Het hebben van een goede personal brand helpt om makkelijker contact te maken met interessante kandidaten of prospects. Je legt toch liever contact met iemand die je kent dan met een onbekende. Hoe zet je dit goed neer?

Liever in de praktijk leren over het bouwen personal brand? Op 10 juni geven start onze Tweedaagse Professioneel Jobhunten. Leer hier meer:

Stap over die drempel

Een goed netwerk begint met een goede personal brand. Het bouwen van een personal brand kan uitstekend online. Wel is het even een drempel die je moet overstappen om jezelf online zichtbaar te maken. Hoe zet je de stap over deze drempel?

Identificeer en benoem je angst voor het bouwen van een personal brand

Kijk jezelf in de spiegel aan en benoem wat je spannend vindtn en hang een naam aan deze angst. Dit is de eerste stap naar het overwinnen van deze angst. Het weten en benoemen van de angst maakt het overzichtelijker en makkelijker om het aan te pakken.

Weet wie je doelgroep is

Het is spannender om tegen onbekende en verschillende mensen te praten, dan duidelijk te weten tegen wie je het hebt. Zoek uit wie jouw doelgroep is, wat voor informatie zij interessant vinden en wat hun Tone Of Voice is.

Zet je mindset van verkopen naar relevante informatie delen

Verkopen van jouw producten en services kan onwennig aanvoelen, maar dat hoeft niet als je gebruik maakt van inbound marketing. Inbound marketing draait om het leveren van oplossingen en kansen aan prospects die echt impact maken op hun bedrijf of leven. Dan gaat het niet om jouw product als oplossing, maar om het delen van informatieve blogs, goede whitepapers of nieuwsbrieven met informatie waarom de kandidaten of toekomstige opdrachtgevers echt vragen. Is jouw opdrachtgever bezig met het vinden van een specialist in finance? Vertel hem of haar niet dat je een goede kandidaat hebt, maar deel bijvoorbeeld statistieken over hoeveel tijd je bespaart wanneer de finance afdeling goed is ingericht.

Oefenen je pitch

Als je online de hort opgaat is het belangrijk om je pitch klaar te hebben. Deze kun je gebruiken wanneer mensen je persoonlijk benaderen naar aanleiding van je online promotie. Het is minder onwennig wanneer je deze en paar keer geoefend hebt.

Zelfvertrouwen

Wanneer je bovenstaande punten in de vingers hebt, bouw je zelfvertrouwen op. Eenmaal zelfvertrouwen smaakt naar meer!

Aan de slag met jouw personal brand

Wanneer je over de drempel heen bent, kun je over de volgende vragen na denken die een basis leggen voor jou personal brand:
• Hoe wil jij jezelf online neerzetten?
• Waar wil je online gevonden worden?
• Wat voor informatie wil je dat er over jou gevonden wordt?

Persoonlijke visie en missie

Het bedrijf heeft een visie en missie, maar jij persoonlijk ook. Omschrijf deze en kijk hoe deze overeenkomt met die van het bedrijf waarvoor je werkt.

Uitstraling

Zet een bepaalde uitstraling neer die herkenbaar is voor jouw doelgroep:
• Wil je lichte of toch meer kleurige foto’s?
• In welke Tone of Voice schrijf jij je online berichten, amicaal of toch zakelijk?
• Wat voor type informatie deel jij met je doelgroep? Over jouw vakgebied of toch persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijk verhaal en expertise

Mensen willen graag weten wat het verhaal is achter een persoon. Wat is jouw verhaal en hoe verweef je dat met de waarden van de organisatie waarvoor je werkt? Je doelgroep communiceert toch liever met een persoon dan met een bedrijf.

Meer leren over het bouwen personal brand?

Personal branding is onderdeel van onze tweedaagse opleiding Professioneel Jobhunten. Lees meer informatie over deze opleiding en graag ontvangen wij jou in deze opleiding om samen de volgende stap te zetten: