Wist u dat slechts 14 procent van de consumenten corporate reclame gelooft en dat maar liefst 90 procent mond tot mond reclame wel betrouwbaar vindt? Gebruik deze kennis bij uw wervingsinspanningen. In de training Recruitment voor niet-recruiters krijgt u handige tips & tricks.

Opkomst van vergelijkingssites

Wat doet u zelf als u een reis wil boeken of een kostbaar product wil aanschaffen? Zeer waarschijnlijk checkt u de gebruikerservaringen en bezoekt u vergelijkingssites. Hetzelfde geldt voor kandidaten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Dat verklaart ook de populariteit van vergelijkingssites als 360.inc en glassdoor.com waar medewerkers en sollicitanten hun mening kunnen geven over organisaties en hun banen.

Employer brand wordt optelsom van personal brands

Docent Wesley Hendriks: "Het zoekgedrag van kandidaten is veranderd. Steeds vaker wordt Google ingezet bij het zoeken naar een baan en het oriënteren op een functie. Hoe komt uw organisatie naar voren in online zoekacties? Medewerkers zijn meer en meer actief op social media en vertellen over uw organisatie. Het Employer Brand wordt zo een optelsom van alle personal brands binnen uw organisatie. Als u het slim aanpakt, kunt u hiervan u in uw werving vrij eenvoudig profiteren."

Kansen voor het grijpen

Als recruitment wel tot uw verantwoordelijkheden behoort, maar geen dagelijks terugkerende activiteit is, is het extra belangrijk dat u het wervingsproces efficiënt en effectief inricht. En dat u optimaal gebruik maakt van de kansen en de mogelijkheden die er in uw organisatie voor het grijpen liggen.

In de training Recruitment voor niet-recruiters krijgt u handige tips & tricks hoe u uw eigen medewerkers kunt inzetten als ambassadeurs. Verder krijgt u aan de hand van een helder stappenplan antwoord op vragen als: wie zijn mijn ideale kandidaten, welke middelen zet ik in, welke boodschap formuleer ik en hoe kom ik daadwerkelijk in contact met mijn kandidaten.

Efficiënt recruitment voor niet-recruiters

De training vindt plaats op donderdag 1 november a.s. en is specifiek bedoeld voor iedereen die werving wel in het takenpakket heeft, maar bij wie het niet tot de dagelijkse werkzaamheden behoort.

Meer informatie over het programma en de docenten vindt u hier.