Loopbaanbegeleiders die PE-punten voor hun Noloc-registratie willen verdienen, kunnen daar sinds kort bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie voor terecht. Zo levert het Seminar AI & Loopbaanprofessionals drie punten op, en krijgen bezoekers van de Masterclass Loopbaanprofessionals en ChatGPT zes punten. Deelnemers aan de E-learning Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional mogen zelfs acht punten bijschrijven, nadat ze die online cursus succesvol hebben afgerond.

PE-punten houden kennis op peil

Voor Register Loopbaanbegeleiders en Jobcoaches – dat zijn professionals die door beroepsorganisatie Noloc gecertificeerd zijn – zijn die PE-punten cruciaal. Om hun certificaat te behouden, moeten zij namelijk elke vier jaar op z’n minst 75 van die kredieten in de wacht slepen. Noloc hoopt op die manier te garanderen dat registercoaches blijvend met hun vak bezig zijn, en hun kennis niet laten verouderen.

Register Loopbaancoaches moeten elke vier jaar op z’n minst 75 PE-punten in de wacht slepen

Om loopbaanprofessionals te helpen bij het behalen van hun hercertificering, komt de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie Noloc-leden ook financieel tegemoet. Noloc-leden die zich aanmelden voor de drie in de intro genoemde activiteiten krijgen namelijk 10% korting op hun investering. Om die korting te claimen, hoeven ze bij hun inschrijving alleen maar het woord ‘Noloc-lid’ te vermelden.

Veel meer waard dan alleen Noloc-krediet

Natuurlijk krijgen deelnemers aan de genoemde cursussen veel meer dan alleen PE-punten in ruil voor hun inzet. Zo ontdekken volgers van het Seminar AI & Loopbaanprofessionals hoe ze van hun cliënten betere kandidaten maken door kunstmatige intelligentie in te zetten, en ontpoppen deelnemers aan de Masterclass Loopbaanprofessionals en ChatGPT zichzelf in een dagvullend programma met experts Geert-Jan Waasdorp en Larissa Lodewijk tot AI-pioniers in het loopbaanvak.

Deelnemers krijgen veel meer dan alleen PE-punten in ruil voor hun inzet

De E-learning Introductie Arbeidsmarktgedreven Loopbaanprofessional is tot slot enorm de moeite waard – en eveneens niet alleen vanwege de acht PE-punten die de leergang oplevert. Loopbaanbegeleiders ontdekken erin hoe ze cliënten niet alleen met de bekende ‘wie ben ik’-, ‘wat wil ik’- en ‘wat kan ik’-vragen kunnen helpen, maar hen op basis van arbeidsmarktdata ook bij een duurzame en passende baan weten te matchen.

Verder lezen?

Of je de PE-punten nu kunt gebruiken of niet: over het aanbod ben je wellicht enthousiast geworden. Je meteen inschrijven voor (een van) de cursussen, of eerst meer informatie lezen, doe je via deze link.