Martijn Hemminga (docent Masterclass werven via Video) is groot fan van het inzetten van video in arbeidsmarktcommunicatie. Maar waarom eigenlijk? Waarom is het zo slim om video in te zetten in arbeidsmarktcommunicatie en tijdens het werven? We vroegen het in een interview met Martijn. Het interview is uiteraard opgenomen op video. Bekijk hem in deze blog!

Interview met Martijn Hemminga

Waarom is video zo belangrijk voor arbeidsmarktcommunicatie?

Video zegt meer dan 1000 worden. Het zien van wat je bedoelt is sterker met beeld dan met tekst. Daarnaast is video erg authentiek, je geeft als het ware een inkijkje in jouw organisatie. Wie werkt daar, hoe ziet het eruit, etc.  Ook kun je veilig communiceren van mens tot mens, wat in deze tijd natuurlijk belangrijk is.

Hoe gebruiken we nu video in arbeidsmarktcommunicatie?

Je kunt er voor kiezen om "tijdloze" video's te maken voor op bijvoorbeeld de werkenbij pagina, testimonials, projecten of functie in de spotlight. Maar, je kunt ook kiezen voor trend video's in de vorm van live video's. Denk hierbij aan webinars, livestreams, stories, vlogs, etc. Dat kan gewoon via YouTube Live of Facebook of wat professioneler in een studio. Dit is niet alleen goed voor jouw arbeidsmarktcommunicatie, maar levert ook leads op!

Tips voor video in arbeidsmarktcommunicatie?

Video is middel, dus altijd eerst kijken naar doelstelling, doelgroep en boodschap. Is video dan het beste middel? Als het antwoord ja is dan kun je de volgende tips opvolgen:

  • Vertel een verhaal
  • Denk als een programmamaker in een serie. Hoe kun je iedere maand nieuwe video content plaatsen?
  • Iedere maand plaatsen, wil niet zeggen dat je dit niet kan combineren in 3 draaidagen waarin je 4 video’s opzet

Wat gaan deelnemers leren tijdens Werven met Video?

Hoe kun je jouw doelstellingen bereiken met inzet van video? Hoe kom je van boodschap tot video? Waar moet je allemaal aan denken als je een externe partij inhuurt of het zelf doet? En hoe zorg je ervoor dat je ook kijkers trekt? Dit zijn topics die allemaal aanbod komen tijdens de Masterclass Werven via Video. Het wordt een interactieve en praktische workshop!

Banner- Werven via Video