Recruitment marketing is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Zet jij recruitment marketing al in? Nog niet? In deze blog vertellen we je waarom je hier, vooral in deze tijd, in moet investeren.

Recruitment Marketing

Waarom zou je moeten investeren in recruitment marketing?

Marketing is eigenlijk onmisbaar in het recruitment vak. Met recruitment marketing kun je talent aantrekken en betrekken bij jouw organisatie. Door interactie met ze te hebben kun je ze overtuigen om te solliciteren. Zo kun je veel eerder en sneller in contact komen met kandidaten. Vooral tijdens de coronacrisis is het belangrijk om recruitment marketing in te zetten. Er zijn een heleboel mensen werkloos geraakt de afgelopen tijd: een groep die op zoek is naar een nieuwe baan is groter!

Het is belangrijk om te communiceren over jouw werkgeversmerk, dit kun je onder andere doen door content, advertenties, nieuwsbrieven, social media posts te delen over waarom men juist bij jou moet solliciteren. Dit wordt ook wel Employer Branding genoemd en hangt samen met recruitment marketing. Als jouw organisatie een goede reputatie heeft dan zal men eerder een kijkje nemen op je site en je vacatures bekijken.

Een ander belangrijk aspect van recruitment marketing is de Candidate Experience. Hierbij staat de beleving van het sollicitatieproces van een kandidaat bij jouw organisatie centraal. Bij recruitment marketing is het dus belangrijk om hier over te communiceren zodat de kandidaat weet wat er te wachten staat. Een heleboel kandidaten haken namelijk af als het proces niet persoonlijk is en te lang duurt.

Als je recruitment marketing onder de knie hebt dan kun je dus slimmer, sneller en efficiënter werven. Je bent dan niet alleen een recruiter maar ook een arbeidsmarkt marketeer!

Masterclass Recruitment Marketing

Op 11 maart 2021 organiseren wij de Masterclass Recruitment Marketing en zullen Heleen Stoevelaar en Marieke van Heek al jouw vragen uitgebreid beantwoorden. Ben jij recruiter, sourcer, arbeidsmarktcommunicatiespecialist, P&O medewerker/adviseur, mediastrateeg of accountmanager? Dan zal deze opleiding jou helpen om met de inzet van marketing meer rendement uit je personeelswerving te halen.

Na het volgen van deze opleiding:

  • Ben je van recruiter een (arbeids)marketeer geworden
  • Heb je veel nieuwe ideeën en inspiratie opgedaan
  • Kun je het verschil maken in werving
  • Weet je hoe je moeilijke doelgroepen kunt vinden en verleiden
  • Heb je zicht op alternatieve wervingsstrategieën
  • Heb je kennis van recruitment marketing
  • Haal je meer rendement uit je personeelswerving
  • Heb je je netwerk met vakgenoten vergroot

Zet marketing in bij jouw wervingsproces

Recruitment Marketing wordt steeds belangrijker bij het werven van talent. Tijdens de Masterclass Recruitment Marketing zal er daarom veel aandacht besteed worden aan het verleiden van (latente) kandidaten met behulp van doelgroep data-analyse, de modernste sourcing technieken en het positief verrassen van kandidaten. Tijdens de sessie ga je in groepjes aan de slag met praktijkgerichte opdrachten die jij na de training zelf kunt inzetten. Dus slimmer werven met behulp van marketing? Meld je dan aan via deze link.

Kortingen

Voor deze masterclass geldt dat als je samen met een collega ,van dezelfde organisatie, inschrijft dat de tweede deelnemer 25% korting ontvangt. Wil je hier gebruik van maken? Gebruik bij je inschrijving dan deze actiecode: combi-rm *

Andere interessante blogs

Header WordPress - 4 tips voor een goede vacaturetekst

4 tips voor een goede vacaturetekst

/
Waar moet je nou allemaal rekening mee houden bij het schrijven van een zo goed mogelijke vacaturetekst? In deze blog geven we je alvast 4 tips om mee te beginnen!
Header - Waarover onderhandelen kandidaten met hun beoogd werkgever

Waarover onderhandelen kandidaten met hun beoogd werkgever?

/
Net als onderhandelen bij aankoop of verkoop van een auto of huis, onderhandelen we ook over de waarde van het arbeidscontract.
Webinar

Webinar 'Thuiswerk sourcing basics'

/
vrijdag 5 maart geeft docent Sandor Lokenberg het webinar met 10 Sourcing & Search tips voor jouw recruitment afdeling
Header - Wat kan je verwachten bij het seminar beter werven in de zorg

Wat kan je verwachten tijdens het seminar beter werven in de zorg?

/
Benieuwd wat je kan verwachten tijdens Beter werven in de Zorg? Lees dat snel verder!
Header - Doorlooptijd, verwacht aantal gesprekken en benodigd aantal sollicitaties

Doorlooptijd, verwacht aantal gesprekken en benodigd aantal sollicitaties

/
In een serie van drie artikelen gaan we in op de door kandidaten gewenste sollicitatiesituatie. In dit tweede artikel staan de doorlooptijd, verwacht aantal gesprekken en benodigd aantal sollicitaties centraal.
Header - CE Blog 1

De 10 belangrijkste aspecten van de sollicitatieprocedure volgens kandidaten

/
In een serie van drie artikelen gaan we in op de door kandidaten gewenste sollicitatiesituatie. In dit eerste artikel staat de candidate experience top-10 centraal. Wat zijn de verwachtingen en ervaringen van mensen die een baan zoeken met de organisatie waar ze solliciteren?
Header - De verschillen tussen een sourcer en een searcher

De verschillen tussen een sourcer en een searcher

/
Op internet lees je veel over sourcing & searchen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee termen? Je leest het in deze blog.
recruitment marketing

Maak verschil met recruitment marketing

/
Recruitment marketing is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Zet jij recruitment marketing al in? Nog niet? In deze blog vertellen we je waarom je hier, vooral in deze tijd, in moet investeren.
Blog - valkuilen

5 redenen waarom jij topkandidaten verliest

/
In deze blog 5 redenen waarom jij goede kandidaten verliest en hoe je dit kan tegengaan.