Begin 2017 is Marcel van der Quast, eigenaar van WerkMerk en als docent verbonden aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, begonnen met podcasts over Arbeidsmarktcommunicatie. Hier is ArbeidsMarktCommunicatie (AMC)’ is een serie interviews waarin hij het vakgebied arbeidsmarktcommunicatie in de schijnwerpers wil zetten. Door met verschillende mensen te spreken die aan arbeidsmarktcommunicatie doen, ontstaat er een serie die de breedte van het vakgebied laat zien. Hij hoopt op deze wijze zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit vakgebied.

Waarom de podcast 'Hier is ArbeidsMarktCommunicatie'?

Marcel is om 2 redenen gestart met deze podcasts:

  • Er wordt veel te weinig gesproken over arbeidsmarktcommunicatie terwijl het vakgebied levendiger is dan ooit. Op veel verschillende plekken gebeuren interessante zaken maar daar horen we te weinig van. Daarom gaat hij het opzoeken.
  • Zijn ervaring leert hem dat er leuke gesprekken gevoerd kunnen worden met de mensen die ermee bezig zijn. Daarom heeft hij besloten de gesprekken op te nemen en online te zetten. Hij hoopt door veel verschillende mensen te spreken, een mooie mix van verhalen neer te zetten. Zodat er uiteindelijk een mooi overzicht ontstaat van de breedte van arbeidsmarktcommunicatie.

Aflevering 4: in gesprek met Geert-Jan Waasdorp

Marcel gaat voor iedere aflevering op bezoek bij een bedrijf waar aan arbeidsmarktcommunicatie wordt gedaan. Hij spreekt met mensen in diverse functies zoals werkgevers, arbeidsmarktcommunicatiebureaus, recruiters etc. Deze gesprekken van ongeveer een half uur zijn terug te horen is in een podcast. In aflevering vier heeft Marcel een gesprek met Geert-Jan Waasdorp, eigenaar van Intelligence Group en mede-eigenaar van o.a. de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en Werf&. Zij praten samen over de invloed van de verschillende disciplines op arbeidsmarktcommunicatie. Welke partijen zijn belangrijk voor arbeidsmarktcommunicatie? HR, Recruitment, communicatie? Geert-Jan schetst de toenemende rol die hij verwacht van Finance, doordat het vakgebied steeds meer kwantitatief zal worden benaderd. “We moeten laten zien dat we door arbeidsmarktcommunicatie voor betere mensen zorgen, en dat dat direct een bijdrage levert aan het bedrijfsresultaat.“

Twee Eureka-momenten

Ze praten ook over de markt van arbeidsmarktcommunicatie van dit moment. Als u als werkgever iets aan arbeidsmarktcommunicatie wilt doen, waar kunt u dan terecht? Geert-Jan geeft zijn schets van die markt. Tevens omschrijft hij twee Eureka-momenten, waarin hij voor zichzelf ontdekte hoe arbeidsmarktcommunicatie het verschil kan maken.

Employer Branding

Uiteraard praten ze ook over employer branding. Samen met Martijn Hemminga is Geert-Jan auteur van het boek ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’. Toen Marcel vroeg naar de plannen voor een nieuw boek, bleek dat Martijn en Geert-Jan juist de avond voor de opname over het nieuwe boek hadden overlegd. In de podcast praten ze hierover. Als u goed luistert, zitten er al wat hints in naar de inhoud van het nieuwe boek. Zoals bij elke aflevering wordt de podcast afgesloten met een praktische tip. Alleen voor deze tip moet u eigenlijk al gaan luisteren, hij komt rond minuut 37.

Het verschil maken op de arbeidsmarkt met uw arbeidsmarktcommunicatie?

Wilt u het verschil maken op de arbeidsmarkt met uw Arbeidsmarktcommunicatie? Donderdag 18 mei 2017 start alweer de 21e editie van de succesvolle Leergang Arbeidsmarktcommunicatie? Arbeidsmarktcommunicatie wordt steeds minder middelen en meer beleving. Vanaf 2017 komt dit ook terug in de vernieuwde vorm van de Leergang Arbeidsmarktcommunicatie. De leergang bestaat uit 4 masterclasses en een eindpresentatie op dag 5. Voorafgaand aan elke masterclass volgt u een e-training waarin de belangrijkste theorie wordt besproken. Hierdoor kan het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht en worden getoetst aan de theorie en de expertise van collega’s. Meer weten? Download dan de factsheet met alle informatie.