Je bent een van de gelukkigen die is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Good for you! Omdat je de baan graag wilt, ben je zenuwachtig en hoop je alle vragen goed te doorstaan. Zenuwen zijn goed, maar mogen in het sollicitatiegesprek nooit echt zichtbaar zijn, want je doet jezelf namelijk hierdoor echt te kort. Een goede presentatie is belangrijk. En een goede voorbereiding is het halve werk. In dit artikel lees je de tips die je hierbij kunnen helpen. Zo ben je straks helemaal klaar voor het sollicitatiegesprek.

Leergang Recruitment - start 13 september

Met deze tips ben je goed voorbereid op het sollicitatiegesprek

  1. Verdiep je in de organisatie en de vacature
  2. Ken jezelf
  3. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken en ook niet op een laatste
  4. Stel zelf ook goede vragen
  5. Wat moet je vooral niet doen

Verdiep je in de organisatie en de vacature

Voordat je ging solliciteren heb je natuurlijk al gekeken of de organisatie past bij dat wat jij belangrijk vindt. Verdiep je voor het sollicitatiegesprek nog een beetje beter. Waar staat het bedrijf voor en waarom past dat bij jou? Met wie ga je het sollicitatiegesprek voeren? Zorg dat je in ieder geval een goed beeld krijgt van de organisatie en de mensen die er werken. En vorm vooral een mening waarom deze organisatie zo goed bij jou past.

Ken jezelf

Oefen je pitch in de spiegel. Hoe je jezelf voorstelt en wat je precies gaat vertellen is belangrijk om te oefenen. Bereid een aantal sollicitatievragen voor die je zou kunnen verwachten. Wees eerlijk in het gesprek en doe je niet anders voor om toch de baan te krijgen. Het is belangrijk dat de baan bij je past.

Er zijn op internet talloze ‘lastige sollicitatievragen’ te vinden. Bereid je voor op de meest gekke vragen waarvan jij denkt dat die nooit gesteld zullen worden.

Je krijgt nooit een tweede kans op een eerste indruk te maken en ook niet op een laatste

Een goede eerste indruk is belangrijk, denk ook aan het groeten bij de receptie, maar ook goed weggaan telt. Zorg dat de gesprekspartners jou positief zullen herinneren, vooral omdat je het gesprek goed hebt doorstaan en zij een goed beeld van je hebben kunnen vormen. Bedank iedereen ook vriendelijk voor de tijd die ze in jou hebben gestoken. En geef een korte samenvatting over dat wat (positief) is bijgebleven.

De grootste afknapper tijdens een sollicitatiegesprek is de sollicitant die geen vragen heeft

Stel zelf ook goede vragen

Naast een goed antwoord op de vragen die je op je afgevuurd krijgt, is het stellen van vragen ook heel belangrijk. Schrijf de vragen die je wilt stellen van tevoren op. Het kan natuurlijk zo zijn dat je vraag in het gesprek al beantwoord is, maar dat kun je dan ook aangeven.

Vraag wat zij belangrijk vinden in de nieuwe collega, zodat je kunt toetsen of dit bij jou past. Probeer vooral eerlijk en oprecht te achterhalen of de functie echt een match is met dat waar jij naar op zoek bent.

Wat moet je vooral niet doen

Wees eerlijk over waarom je op zoek bent naar een nieuwe baan, maar zorg dat je positief blijft. Niemand vindt het leuk om te horen waarom jij je baas zo vervelend vindt, of waarom het allemaal slecht gaat in jouw organisatie. Of je frustraties dat je al zo lang op zoek bent naar een nieuwe baan. Probeer de antwoorden positief weer te geven, zonder dat je liegt over dat wat speelt.

You can never be overdressed or overeducated – Oscar Wilde.

Auteur van deze blog

Diana van Gasten

Diana van Gasten

Senior HRM Consultant

Diana van Asten (35), Senior HRM Consultant bij Maatwerk Arbeidsadvies. Met passie voor HR ontwikkelt zij mensen naar de juiste match: "Ik gun het alle medewerkers dat zij met plezier naar hun werk gaan vooral om dat te doen waar zij goed in zijn. Alleen dan kun je echt iets bijdragen aan de organisatie." Want wie zit er niet te wachten op bevlogen medewerkers die het beste uit zichzelf halen? Haar hart ligt in recruitment, daar waar ze ooit begon in HR. En nog steeds vindt ze het een sport om de juiste persoon te vinden voor de vacature of mensen aan elkaar te verbinden.

Meer weten over Diana?
www.maatwerkarbeidsadvies.nl/Team/Diana-van-Asten
www.linkedin.com/in/dianavanasten/

Andere interessante blogs

Header - voor wie

Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk?

/
Voor wie schrijf je die vacaturetekst eigenlijk? In deze blog gaan we in op jouw doelgroep en wat daadwerkelijk relevant is voor hen.
Header summerclasses

Heb jij onze summerclasses al gezien?

/
Dit is hét moment om te investeren in jouw arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Daarom organiseren wij deze 5 summerclasses.
RKO- header

Meet je prestaties met recruitment KPI's

/
We gaan in op de meest gangbare recruitment KPI's. Hierbij geven wij een sneakpreview van het Recruitment Kengetallen Onderzoek 2021.
Header- AMC plan

Zelf een arbeidsmarktcommunicatieplan opstellen?

/
Zelf een arbeidsmarktcommunicatieplan opstellen? In deze blog lees je waarom dit van belang is en welke 14 stappen je hierbij kunt aanhouden.
Header- blog young professionals

Young professionals werven op basis van skills

/
Wat zijn de trends voor young professionals op de arbeidsmarkt en hoe werf je jongeren op basis van skills? Je leest het in deze blog.
Header - Blog Diana

Hoe steel je de show tijdens het sollicitatiegesprek?

/
Hoe steel je de show tijdens het sollicitatiegesprek? In dit artikel lees je 5 tips die je hierbij kunnen helpen.
Header Bootcamp of Leergang AMC

Bootcamp of Leergang Arbeidsmarktcommunicatie?

/
Twijfel je tussen de bootcamp- of leergang arbeidsmarktcommunicatie? In deze blog hebben wij de verschillen voor je op een rijtje gezet.
Header webinar

Webinar 'Succesvol werven in (en na) de zomer!'

/
Bekijk hier de replay van het webinar 'Succesvol werven in (en na) de zomer

Waarom de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie nuttig is voor arbeidsmarktcommunicatie en recruitmentprofessionals

/
Er zijn zoveel arbeidsmarktcommunicatie- en recruitmentopleidingen die je kunt volgen waardoor het lastig is om een keuze te maken. In deze blog vertellen we je waarom onze Bootcamp ideaal is voor jou als arbeidsmarktcommunicatie of recruitmentprofessional.