Giny Oosthoek is recruiter bij Mercuri Urval. Daar ondersteunt zij de consultants in het hele traject van werving en selectie of Executive Search. Haar kennis in het recruitmentvak heeft zij kracht bijgezet met de Leergang Recruitment. "De basis van theorie op het gebied van alle facetten uit het vak, ondersteund met praktijkvoorbeelden vond ik heel leerzaam", aldus Giny.

Opbouwen van een netwerk

In deze praktische recruitmentopleiding leer je alles om kandidaten te vinden en in beweging te brengen uitgaande van je eigen recruitmentkracht. In 2 x 2 dagen ontdek je wat recruitment is, hoe je succesvol kunt searchen, verleiden en interviewen. Dat leer je van de beste docenten en trainers uit de recruitmentpraktijk. Alles voor een vliegende start om kandidaten te vinden en in beweging te brengen naar een volgende stap in hun loopbaan. En dat niet alleen: "Je bouwt daarnaast een netwerk op; je leert je medecursisten goed kennen en dat is ook na de opleiding heel waardevol", zegt Giny erover. Alle deelnemers en docenten zitten in een WhatsApp-groep waar je tussendoor kennis kunt delen en vragen kunt stellen. Ook handig voor na de opleiding om verbonden te blijven en gebruik te maken van elkaars expertise.

'JE LEERT JE MEDECURSISTEN GOED KENNEN EN DAT IS OOK NA DE OPLEIDING HEEL WAARDEVOL'

Een verbeterde vacature intake

In de leergang wordt onder andere aandacht besteedt aan het houden van een goede en sterke intake met vacaturehouders en opdrachtgevers. Giny vertelt: "Nu heb ik een nóg betere basis om ervoor te zorgen dat ik tijdens een vacature intake niets vergeet en alles compleet heb bij de start van een project."

De gouden tip van Giny

Giny's gouden tip voor recruiters is: "Behandel iedereen met heel veel respect. Sta open voor andere werkwijzen. Als gewoontedieren houden wij mensen het graag bij hetzelfde. Hoe je het altijd deed, zo doe je het makkelijk. Maar... nieuwe technieken zijn waardevol, dus probeer het uit. Leg je oor te luisteren bij hoe anderen het doen, daar kun je ook veel van opsteken. Recruiters zijn bij uitstek een groep die ervoor open staat om hun kennis te delen."

'LEG JE OOR TE LUISTEREN BIJ HOE ANDEREN HET DOEN, DAAR KUN JE VEEL VAN OPSTEKEN'

Bekijk het video interview met Giny

Ook je kennis en netwerk uitbreiden? 

Volg dan de Leergang Recruitment; de meest complete leergang op dit gebied. Recruitment is een vak waarin je succesvol wordt als je de basisprincipes kent en leert beheersen. Na de eerste vier succesvolle opleidingen, start op maandag 11 maart alweer de vijfde leergang. Lees meer informatie over de Leergang Recruitment en/of schrijf je direct in »