Als startende recruiter meer uit je vak halen en je ervaring onderleggen met theorie. In de praktische Leergang Recruitment leer je alles om kandidaten te vinden en in beweging te brengen, uitgaande van je eigen recruitmentkracht. Oud-deelnemers Marjolein Lokenberg (Cariero) en Giny Oosthoek (Mercuri Urval) onderschrijven dat: "Met de Leergang Recruitment behandel je alle facetten uit het vak vanuit actuele praktijkervaringen van docenten." Marjolein en Giny hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding en spreken met elkaar over hun ervaringen in het vak en over hun leerpunten uit de opleiding. Bekijk hieronder de video van het gesprek.

Compleet en actueel 

In de Leergang Recruitment wordt uitgegaan van de spelregels van de huidige arbeidsmarkt. Dat is dan ook een veelgehoorde opmerking van oud-deelnemers. "Wat zo fijn is aan de opleiding, is dat alle docenten uit de huidige praktijk komen en actuele voorbeelden geven", aldus Giny Oosthoek. "Ook de deelnemers denken met elkaar mee over vragen die je inschiet; je kan er echt met elkaar sparren."

"ALLE DOCENTEN KOMEN UIT DE HUIDIGE PRAKTIJK EN GEVEN ACTUELE VOORBEELDEN"

"Toen ik klaar was met de leergang, vertelde ik aan een collega wat ik er allemaal geleerd had. Ik vond het leuk om terug te horen dat echt alle facetten behandeld waren. Het is echt een complete opleiding", zo vertelt Marjolein. "Sinds de leergang houd ik betere intakes, waardoor het contact met de klant verbeterd is en we elkaar beter begrijpen. Uiteindelijk vind ik daardoor ook betere kandidaten."

Giny vond het fijn om voor zichzelf te weten te komen waar ze nu precies staat. "Welke kennis heb ik en hoe kan ik die uitbreiden? Je wordt zekerder van het feit dat je het proces onder controle hebt", aldus Giny.

De ultieme beloning 

Recruitment is een bijzonder vak. Een vak waarin je succesvol wordt als je de basisprincipes kent en leert beheersen. Als recruiter draag je bij in het kiezen voor een andere werkomgeving. Je helpt mensen in de vele overwegingen die komen kijken bij het maken van een keuze. "Soms weten kandidaten zelf nog niet eens dat ze aan iets anders toe zijn. Je zet de kandidaat echt aan het denken", zegt Marjolein. "Je kan een toegevoegde waarde voor iemand zijn door te sparren met een kandidaat en te ontdekken of iemand echt de juiste keuze maakt. Het is de ultieme beloning als ze daar gaan werken waarvoor je ze benaderd hebt", vult Giny aan.

"HET IS DE ULTIEME BELONING ALS DE KANDIDAAT DAAR GAAT WERKEN WAARVOOR JE ZE BENADERD HEBT"


Positieve dynamiek 

Wat de oud-deelnemers ook is bijgebleven is de prettige sfeer tijdens de leergang. "Er was veel interactie binnen de groep, je voelt je comfortabel genoeg om te oefenen en om fouten te maken. De docenten weten dat op een prettige manier te faciliteren, maar toch ook kritisch te zijn. Zodoende kan je daar na de opleiding ook mee verder", aldus Giny. "Doordat we bleven slapen, keek niemand op zijn horloge om te zien of ze al weg moesten, waardoor iedereen echt gefocust was op de training. Iedereen wilde uit zichzelf komen om te leren; dat geeft een heel positieve dynamiek in de groep."

"NIEMAND KEEK OP DE KLOK OF ZE AL WEG MOESTEN, IEDEREEN WAS ER OP GEFOCUST OM TE LEREN"

De deelnemers volgen elkaar na de opleiding nog steeds en geven geregeld tips aan elkaar. "Het is fijn dat je een netwerk aan de opleiding overhoudt waar je op laagdrempelige wijze contact mee kan zoeken als je met een probleem zit of twijfelt hoe je iets moet aanpakken", zo zegt Giny.

Waarom deze leergang? 

“Ik kan deze leergang aanraden als je beginnend recruiter bent en je op zoek bent naar meer kennis of om je netwerk uit te breiden met andere recruiters. Contact met andere mensen die ervaren zijn in het vak is belangrijk. Als je het bestaan niet weet van bepaalde mogelijkheden, is het fijn als iemand je daarop attendeert. Als je jezelf wilt ontwikkelen, moet je zeker deze leergang volgen. Het vak recruitment is aan zóveel veranderingen onderhevig, als je niet bijblijft loop je per definitie achter. Het verandert zó snel.”

“Door de leergang weet je waar je het moet zoeken. De theorie is fijn, maar als je ergens meer van wilt weten, moet je ook weten waar je de informatie vandaan moet halen. Ook dat leer je in de leergang.”

Bekijk het complete gesprek van Giny en Marjolein op video 

Ook je kennis en je netwerk uitbreiden? 

Schrijf je dan in voor de Leergang Recruitment; de meest complete leergang op dit gebied. Maandag 7 oktober gaat de eerstvolgende leergang van start, in deze praktische 2x tweedaagse opleiding leer je wat recruitment is, hoe je succesvol kunt searchen, verleiden en interviewen. Dat leer je van de beste docenten en trainers uit de huidige recruitmentpraktijk. Lees meer informatie over de Leergang Recruitment of schrijf je direct in »