Je bent een van de gelukkigen die is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Good for you! Omdat je de baan graag wilt, ben je zenuwachtig en hoop je alle vragen goed te doorstaan. Zenuwen zijn goed, maar mogen in het sollicitatiegesprek nooit echt zichtbaar zijn, want je doet jezelf namelijk hierdoor echt te kort. Een goede presentatie is belangrijk. En een goede voorbereiding is het halve werk. In dit artikel lees je de tips die je hierbij kunnen helpen. Zo ben je straks helemaal klaar voor het sollicitatiegesprek.

Leergang recruitment

Met deze tips ben je goed voorbereid op het sollicitatiegesprek

  1. Verdiep je in de organisatie en de vacature
  2. Ken jezelf
  3. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken en ook niet op een laatste
  4. Stel zelf ook goede vragen
  5. Wat moet je vooral niet doen

Verdiep je in de organisatie en de vacature

Voordat je ging solliciteren heb je natuurlijk al gekeken of de organisatie past bij dat wat jij belangrijk vindt. Verdiep je voor het sollicitatiegesprek nog een beetje beter. Waar staat het bedrijf voor en waarom past dat bij jou? Met wie ga je het sollicitatiegesprek voeren? Zorg dat je in ieder geval een goed beeld krijgt van de organisatie en de mensen die er werken. En vorm vooral een mening waarom deze organisatie zo goed bij jou past.

Ken jezelf

Oefen je pitch in de spiegel. Hoe je jezelf voorstelt en wat je precies gaat vertellen is belangrijk om te oefenen. Bereid een aantal sollicitatievragen voor die je zou kunnen verwachten. Wees eerlijk in het gesprek en doe je niet anders voor om toch de baan te krijgen. Het is belangrijk dat de baan bij je past.

Er zijn op internet talloze ‘lastige sollicitatievragen’ te vinden. Bereid je voor op de meest gekke vragen waarvan jij denkt dat die nooit gesteld zullen worden.

Je krijgt nooit een tweede kans op een eerste indruk te maken en ook niet op een laatste

Een goede eerste indruk is belangrijk, denk ook aan het groeten bij de receptie, maar ook goed weggaan telt. Zorg dat de gesprekspartners jou positief zullen herinneren, vooral omdat je het gesprek goed hebt doorstaan en zij een goed beeld van je hebben kunnen vormen. Bedank iedereen ook vriendelijk voor de tijd die ze in jou hebben gestoken. En geef een korte samenvatting over dat wat (positief) is bijgebleven.

De grootste afknapper tijdens een sollicitatiegesprek is de sollicitant die geen vragen heeft

Stel zelf ook goede vragen

Naast een goed antwoord op de vragen die je op je afgevuurd krijgt, is het stellen van vragen ook heel belangrijk. Schrijf de vragen die je wilt stellen van tevoren op. Het kan natuurlijk zo zijn dat je vraag in het gesprek al beantwoord is, maar dat kun je dan ook aangeven.

Vraag wat zij belangrijk vinden in de nieuwe collega, zodat je kunt toetsen of dit bij jou past. Probeer vooral eerlijk en oprecht te achterhalen of de functie echt een match is met dat waar jij naar op zoek bent.

Wat moet je vooral niet doen

Wees eerlijk over waarom je op zoek bent naar een nieuwe baan, maar zorg dat je positief blijft. Niemand vindt het leuk om te horen waarom jij je baas zo vervelend vindt, of waarom het allemaal slecht gaat in jouw organisatie. Of je frustraties dat je al zo lang op zoek bent naar een nieuwe baan. Probeer de antwoorden positief weer te geven, zonder dat je liegt over dat wat speelt.

You can never be overdressed or overeducated – Oscar Wilde.

Auteur van deze blog

Diana van Gasten

Diana van Gasten

HRM Expert

Diana van Asten (35), HRM Expert Met passie voor HR ontwikkelt zij mensen naar de juiste match: "Ik gun het alle medewerkers dat zij met plezier naar hun werk gaan vooral om dat te doen waar zij goed in zijn. Alleen dan kun je echt iets bijdragen aan de organisatie." Want wie zit er niet te wachten op bevlogen medewerkers die het beste uit zichzelf halen? Haar hart ligt in recruitment, daar waar ze ooit begon in HR. En nog steeds vindt ze het een sport om de juiste persoon te vinden voor de vacature of mensen aan elkaar te verbinden.

Meer weten over Diana?
www.artemisadvies.nl
www.linkedin.com/in/dianavanasten/

Andere interessante blogs

Zomeractie 2024

Actie: leer, ontdek én vier de zomer

/
Ontvang 50% zomerkorting op de tweede opleiding en maak van deze vakantieperiode een tijd van groei.
Testimonial LSR

‘Hiring managers meekrijgen lukt nu veel makkelijker’

/
Ook voor een doorgewinterd recruiter is het zinnig om zich af en toe te laten bijscholen. Drie van hen blikken terug op wat ze leerden bij de Leergang Strategisch Recruitment.
Blog: leidinggevenden

Van draaikonten in een rat race naar leidinggevenden met overzicht

/
De mens is niet zo maakbaar, vindt leiderschapstrainer Coen Ploegmakers. Maar zet je als manager in zijn leerlaboratorium toch een aantal kleine stapjes vooruit? Dan ligt aanzienlijke vooruitgang opeens voor het oprapen.
Header boekentips

Boekentips voor HR-professionals, recruiters en loopbaanprofessionals

/
In dit artikel deelt Diana van Asten-Kooij haar 5 boektips voor deze zomer.

NIS 2 a.k.a. de Cyberbeveiligswet gaat stevige impact hebben op (IT-)recruitment

/
Er is werk aan de winkel voor de Nederlandse en Europese recruitmentleiders als het gaat om cybersecurity. Waarom? Dat lees je in deze blog.
Header persoonlijk AI-budget

AI is hot or not? Geef iedereen een persoonlijk te declareren AI-budget

/
Iedereen een persoonlijk te declareren AI-budget? Geert-Jan Waasdorp vindt van wel. Waarom? Dat lees je in deze blog.
_Loopbaan & AI

“Loopbaanadvies zonder AI is net zo’n gemiste kans als loopbaanadvies zonder mens”

/
De koude, machinale wereld van AI en de warme menselijke wereld van loopbaanprofessionals hebben elkaar nodig. Hoe dat zit, lees je in deze blog.

Whitepaper: AI in recruitment: aan de vooravond van een revolutie?

Vraag hier de whitepaper 'Referral recruitment: Strategisch onderdeel van jouw recruitment plan' gratis aan.
VR-blog header

Dankzij Virtual Reality krijgen cliënten loopbaanadvies van hun toekomstige zelf

/
In de VRanderkamer richt je in een virtuele omgeving je eigen toekomst in. Dat geeft perspectief en helpt bij het nú nemen van beslissingen.