Over werven via social media bestaan veel tegenstrijdige berichten. Zo lezen we op werf-en.nl dat social media steeds meer ingezet wordt in de zoektocht naar een baan. Toch blijkt uit recent onderzoek dat hoog opgeleiden als puntje bij paaltje komt, het liefst gewoon via een mailtje met CV en motivatiebrief solliciteren. Hoe gaat u om met uw social media recruitment?

Explosieve stijging aan populariteit

Volgens onderzoek van Unique gebruikt maar liefst 79 procent van werkzoekend Nederland LinkedIn bij het zoeken naar een baan. Ook Facebook wordt inmiddels al door  41 procent van de werkzoekenden ingezet. Vrouwen houden meer van Facebook, terwijl mannen eerder een voorkeur hebben voor LinkedIn. De cijfers van het onderzoek tonen een explosieve toename van de populariteit van social media bij het zoeken naar een baan.*

Volop oriënteren met social media

Recente gegevens uit het AGO ** geven weer een heel ander beeld: volgens dit onderzoek voelt hoog opgeleid talent bijvoorbeeld helemaal niets voor de moderne sollicitatietechnieken. Gebruiken laatstejaars HBO en WO studenten bij de oriëntatie op een eerste baan nog volop het online netwerk en de social media kanalen, als het erop aankomt blijkt maar 3 procent bereid te zijn om een sollicitatie te plaatsen via het eigen LinkedIn profiel. Ook mobiel solliciteren is bij deze doelgroep niet in trek.

Effectieve wervingsstrategie

Hoe vertaalt u deze informatie naar uw organisatie? Waar doet u goed aan in uw wervingstrategie? Welke social media kanalen zijn er eigenlijk en waar bevindt uw doelgroep zich? Welke online tools kunt u met succes inzetten voor uw specifieke vacatures?

Allemaal vragen waarop u een antwoord vindt in de masterclass Social media recruitment. Verder ontdekt u hoe u talentpools opbouwt, social referrals en influentials gebruikt, maar ook hoe u vacatures promoot en interessante kandidaten direct benadert. U krijgt een schat aan informatie, waarmee u direct de volgende dag al actief aan de slag kunt. De masterclass vindt plaats op 6 november a.s. in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Meer informatie vindt u op de website.

* Meer over het onderzoek kunt u lezen op werf-en.nl.

** lees meer over deze uitkomsten uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek