Sandra Hartemink hoefde niet lang na te denken toen de rol van Leergang Recruitment-hoofddocent op haar pad kwam. “De docenten uit de praktijk, verdiepende lesstof en deelnemers die van elkaar leren maken deze opleiding speciaal.”

Wanneer aanstaande oktober de Leergang Recruitment traditiegetrouw van start gaat, staat er in Sandra Hartemink een nieuwe hoofddocent voor de klas. Dat is mooi nieuws voor de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, de onderwijsinstelling waar de vierdaagse recruitmentcursus te volgen is, en ook de kersverse hoofddocent zélf is in haar nopjes. “Ik heb geen moment hoeven twijfelen”, vertelt ze. “Recruitment en Talent Aquisition lopen als een rode draad door mijn carrière, en ik wilde vroeger al docent worden. Bij de Leergang Recruitment komen die twee nu samen.” Het docentschap is een mooie aanvulling op de interim HR-werkzaamheden van Sandra.

Docenten maken de Leergang Recruitment speciaal

Harteminks passie voor het overbrengen van kennis is niet de enige reden dat de ervaren hr-directeur nu hoofddocent van de Leergang Recruitment is. Haar enthousiasme over de cursus in kwestie speelde een minstens even grote rol in haar keuze, laat ze weten. “In mijn ogen zijn er drie dingen die de Leergang anders dan andere maken. Ik heb het dan over de docenten, het lesmateriaal, en de deelnemers.”

Laten we bij het begin beginnen. Als het aan de nieuwe hoofddocent ligt, zijn de docenten bij Leergang Recruitment speciaal omdat het stuk voor stuk ervaringsdeskundigen zijn. “De lessen die ze zelf in de praktijk geleerd hebben, nemen ze mee naar de cursus - en dat is enorm waardevol. Bovendien kunnen ze maatwerk leveren: ze inventariseren tegen welke dingen deelnemers van de Leergang aanlopen, en wat de groep wil leren. De stof die deelnemers tijdens de cursus opdoen, kan daardoor direct toegepast worden.”

Lesmateriaal ook bijzonder, net als de deelnemers

Over het lesmateriaal gesproken: volgens Hartemink is dat onderscheidend omdat het zo actueel is. “De Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie beschikt over de meest recente arbeidsmarktdata”, vertelt ze, “daarmee helpen we Leergang-deelnemers om echte experts te worden. Na het afronden van de cursus kunnen ze dus niet alleen lege vacatures invullen, maar zijn ze echte Recruitment Business Partners geworden. Dat wil zeggen: vakvolwassen professionals die opdrachtgevers met al hun Talent Acquisition-vraagstukken bij kunnen staan.”

We hebben dan nog één onderscheidende factor van Hartemink te goed, want waarom zijn in haar ogen de deelnemers van de Leergang zo speciaal? “Dat heeft alles te maken met de range van de doelgroep”, vertelt de hoofddocent. “Zowel recruiters in spé als professionals met maximaal drie jaar ervaring zijn bij ons welkom.”

“Op beide kanten van dat brede spectrum zal de Leergang namelijk grote impact hebben”, vervolgt ze. “Enerzijds worden de nieuwelingen vanwege de praktische instelling van de cursus op een goede manier in het diepe gegooid, anderzijds kunnen de mensen met ervaring hun opgedane praktijkkennis van een theoretische verdieppingsslag voorzien. Bovendien kunnen beide groepen van elkaar leren. Ze brengen allebei immers een perspectief op het vak met zich mee waar de ander iets aan heeft.”

Ruimte voor een grapje (en een netwerk)

Dat laatste, een omgeving waarin cursisten van elkaar leren, is tot slot een dynamiek die Hartemink als hoofddocent actief gaat stimuleren. “Dat doen we door de Leergang, die met z’n lengte van vier dagen best intensief kan zijn, waar mogelijk luchtig te houden. Hoe? Door grappige filmpjes te laten zien bijvoorbeeld, of door hilarische praktijkvoorbeelden aan te halen. Maar ook door na afloop van dag 1 en dag 3 gezellig met elkaar uit eten te gaan.”

“Dankzij die aanpak ontstaat er een ontspannen sfeer”, vervolgt Hartemink, “en in zo’n klimaat zien we dat deelnemers van de Leergang elkaar willen helpen. Tijdens de cursus doen ze dat door elkaar bij te staan met huiswerkopdrachten, maar ook lang nadat de Leergang is afgelopen zie je dat mensen contact met elkaar houden. Sommige groepen weten elkaar jaren later nog in WhatsApp-chats te vinden voor advies.”

Zelf aan de slag?

Deze herfst ook profiteren van de bijzondere lesstof, docenten en deelnemers die de Leergang Recruitment te bieden heeft? Via onderstaande button vind je meer informatie of meld je je direct aan.

Sandra Hartemink

Sandra Hartemink

Sandra werkt al ruim 20 jaar in het recruitment en HR vakgebied, waarvan de laatste jaren als zelfstandig HR professional bij verschillende bedrijven. Naast interim HR-manager is Sandra de nieuwe hoofddocent van de Leergang Recruitment.

Andere interessante blogs

Waarom een moderne recruiter vooral een adviseur moet zijn

/
“Een echte professional zorgt voor een strategie waarmee hun organisatie zich op lange termijn van talent verzekert - Susanne Freriks-Zeeuw”
Kennismaking Sandra Hartemink

Maak kennis met de nieuwe hoofddocent van de Leergang Recruitment

/
“De docenten uit de praktijk, verdiepende lesstof en deelnemers die van elkaar leren maken de Leergang Recruitment speciaal.”
Header - intrinsieke motivatie

Do's en dont's van onboarding: 'het belang van intrinsieke motivatie is gigantisch'

/
Lopen nieuwe collega’s bij jouw organisatie vaak na een paar maanden de deur uit? Onboardingsspecialist Ardiënne Verhoeven weet waar het aan ligt. Je leest het in deze blog.
Blogheader - sollicitatievragen

5 sollicitatievragen die recruiters nooit meer mogen stellen

/
In dit artikel zetten we een aantal veelvoorkomende sollicitatiegesprekvragen op een rijtje, en leggen we uit waarom je ze vanaf nu beter kunt vermijden.
Recruitmentstrategie

4 tips om je recruitmentstrategie te optimaliseren

/
In dit artikel delen wij 4 tips om jouw recruitmentstrategie te optimaliseren, waardoor jij slimmer kunt werven.
Blog- belang van goede onboarding

Het belang van een goede on-boarding

/
In dit artikel lees je tips hoe je jouw pre-boarding en on-boarding proces kunt inrichten voor een goede start van jouw nieuwe medewerker.
Header-Wervingssucces

Wervingssucces vergroten? Gebruik deze kanalen

/
De Stand van Werven 2023 illustreert welke kanalen door recruiters gebruikt worden als meest belangrijke bronnen voor wervingssucces.

Feitjes over het onboarding proces

/
Download hier een infographic met interessante feitjes en tips over onboarding
Header - Voordelen AI

De 5 belangrijkste voordelen van Artificial intelligence (AI) voor recruitment

/
De AI-tools vliegen je inmiddels om de oren, maar wat kun je er nu écht mee? In dit artikel: de 5 belangrijkste voordelen van AI.