Ondervind jij ook dagelijkse uitdagingen om talent aan je te binden? We mailen, appen, bellen en plaatsen overal vacatures, maar soms is dat niet genoeg. Je kunt dit slimmer doen! Hoe? Door marketing automation te integreren in je recruitmentproces. Het grote voordeel van marketing automation is dat je online kanalen voor je laat werken, waardoor kandidaten naar je toe worden gehaald.

Wat doet marketing automation?

In basis is marketing automation het inzetten van geautomatiseerde tooling om leads aan je te binden en door de customer journey heen te leiden en deze te volgen. In deze tooling kun je alles op persoonsniveau volgen; je weet precies wat iemand doet. Je kunt exact zien wie welke mails geopend heeft en waar iemand op heeft geklikt. Maar ook of er is doorgeklikt op je website of een post op LinkedIn is geliked. Kortom: Het online gedrag van jouw doelgroep inzichtelijk.

Marketing automation in recruitment

Recruitment Marketing & Automation is de meest ideale combinatie tussen inbound arbeidsmarktcommunicatie, recruitment tech, data en sourcing. Door relevante content weet je de doelgroep te verleiden om op je vacature en/of recruitmentsite te komen en daar gegevens achter te laten. Daarna bouw je de relatie uit totdat je op het juiste moment de kandidaat kunt benaderen. Op het moment dat hij/zij ook echt op jouw bericht zit te wachten.

RMA-algemeen

Infographic

Recruitment marketing automation zal zonder enige twijfel een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Wij hebben een aantal belangrijke cijfers over Recruitment Marketing & Automation in een infographic verwerkt. Je kunt de infographic downloaden via het aanvraagformulier.

Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation

Wil jij ook het verschil maken door Marketing Automation in recruitment toe te passen? Maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg tijdens de Tweedaagse Recruitment Marketing & Automation op 23 en 24 november. Na deze tweedaagse Recruitment Marketing & Automation, behoor je tot een van de allereerste opgeleide groep in Nederland op dit actuele thema. Naast dat je de eerste opzet van een eigen plan hebt, weet je onder andere wat recruitment marketing automation is, hoe je een effectieve inbound recruitment strategie opzet en inricht, wie welke rollen heeft binnen recruitment marketing automation en hoe je data analytics en kandidatenpools het beste managet.

Download Infographic Recruitment Marketing & Automation 2022

Download Infographic Recruitment Marketing & Automation 2022

Andere interessante blogs

A&O blog

Van theorie naar praktijk: masterclasses helpen gemeenten met werving én retentie

/
Het A&O fonds Gemeenten heeft samen met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie masterclasses ontwikkeld, specifiek gericht op de uitdagingen binnen de gemeentelijke sector.

Download hier het E-book '20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding'

20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding Yes,…
LinkedIn Recruiter

Do's en don'ts van LinkedIn Recruiter

/
In deze blog delen wij de do's en don'ts van LinkedIn Recruiter: een onmisbare gids voor recruitmentprofessionals.
Header-vooroordelen

Met deze methoden houd je het sollicitatiegesprek vooroordeel-vrij

/
Mensen zitten vol vooroordelen. Hoe zorg je ervoor dat je deze niet meeneemt in gesprekken met kandidaten? Je leest het in deze blog.
Wat is referral recruitment

Wat is referral recruitment?

/
Wat is referral recruitment nou precies en hoe belangrijk is het? In deze blog lees je alles wat jij wil weten over referral recruitment.
Onboarding

Verbeter jouw onboarding op basis van deze 5 punten

/
Wat mag niet missen in een onboarding? In deze blog lees je 5 punten die aanwezig zijn in iedere uitstekende onboarding.
Webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?

Webinar 'Wat moet ik als recruiter of amc-pro met AI?'

/
Meld je aan voor de replay van het webinar 'Wat moet ik als recruiter of AMC-pro met AI?
Checklist voor startende recruiters

Download hier de checklist voor startende recruiters

/
Download hier de checklist voor startende recruiters: een handig hulpmiddel bij het opbouwen van een solide basis in het vakgebied.
Regeren is vooruitzien

Regeren is vooruitzien - het belang van een strategische blik op recruitment

/
Het investeren in een arbeidsmarktcommunicatieplan verdien je dubbel en dwars terug, In deze blog 10 redenen waarom.