Het jaar 2023 bij de Academie voor Arbeidsmarktscommunicatie bracht waardevolle inzichten en gedenkwaardige momenten. Terugblikkend op het afgelopen jaar, nemen we je mee door onze vijf meest gelezen artikelen, boordevol inzichten, trends, en tips die onze lezers hebben geïnformeerd.

Zo zag het geboortejaar van het STAP-budget eruit

Duik in de analyse van de roerige start van het STAP-budget in 2022. Ondanks meer dan 200 duizend aanvragen leidden technische problemen, kritiek en misbruik tot een bevriezing van het eerste aanvraagtijdvak in 2023. Ontdek meer over de achtergronden en de impact van deze ontwikkelsubsidie in ons meest gelezen artikel van het jaar.

Lees het volledige artikel: Zo zag het geboortejaar van het STAP-budget eruit

Hoe zet je een referral programma op

Ontdek de essentiële stappen om een effectief referral programma op te zetten. Referral, geëvolueerd van mond-tot-mond-werving tot een krachtig instrument in de recruitment marketing mix, biedt een snelle, eenvoudige en doeltreffende manier van werving. Leer niet alleen hoe je een programma opzet, maar ook hoe je ongewenste neveneffecten vermijdt.

Lees het volledige artikel: Hoe zet je een referral programma op?

Waarom een moderne recruiter vooral een adviseur moet zijn

Krijg inzicht in modern recruitment, waarbij recruiters meer zijn dan vacaturevervullers. Susanne Freriks-Zeeuw, senior recruiter bij de ANWB, pleit voor recruiters als strategische adviseurs. Ontdek waarom een goede candidate experience cruciaal is en waarom Susanne haar kennis deelt als docent bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie.

Lees het volledige artikel: Waarom een moderne recruiter vooral een adviseur moet zijn 

Employer branding hoofdprioriteit voor corporates

Begrijp waarom grote bedrijven employer branding als topprioriteit beschouwen en hoe dit de effectiviteit van wervingscampagnes beïnvloedt. Duik dieper in de inzichten uit de Stand van Werven 2023 en zie waarom employer branding een cruciale rol speelt in het aantrekken van talent.

Lees het volledige artikel: Employer branding hoofdprioriteit voor corporates

6 internationale voorbeelden van effectieve vacatureteksten

Verken zes inspirerende internationale voorbeelden die kunnen bijdragen aan meer resultaat bij het schrijven van vacatureteksten. Ontdek welke lessen we kunnen trekken uit deze succesvolle aanpakken en pas ze toe in je eigen wervingsstrategie.

Lees het volledige artikel: 6 internationale voorbeelden van effectieve vacatureteksten

Met deze terugblik op onze meest gelezen berichten hopen we niet alleen te inspireren maar ook waardevolle inzichten te bieden voor het komende jaar. Bedankt voor een fantastisch 2023 en laten we samen op weg gaan naar nieuwe ontdekkingen in 2024!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws?

Wil jij geen artikel meer missen komend jaar? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je wekelijks up-to-date met actueel arbeidsmarktnieuws uit de uitzend- en recruitmentbranche.

Andere interessante blogs

A&O blog

Van theorie naar praktijk: masterclasses helpen gemeenten met werving én retentie

/
Het A&O fonds Gemeenten heeft samen met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie masterclasses ontwikkeld, specifiek gericht op de uitdagingen binnen de gemeentelijke sector.

Download hier het E-book '20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding'

20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding Yes,…
LinkedIn Recruiter

Do's en don'ts van LinkedIn Recruiter

/
In deze blog delen wij de do's en don'ts van LinkedIn Recruiter: een onmisbare gids voor recruitmentprofessionals.
Header-vooroordelen

Met deze methoden houd je het sollicitatiegesprek vooroordeel-vrij

/
Mensen zitten vol vooroordelen. Hoe zorg je ervoor dat je deze niet meeneemt in gesprekken met kandidaten? Je leest het in deze blog.
Wat is referral recruitment

Wat is referral recruitment?

/
Wat is referral recruitment nou precies en hoe belangrijk is het? In deze blog lees je alles wat jij wil weten over referral recruitment.
Onboarding

Verbeter jouw onboarding op basis van deze 5 punten

/
Wat mag niet missen in een onboarding? In deze blog lees je 5 punten die aanwezig zijn in iedere uitstekende onboarding.
Webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?

Webinar 'Wat moet ik als recruiter of amc-pro met AI?'

/
Meld je aan voor de replay van het webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?
Checklist voor startende recruiters

Download hier de checklist voor startende recruiters

/
Download hier de checklist voor startende recruiters: een handig hulpmiddel bij het opbouwen van een solide basis in het vakgebied.
Regeren is vooruitzien

Regeren is vooruitzien - het belang van een strategische blik op recruitment

/
Het investeren in een arbeidsmarktcommunicatieplan verdien je dubbel en dwars terug, In deze blog 10 redenen waarom.