbrekende elementen zitten. Dit geeft kansen ter verbetering.'

Marte Brouns-van Esser, Woonstad Rotterdam: 'Heldere, voldoende in balans, weergave van de theorie. Concreet en overzichtelijk. Zelf zou ik er iets meer interactie in willen brengen.'

Marlène Sansua, Tytho BV:  'Een waardevolle training met handige tips waar je gelijk mee aan de slag kunt. Ik ben na het Seminar gelijk aan de slag gegaan met het verbeteren van onze Employer branding strategie.'

8,3 op Springest

Het Seminar Employer Branding in 1 dag scoort gemiddeld een 8,3 op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest. Binnenkort kunt u hier ook de reviews lezen van de deelnemers aan  het seminar op 31 oktober 2017.

Korte video impressie

Hieronder een korte video impressie van dit seminar


Video's op deze website worden gespeeld vanaf het streaming video platform YouTube.

View details

Ook aan de slag met Employer Branding of Arbeidsmarktcommunicatie?

In het voorjaar van 2018 staan er weer diverse opleidingen op het gebied van employer branding en arbeidsmarktcommunicatie op ons programma:

Lees meer informatie op onze website door te klikken op een van bovenstaande opleidingen. Bij vragen, kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, 088 - 730 28 88.