De koude, machinale wereld van AI slaat als een tang op een varken in de warme, menselijke wereld van loopbaanprofessionals. Toch hebben de twee elkaar nodig, meent Larissa Lodewijk, de dagvoorzitter van het seminar AI & Loopbaanprofessionals over precies dat onderwerp.

Voor loopbaanprofessionals die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie gaat een nieuwe wereld open, meent Larissa Lodewijk. Ze werken sneller, hebben meer kennis en dragen oplossingen aan die ze zonder AI nooit hadden verzonnen. Fijn voor hen, natuurlijk, maar nog veel fijner voor hun cliënten – die krijgen dankzij de technologie tenslotte beter advies. Een kleine kanttekening: coaches die hun praktijk met AI willen verrijken, moeten wél weten hoe ze de technologie inzetten. Immers: garbage in, garbage out. Meer erover ontdekken ze op 1 juli tijdens het Seminar AI & Loopbaanprofessionals, waar Lodewijk niet geheel toevallig dagvoorzitter is.

Voordelen te over

Zelf weet ze namelijk precies waar loopbaanadviseurs tegenaanlopen, als het op AI in hun vak aankomt. “Ik werk als arbeidsmarktbeleidsadviseur en begeleid ook af en toe individuele loopbaantrajecten; in allebei die rollen doe ik mijn voordeel met AI”, legt ze uit. “Op welke manieren precies? Dat ben ik ook nog aan het ontdekken: soms laat ik een taak eerst door een tool doen, en doe ik het daarna zelf. Zo kom ik erachter wat AI toevoegt, maar ook of er dingen zijn die ik als mens nog altijd beter kan.”

De lessen die Lodewijk tot nu toe uit haar experimenten trok? “Voor loopbaanprofessionals is AI heel erg waardevol bij het samenvatten van informatie”, vertelt ze. “Als je de juiste prompt gebruikt, krijg je bijvoorbeeld eenvoudig antwoord op vragen over de situatie op een specifieke arbeidsmarkt, gebaseerd op meer rapporten dan jij in een week kunt lezen. Daarmee ontdek je kansen voor je cliënt die je anders over het hoofd had gezien. Dankzij AI-algoritmen kom je er bovendien achter in welke andere sectoren je cliënt met zijn skills uit de voeten kan. Dat is ideaal om mensen vanuit overbodige geraakte banen naar krapteberoepen te begeleiden.”

Schaduwkant bespreekbaar

Lodewijk vertelt dat tijdens het seminar niet alleen de voordelen van AI de revue passeren: professionals in de zaal worden ook gewaarschuwd voor aandachtspunten. “Sprekers hebben het bijvoorbeeld over het soort bronnen dat verschillende tools gebruiken, dat zegt veel over hun betrouwbaarheid. Bovendien komen vraagstukken over aansprakelijkheid en privacy aan de orde, daar moet je net als bij alle andere plekken op het internet mee opletten. Ik weet als Facebook- of WhatsApp-gebruiker bijvoorbeeld dat mijn data in Silicon Valley terechtkomt: als ChatGPT-gebruiker is dat niet anders.”

Andere bezwaren tegen AI zijn er ook, weet Lodewijk. “Duurzaamheid en kunstmatige intelligentie vind ik bijvoorbeeld echt een dingetje: laatst hoorde ik in een BNR-podcast dat een paar vragen aan Open AI stellen al snel een kwartlitertje water kost, om al die oververhitte datacentra te laten afkoelen. Van dat soort zaken moet je wel op de hoogte zijn, vind ik.”

Zowel AI als mens nodig voor loopbaanadvies

Wellicht dat juist vanwege die keerzijden loopbaanprofessionals op dit moment nog niet voor AI in de rij staan, vervolgt de dagvoorzitter. “Laatst plaatste ik een poll op mijn LinkedIn, daaruit bleek dat 7 op de 10 coaches nu nog niets met kunstmatige intelligentie doen. Ik begrijp dat ook wel: loopbaanadvies is mensenwerk en veel professionals vinden die tech maar koud. In andere woorden: het ligt buiten hun comfortzone, en daarom laten ze het links liggen. Sommigen zijn zelfs bang dat AI hun werk overbodig gaat maken.”

Volgens de dagvoorzitter zelf zal dat allemaal zo’n vaart niet lopen, ook al zou de de techniek er wat haar betreft toe in staat zijn. “Kijk, een gevalideerde AI ziet nu al meer dan een professional van vlees en bloed”, legt ze uit. “Maar op een juiste manier van die technologie gebruikmaken is een skill op zich: niet elke werkzoeker heeft dat in de vingers. Juist die werkzoekers hebben wél enorme baat bij een professional met kennis van zaken, al was het maar om uit te leggen hoe ze van kunstmatige intelligentie gebruik kunnen maken in hun zoektocht naar werk. En ik preek misschien voor eigen parochie, maar ik zou zonde vinden om die menselijke touch in de loopbaanbegeleiding te verliezen. Net zo zou ik het zonde vinden als mijn collega’s niet iets nieuwsgieriger worden naar AI.”

Verder lezen?

Benieuwd geraakt naar hoe AI jouw werk als loopbaanprofessional kan verrijken? Je ontdekt het tijdens het Seminar AI & Loopbaanprofessionals. Meer informatie of meteen een van de laatste tickets veiligstellen doe je via onderstaande button:

Dagvoorzitter

Larissa Lodewijk

Larissa Lodewijk

Dagvoorzitter Seminar AI & Loopbaanprofessionals

Larissa is Beleidsadviseur Arbeidsmarkt bij samenwerkingsverband RegioPlus en heeft haar eigen bedrijf. Als beleidsadviseur houdt zij zich bezig met de thema’s kiezen, toeleiden en duurzame inzetbaarheid van (potentiële) medewerkers in zorg en welzijn. RegioPlus heeft als missie het in balans krijgen en houden van de arbeidsmarkt van deze sector.

Vanuit haar eigen bedrijf doet ze opdrachten als adviseur en training op het gebied van in-, door- en uitstroom. Zo is onder andere docent bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Het gebruiken van objectieve arbeidsmarktinformatie en daarmee op realistische wijze dichter bij brengen van vraag en aanbod is haar ambitie. Zij helpt mensen en organisaties ‘andersom denken’: niet alleen vanuit het perspectief wat iemand wil en kan, maar vanuit wat de vraag in de markt is.

De liefde voor arbeidsmarktvraagstukken is ontstaan nadat zij haar studie Psychologie afrondde in 2010 en er weinig werk was om als basispsycholoog aan de slag te gaan. Die mismatch maakte haar nieuwsgierig naar de werking van de arbeidsmarkt en het verschil dat er tussen het aanbod van mensen en de vraag op de arbeidsmarkt bestaat. Haar eigen arbeidsmarktonderzoek bracht haar van intercedent, naar jobsearcher, trainer, loopbaan- en arbeidsmarktadviseur en tot slot naar beleidsadviseur en deeltijd-zzp’er.

Andere interessante blogs

_Loopbaan & AI

“Loopbaanadvies zonder AI is net zo’n gemiste kans als loopbaanadvies zonder mens”

/
De koude, machinale wereld van AI en de warme menselijke wereld van loopbaanprofessionals hebben elkaar nodig. Hoe dat zit, lees je in deze blog.

Whitepaper: AI in recruitment: aan de vooravond van een revolutie?

Vraag hier de whitepaper 'Referral recruitment: Strategisch onderdeel van jouw recruitment plan' gratis aan.
VR-blog header

Dankzij Virtual Reality krijgen cliënten loopbaanadvies van hun toekomstige zelf

/
In de VRanderkamer richt je in een virtuele omgeving je eigen toekomst in. Dat geeft perspectief en helpt bij het nú nemen van beslissingen.
Blog afwijzing - header

Kandidaten afwijzen hoeft geen pijn te doen

/
Het is ontzettend belangrijk om kandidaten beleefd af te wijzen. Waarom en hoe je dat doet lees je in deze blog.
Blog feedback

De ROI van feedback is indrukwekkend

/
Het geven van feedback tijdens sollicitatieprocedures is voor zowel kandidaten als recruiters een win-winsituatie. Waarom? Dat lees je in deze blog.
Header samenwerking recruiter en hiring manager

Prettige samenwerking tussen recruiter en hiring manager zorgt voor betere wervingsresultaten

/
Samen met docent Marit van den Broek leggen we de samenwerking tussen recruiter en hiring manager onder de loep.
Noloc-leden

Vanaf heden PE-punten en 10% korting voor Noloc-leden

Noloc-leden ontvangen niet alleen PE-punten bij de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie, maar ook 10% korting!

12 uitdagingen voor recruiters in 2024

/
Benieuwd naar de twaalf grootste interne- en externe uitdagingen voor recruiters in 2024? Je leest het in deze blog.

7 tips om jouw kandidaat optimaal voor te bereiden

/
In deze blog geven we 7 tips over hoe je jouw kandidaat optimaal voorbereidt op het gesprek met de hiring manager