We zien vaak dezelfde gezichten op events. Daarom vonden wij het tijd voor verandering en organiseren we op 23 september ‘Het event voor aanstormend spreektalent.’ Op 9 september werden de spreektalenten getraind om hun presentatieskills te optimaliseren. Hoe dat is verlopen lees je in deze blog.

Welkom

Op 9 september waren de finalisten én de deelnemers met de beste inzendingen van 'Het event voor aanstormend spreektalent' uitgenodigd op onze locatie in Rotterdam voor een trainingsdag. De aanwezigen werden door Coen Ploegmakers getraind in hoe zij de beste presentatie kunnen geven. Medeoprichter en docent Martijn Hemminga van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie heeft het welkom verzorgd en de deelnemers alles verteld over de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en over Werf&.

Martijn aan het presenteren

Het programma

De deelnemers werden om 15.30 uur ontvangen met een drankje, waarna om 16.00 uur het programma daadwerkelijk is gestart.
Het programma bestond uit een aantal onderdelen en opdrachten. Allereerst kregen de deelnemers de opdracht om zichzelf te presenteren in maximaal 90 seconden. Het blijkt soms nog best lastig te zijn om in zo'n korte tijd te presenteren wie je bent en wat je doet. Het advies was om maximaal 3 á 4 zinnen op te schrijven en hier een aantal steekwoorden uit te pakken.

Coen PloegmakersAnne

De essentie

Het belangrijkste onderwerp van een presentatie is de essentie. Hier draait het uiteindelijk allemaal om. Je geeft een presentatie omdat je een bepaald resultaat wenst te bereiken. Als spreker wil je dat het publiek zich ontwikkelt door wat jij te vertellen hebt. Als je het doel hebt bepaald en gespecificeerd, kun je omschrijven welke verandering je bij het publiek beoogt. Een resultaat kan bijvoorbeeld zijn: informeren, instrueren, overtuigen en/of activeren.

Mariska en Anne Bart en Anne

Bij een presentatie is het van belang dat de essentie in de eerste 2 minuten van jouw presentatie duidelijk is. Je kunt verbinden met de essentie en de boodschap van jouw presentatie overbrengen.

Tot slot hebben de deelnemers geleerd hoe zij kunnen omgaan met weerstand bij presenteren. Door de weerstand die je krijgt, ben je weer ergens op geattendeerd. Dat maakt weerstand juist iets positiefs.

Plezier

Zoals je kunt zien op de foto's hebben de deelnemers aandachtig geluisterd en veel inspiratie opgedaan. Er is veel geleerd, maar er is zeker ook gelachen en plezier gemaakt.

Robert HawkerPetra de Rooij

Wat een goede en fijne training was dit!
Veel geleerd, en dat in een fijne groep deelnemers met een sterke trainer.

Wat kun je verwachten op 23 september?

De finalisten zijn tijdens de trainingsdag volledig klaargestoomd voor 'Het event voor aanstormend spreektalent' en kijken er naar uit om hun verhaal met jou te delen. Alle deelnemers vertellen in een presentatie van 12 minuten over hun favoriete onderwerp binnen recruitment, arbeidsmarktcommunicatie en mobiliteit. Aanmelden voor de livestream kan via deze link.

Banner spreektalent

Maak kennis met de 6 finalisten

Wie zijn ze, wat doen ze en waar gaan ze over spreken? Je leest het verhaal van de 6 finalisten hieronder.

Foto Anne

Anne Berndsen

Een brug bouwen tussen de organisatiestrategie en HR; dat is waar ik warm voor loop. Het één kan namelijk niet zonder het ander. Dat betekent dat ook HR vooruit moet kijken. De medewerker van de toekomst heeft andere wensen en behoeften dan de medewerker van nu. Kijk alleen al naar de verschillende manieren van communiceren: telefoon, mail, WhatsApp. Als organisatie moet je oog voor hebben voor die veranderingen om relevant te zijn en blijven voor nieuw, jong talent. Dit is waar mijn lezing van 23 september over gaat. Want wat wil die medewerker van de toekomst dan? En waarom verandert dat? En hoe zorg je dat er onderling begrip is tussen verschillende generaties, en dat ze elkaar versterken? Ik vertel je er de 23e meer over!

Bart Broeders

Mijn naam is Bart Broeders, sinds april 2021 ben ik Recruitment Adviseur bij de gemeente Utrecht. Hiervoor heb ik vijf jaar ervaring opgedaan binnen de commerciële recruitment. Een organisatie is zo sterk als de mensen die er werken en recruitment is verantwoordelijk voor het binnenhalen van die mensen. Daarmee hebben we toch wel een zeer belangrijke taak! Ik focus me graag op het effectiever, efficiënter en nóg beter maken van recruitment.

foto-bart
Mariska de Swart foto

Mariska de Swart

Vanuit mijn rol als (Junior) Programmamanager bij Luchtvaart Community Schiphol ben ik actief bezig met Diversiteit & Inclusie. Hier spreek ik ook over op 23 september. Vanuit het programma Luchtvaart Inclusief werk ik op verschillende manieren aan arbeidsdeelname van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik kom uit Middenbeemster en naast mijn werk ben ik enthousiast bezig met muziek maken en pottenbakken.

Robert Hawker

Mijn naam is Robert Hawker. Ik heb 15 jaar hands-on recruitment ervaring binnen de Nederlandse IT/software markt. Ik werkte als Principal Consultant bij een van de leidende IT-recruitmentorganisaties van Nederland en belande in de top 3 beste recruiters wereldwijd. Sinds zeven jaar ben ik oprichter en directeur van de gespecialiseerde software engineering recruitment consultancy CodeGuild uit Amsterdam. Bij CodeGuild werven wij de top van het software development talent voor de betere tech omgevingen als Marktplaats, eBay en Miro. Op 23 september spreek ik over de do’s and don’ts tijdens het recruiten binnen IT.

Foto Robert Hawker
Foto Tim

Tim Huijts

Mijn naam is Tim Huijts, ik ben Marketing & Business Development Manager bij Zendkracht. Ik ben geboren in Maastricht, ik woon daar samen met mijn vriendin en twee prachtige dochters. De oudste is drie jaar en de jongste is zes maanden. In mijn rol binnen Zendkracht zoek ik continu naar innovatie en hoe ik dit kan toepassen binnen recruitment. Naast het optimaliseren van onze werving- en selectiedienst ben ik ook volop bezig met het opzetten van een nieuwe dienst: Employer Branding. Een thema dat bij veel bedrijven nog te weinig aandacht krijgt. Waarom? Omdat de voordelen en ‘quick wins’ nog veelal onbekend zijn. Employer Branding is een mooie samensmelting van recruitment en marketing en moet bovenaan de agenda staan van elk bedrijf met groeiambities. Het zal niemand zijn ontgaan dat de ‘War for Talent’ heviger is dan ooit. Alleen recruitment is niet meer voldoende. “There is no Business without People”. Hier zal ik tijdens het event op 23 september over spreken.

Vera van Amsterdam

Geboren in een multicultureel gezin met een Russische moeder en een Nederlandse vader is gastvrijheid en cultural awareness mij met de paplepel ingegoten. Mijn passie voor hospitality drijft me om mooie belevenissen te creëren en verwachtingen te overtreffen. Mijn ervaring in marketingcommunicatie uit zich voornamelijk in strategie en storytelling. Ik krijg energie van het opdoen van nieuwe connecties en het verbinden van mensen, merken en ideeën. Een positieve impact maken – daar doe ik het uiteindelijk voor. Dit mag ik nu al ruim een jaar doen als Business Development Manager bij SuperStaff arbeidsbemiddeling. Ik help onze partners graag in strategische vraagstukken met betrekking tot personeelszaken: van recruitment tot het optimaliseren van de candidate journey en employer branding. Allemaal onderwerpen die nauw verbonden zijn met de bedrijfscultuur en de bijbehorende gastvrije behandeling van kandidaten en medewerkers. Daar vertel ik jullie graag meer over op 23 september!