In februari en maart 2015 zijn 255 Nederlandse wervingsprofessionals ondervraagd via een online enquête over de effectiviteit van de door hen gebruikte wervingskanalen. Dit heeft geresulteerd in de rapportage: 'De Stand van Werven 2015'.

[button link="http://www.avamc.nl/svw-15/" color="custom" size="medium" type="flat" shape="square" target="_self" title="De Stand van Werven 2015" gradient_colors="#002e62" gradient_hover_colors="|" accent_color="#ffffff" accent_hover_color="" bevel_color="" border_width="1px" shadow="" icon="" icon_divider="yes" icon_position="left" modal="" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" class="" id=""]De Stand van Werven 2015[/button]

Reeds 200 downloaders

Het rapport is op 12 mei openbaar gemaakt. Nu,16 dagen later, is het rapport inmiddels 200 keer gedownload. Net als in 2014, toen dit onderzoek voor het eerst werd uitgevoerd, zijn voor 2015 de belangrijkste trends, ontwikkelingen en effectiviteit van wervingskanalen gemeten. Dit alles vanuit het perspectief van de wervingsprofessionals.

Top-10 belangrijkste wervingskanalen van Nederland

Hieronder een top-10 van de belangrijkste wervingskanalen van Nederland, zoals deze uit het rapport naar voren komt:

  1. LinkedIn
  2. Referral Recruitment
  3. Social media (zoals facebook, Instagram, Twitter)
  4. Huidige medewerkers
  5. Kandidaten in het recruitmentstysteem (ATS)
  6. Google (SEO/SEA)
  7. Algemene jobboards/vacaturebanken
  8. Niche jobboards/vacaturebanken
  9. Talentpools
  10. CV-databases

Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie

Tijdens de Bootcamp Arbeidsmarktcommunicatie op 25 en 26 juni 2015 gaan deelnemers twee dagen actief aan de slag met hun eigen arbeidsmarktcommunicatie. Data uit deze whitepaper aangevuld met cijfers die exclusief worden gedeeld tijdens de Bootcamp, vormen input die deelnemers gebruiken voor hun eigen operationele en strategische arbeidsmarktcommunicatie. Voor meer informatie over de bootcamp, download de factsheet.

Download de whitepaper

Ook nieuwsgierig naar de rapportage De Stand van Werven 2015? Download dan de 26 pagina's tellende whitepaper 'De Stand van Werven 2015' door uw gegevens achter te laten.