Na de vorige economische crisis was de krapte op de arbeidsmarkt in no-time weer te voelen. Goede kandidaten hadden weer keuze uit verschillende leuke banen en mooie werkgevers. De ‘war for talent’ van vóór die crisis was weer terug en de gepokte en gemazelde recruiters onder ons zagen het redelijk aankomen: de bekende cadans van de arbeidsmarkt. Het ene dal was dieper dan het andere en de laatste piek nog hoger dan de vorige, maar de markt beweegt zich iedere zoveel jaar van kandidaat-gedreven naar vacature-gedreven - en weer terug - en daar bewegen wij recruiters in onze aanpak in mee.

Deelnemen aan onze Tweedaagse Sourcing & Search? Meld je snel aan, want er zijn maar een paar plekken:

En daar was de coronacrisis

En toen, kwam er een corona-crisis. De onvoorspelbaarheid van de situatie lijkt zowel kandidaten als werkgevers te verlammen, of in ieder geval veel activiteiten in recruitment te vertragen. Niemand weet écht wat het lange termijn effect hiervan zal zijn, want zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Maar spannend is het wel. En het korte termijn effect daarvan is dat veel kandidaten en werkgevers in een afwacht-modus lijken te schieten.

Pro-active en gerichte aanpak

Werk je nu als recruiter voor een werkgever die de werving van nieuwe collega’s niet volledig heeft stilgelegd, maar blijven de sollicitaties uit? Of ligt jouw wervingsvraag nu even op zijn gat en heb je tijd om na te denken over de doelgroepen die jouw werkgever heel hard nodig gaat hebben als dit hele gebeuren weer achter ons ligt? Een pro-actieve en gerichte aanpak is in mijn ogen de juiste keuze voor beide situaties. Als je goed kunt searchen & sourcen, kun je ook in onvoorspelbare tijden en met beperkt budget in contact komen met de juiste mensen.

Aan de slag met Sourcing & Search?

Wil je leren hoe je gericht kandidaten zoekt, benadert en (virtueel) bij je aan tafel krijgt? Schrijf je dan in voor de Tweedaagse Sourcing & Search op 3 & 10 juni! Sandor Lokenberg en ik helpen je graag je sourcing skills te ontwikkelen en delen ervaringen, tips & tricks uit de dagelijkse praktijk. We zien je graag – uiteraard op gepaste afstand – in Rotterdam! Doe je mee?

Laura Hoogendoorn

Laura Hoogendoorn

Allround recruitment professional

Laura Hoogendoorn is een allround recruitment professional met 13 jaar ervaring op het gebied van recruiten en sourcen van kandidaten in schaarse markten. Ze is haar loopbaan begonnen aan de bureauzijde en heeft vervolgens in verschillende corporate omgevingen in een recruiter rol gewerkt en is zich uiteindelijk in het sourcing vak gaan specialiseren.