Tja, hoe organiseer je een meetup? Ga naar Meetup maak een event aan en ga… Toch is het een vraag die ik regelmatig krijg tijdens een training sourcing.

Wat is het doel van de bijeenkomst?

Vanuit het oogpunt van een sourcer zijn er meerdere antwoorden mogelijk. Het samen met de recruiter of hiring manager bepalen van je doelgroep, daarbij een mooi onderwerp bedenken en op zoek gaan naar interessante sprekers. Het event organiseren op Meetup, dat lijkt mij dan een stap die geen uitleg hoeft. Heb je dit wel eens gedaan? Was het een succes? Ik hoor regelmatig terug dat de meetup die al eens georganiseerd is voor recruitment, geen succes was. De vraag die ze dan volgens mij zijn vergeten te stellen is: 'Waarom wil je een meetup organiseren?' Oftewel wat is het doel van de bijeenkomst?

Kennis delen wordt gewaardeerd

Een meetup is niet een blik mensen dat je opentrekt die staan te springen om bij jouw organisatie aan de slag te gaan. Het is in mijn ogen niet meer of minder dan een digitaal prikbord bedoeld om mensen samen te brengen in het echte leven. De meeste professionals zullen naar een meetup gaan voor de spreker, het onderwerp en de kans peers te ontmoeten in hun vakgebied. Bedenk ook dat niet iedere doelgroep Meetup als platform kent en het dus logisch vindt om zich aan te melden. Daarbij... een meetup georganiseerd door bedrijf X, in het kantoorgebouw van X, met de projecten van X, zal voor veel professionals niet direct de WOW factor hebben. Kennis delen wordt door veel professionals gewaardeerd als het niet een show wordt vol borstklopperij. Als je als bedrijf de meetups alleen organiseert om kandidaten te werven dan zal het in veel gevallen ook niet het succes worden waar je op had gehoopt. Zoals veel kanalen die door recruitment gebruikt worden moet je gaan voor de (midden)lange termijn om kandidaten op een goede manier aan je te binden. Één meetup is dan net zo sterk als geen meetup.

Is het interessant om zelf een meetup te organiseren?

Tips die ik vaak geef:

  • Ga na bij je doelgroep of ze openstaan om mee te werken aan een meetup
  • Bedenk het doel van de bijeenkomsten die je wilt organiseren
  • Ga na bij de doelgroep die je samen wilt brengen (in je eigen bedrijf ) en vraag wat zij interessant vinden
  • Kennen zij misschien een spreker?
  • Stel jezelf dan de vraag of je die meetup inhouse wilt organiseren en of je dan het draagvlak hebt als brand om voldoende mensen naar de meetup te krijgen

Is dat niet het geval? Misschien is zelf een meetup organiseren dan niet het beste plan. Ga dan op zoek naar meetups in jouw omgeving waar jouw doelgroep actief is. Dit is op het platform zelf vrij eenvoudig te achterhalen en geeft je ook de mogelijkheid om snel te zien wie lid zijn van bepaalde groepen. Daarom is Meetup een mooie bron voor sourcers.

Wil je meer weten over hoe je profielen kunt vinden op Meetup?

Vraag het gerust aan mij of kom op 20 en 21 mei naar de Bootcamp Sourcing & Search. Deze verzorg ik samen met Laura Hoogendoorn. Wij leren je deze twee dagen direct meer juiste kandidaten te vinden en verleiden met een toegankelijke en kandidaatgerichte sourcingsaanpak. Je gaat niet naar huis als een sourcings Jedi of Ninja, maar je gaat wel veel meer talent vinden en succesvol benaderen. Lees meer en/of schrijf direct in>>

Liever het gehele recruimentvak leren/updaten? Maandag 7 oktober start de Leergang Recruitment. In 2x twee dagen leer je wat recruitment is, hoe je succesvol kunt searchen, verleiden en interviewen. De tweede opleidingsdag ga je met mij aan de slag met Searchen & Sourcen. Lees meer en/of schrijf direct in>>

Blog door Sandor Lokenberg

Sandor Lokenberg is trainer op het gebied van internetgedreven toepassingen, boolean en google search en hij werkt daarnaast als talentscout en recruiter. Sandor is tevens verbonden als docent aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie voor o.a. de Bootcamp Sourcing & Search en de Leergang Recruitment.

Photo by rawpixel.com from Pexels