Sandra Hartemink hoefde niet lang na te denken toen de rol van Leergang Recruitment-hoofddocent op haar pad kwam. “De docenten uit de praktijk, verdiepende lesstof en deelnemers die van elkaar leren maken deze opleiding speciaal.”

Wanneer aanstaande oktober de Leergang Recruitment traditiegetrouw van start gaat, staat er in Sandra Hartemink een nieuwe hoofddocent voor de klas. Dat is mooi nieuws voor de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, de onderwijsinstelling waar de vierdaagse recruitmentcursus te volgen is, en ook de kersverse hoofddocent zélf is in haar nopjes. “Ik heb geen moment hoeven twijfelen”, vertelt ze. “Recruitment en Talent Aquisition lopen als een rode draad door mijn carrière, en ik wilde vroeger al docent worden. Bij de Leergang Recruitment komen die twee nu samen.” Het docentschap is een mooie aanvulling op de interim HR-werkzaamheden van Sandra.

Docenten maken de Leergang Recruitment speciaal

Harteminks passie voor het overbrengen van kennis is niet de enige reden dat de ervaren hr-directeur nu hoofddocent van de Leergang Recruitment is. Haar enthousiasme over de cursus in kwestie speelde een minstens even grote rol in haar keuze, laat ze weten. “In mijn ogen zijn er drie dingen die de Leergang anders dan andere maken. Ik heb het dan over de docenten, het lesmateriaal, en de deelnemers.”

Laten we bij het begin beginnen. Als het aan de nieuwe hoofddocent ligt, zijn de docenten bij Leergang Recruitment speciaal omdat het stuk voor stuk ervaringsdeskundigen zijn. “De lessen die ze zelf in de praktijk geleerd hebben, nemen ze mee naar de cursus - en dat is enorm waardevol. Bovendien kunnen ze maatwerk leveren: ze inventariseren tegen welke dingen deelnemers van de Leergang aanlopen, en wat de groep wil leren. De stof die deelnemers tijdens de cursus opdoen, kan daardoor direct toegepast worden.”

Lesmateriaal ook bijzonder, net als de deelnemers

Over het lesmateriaal gesproken: volgens Hartemink is dat onderscheidend omdat het zo actueel is. “De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie beschikt over de meest recente arbeidsmarktdata”, vertelt ze, “daarmee helpen we Leergang-deelnemers om echte experts te worden. Na het afronden van de cursus kunnen ze dus niet alleen lege vacatures invullen, maar zijn ze echte Recruitment Business Partners geworden. Dat wil zeggen: vakvolwassen professionals die opdrachtgevers met al hun Talent Acquisition-vraagstukken bij kunnen staan.”

We hebben dan nog één onderscheidende factor van Hartemink te goed, want waarom zijn in haar ogen de deelnemers van de Leergang zo speciaal? “Dat heeft alles te maken met de range van de doelgroep”, vertelt de hoofddocent. “Zowel recruiters in spé als professionals met maximaal drie jaar ervaring zijn bij ons welkom.”

“Op beide kanten van dat brede spectrum zal de Leergang namelijk grote impact hebben”, vervolgt ze. “Enerzijds worden de nieuwelingen vanwege de praktische instelling van de cursus op een goede manier in het diepe gegooid, anderzijds kunnen de mensen met ervaring hun opgedane praktijkkennis van een theoretische verdieppingsslag voorzien. Bovendien kunnen beide groepen van elkaar leren. Ze brengen allebei immers een perspectief op het vak met zich mee waar de ander iets aan heeft.”

Ruimte voor een grapje (en een netwerk)

Dat laatste, een omgeving waarin cursisten van elkaar leren, is tot slot een dynamiek die Hartemink als hoofddocent actief gaat stimuleren. “Dat doen we door de Leergang, die met z’n lengte van vier dagen best intensief kan zijn, waar mogelijk luchtig te houden. Hoe? Door grappige filmpjes te laten zien bijvoorbeeld, of door hilarische praktijkvoorbeelden aan te halen. Maar ook door na afloop van dag 1 en dag 3 gezellig met elkaar uit eten te gaan.”

“Dankzij die aanpak ontstaat er een ontspannen sfeer”, vervolgt Hartemink, “en in zo’n klimaat zien we dat deelnemers van de Leergang elkaar willen helpen. Tijdens de cursus doen ze dat door elkaar bij te staan met huiswerkopdrachten, maar ook lang nadat de Leergang is afgelopen zie je dat mensen contact met elkaar houden. Sommige groepen weten elkaar jaren later nog in WhatsApp-chats te vinden voor advies.”

Zelf aan de slag?

Deze herfst ook profiteren van de bijzondere lesstof, docenten en deelnemers die de Leergang Recruitment te bieden heeft? Via onderstaande button vind je meer informatie of meld je je direct aan.

Sandra Hartemink

Sandra Hartemink

Sandra werkt al ruim 20 jaar in het recruitment en HR vakgebied, waarvan de laatste jaren als zelfstandig HR professional bij verschillende bedrijven. Naast interim HR-manager is Sandra de nieuwe hoofddocent van de Leergang Recruitment.

Andere interessante blogs

Blog feedback

De ROI van feedback is indrukwekkend

/
Het geven van feedback tijdens sollicitatieprocedures is voor zowel kandidaten als recruiters een win-winsituatie. Waarom? Dat lees je in deze blog.
Header samenwerking recruiter en hiring manager

Prettige samenwerking tussen recruiter en hiring manager zorgt voor betere wervingsresultaten

/
Samen met docent Marit van den Broek leggen we de samenwerking tussen recruiter en hiring manager onder de loep.
Noloc-leden

Vanaf heden PE-punten en 10% korting voor Noloc-leden

Noloc-leden ontvangen niet alleen PE-punten bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, maar ook 10% korting!

12 uitdagingen voor recruiters in 2024

/
Benieuwd naar de twaalf grootste interne- en externe uitdagingen voor recruiters in 2024? Je leest het in deze blog.

7 tips om jouw kandidaat optimaal voor te bereiden

/
In deze blog geven we 7 tips over hoe je jouw kandidaat optimaal voorbereidt op het gesprek met de hiring manager

Download hier de whitepaper 'Referral recruitment: Strategisch onderdeel van jouw recruitment plan'

Vraag hier de whitepaper 'Referral recruitment: Strategisch onderdeel van jouw recruitment plan' gratis aan.
Blog Diana

En ze leefden nog lang en gelukkig...

/
Het is ontzettend belangrijk om te investeren in een harmonieus vertrek. Waarom? Dat lees je in deze blog.
A&O blog

Van theorie naar praktijk: masterclasses helpen gemeenten met werving én retentie

/
Het A&O fonds Gemeenten heeft samen met de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie masterclasses ontwikkeld, specifiek gericht op de uitdagingen binnen de gemeentelijke sector.

Download hier het E-book '20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding'

20 redenen om in 2024 te investeren in employer branding Yes,…